Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

polinka 21:38, 09 lut 2016

anna_t napisał(a)

wydaje mi sie ze prawdziwy miłośnik ogrodnictwa urok znajdzie w każdej odsłonie ogrodu
a Ty widać ze kochasz tą robotę

Aniu pewnie, że kocham. Mogę pracować w ogrodzie od świtu do zmierzchu, 7 dni w tygodniu
polinka 21:43, 09 lut 2016

Kuba napisał(a)
Cześć
Z zaciekawieniem przeczytałam Twoją relację z ogrodu aż przegapiłam tysiączka- wielkie gratulacje Cie się należą za pasję i pracowitość
Też już powoli mam zamiar wyruszać do ogrodu i prawdę mówiąc nie wiem od czego zacząć
Zastanawiam się czy pryskać miedzianem, nigdy tego nie robiłam, jego działanie z tego co czytałam jest wszechstronne ale i dosyć mętne jak dla mnie- przeciwgrzybicze i przeciwbakteryjne, ale jak naprawdę działa nie wiadomo- z grzybami mam u siebie problem, o bakteriach nic nie wiem. Mazan pewnie by napisał żeby pryskać interwencyjnie a nie zapobiegawczo; jeśli dobrze przeczytałam prysnęłaś na graby i bukszpany, będziesz teraz już cięła graby czy jeszcze czekasz?

Ewa, nie robiłabym oprysku miedzianem gdyby nie szpeciele na grabach. Podobno to ekologiczny środek ale jednak ma okresy karencji i mam nadzieję, że to będzie jedyna chemia w tym roku w moim ogrodzie choć Marzenka pisała, że te olejowe to też takie pseudo ekologiczne...

Graby Fastigiaty w tym roku nie będę ciąła, żywopłot grabowy muszę przyciąć ale to dopiero jak zostanie przesadzony. A póki co nie mam pojęcia gdzie go przenieść.
polinka 21:45, 09 lut 2016

ewa004 napisał(a)
I u mnie czerwony dach, i białe okna i brązowe drzwi i wisienka na torcie pinia na bramie
Ale ja zrobię elewacje bardzo ale to bardzo jasno szarą, i płot przemaluje na szaro i wszystko co już będę musiała dołożyć czyli np rynny też myślałam szare.
Nie wiem czy dobrze kombinuje...

Ewka w sprawie kolorów to do mądrzejszych dziewczyn Ja dzisiaj biegałam z szarymi, brązowymi i białymi arkuszami po ogrodzie...
polinka 21:46, 09 lut 2016

leon60 napisał(a)
Melduję wiosnę na Podkarpaciu

To się doczekałaś łopaty i sekatora
polinka 21:47, 09 lut 2016

ivo napisał(a)

O serio ja siedzę w pracy ale skoro tak to mus wyjść i zobaczyć te wiosnę U nas słoneczko też świeci ale wygwizdowo straszne.

Czyli słońce opanowało już całą Polskę.
polinka 21:48, 09 lut 2016

leon60 napisał(a)

Mimo wiatru jest ciepło i bardzo przyjemnie pograbiłam co nieco przycięłam ach jak dobrze mi czas ogłosić rozpoczęcie sezonu

Czekałam na te ostatnie słowa!
polinka 21:48, 09 lut 2016

ivo napisał(a)

Olcia jak Ci zazdroszczę ja musze siedzieć w biurowcu . BUUUU

Iwona a ja Ci zazdroszczę tego biurowca...
polinka 21:54, 09 lut 2016

Mazan napisał(a)
Kuba

Moją zasadą jest zapobieganie chorobom i szkodnikom. To wszystko opisałem w Herbicydach wyjaśniając stosowanie oraz działanie podanych tam środków. U siebie nie prowadzę zabiegów interwencyjnych - brak wskazań. Wystarczy tylko dostosować się do zaleceń Danusi, Waldka czy moich, a będziesz miała 2 w 1 - czyli pielęgnacja ogrodu połączona z aktywnym wypoczynkiem. Interwencja konieczna jest tylko w przypadku wystąpienia kłopotów w dużym nasileniu i wymaga stosowania chemikaliów.
Polinko, życzę - do kolejnego tysiączka - dużej ilości ciekawych materiałów.

Pozdrawiam

Walerek cieszę się bardzo, że czuwasz i radzisz!
Jaka jest Twoja opinia nt. miedzianu i preparatów olejowych?
Pamiętam w jaki sposób i kiedy je stosować na te szpeciele na grabach ale nie mogę zadziałać czymś naturalnym?
Jeśli będziesz kiedyś w pobliżu to serdecznie zapraszam.
polinka 21:57, 09 lut 2016

nawigatorka napisał(a)
Moze jakies fotki z postepow? Bom ciekawa a

Chcesz zobaczyć przymierzanie trzech kolorów w warzywniku?
Płotek drewniany pomalowany, dechy na skrzynie zaimpregnowane, 6 smaragdów wyczyszczonych.
leon60 21:58, 09 lut 2016

polinka napisał(a)

Chcesz zobaczyć przymierzanie trzech kolorów w warzywniku?
Płotek drewniany pomalowany, dechy na skrzynie zaimpregnowane, 6 smaragdów wyczyszczonych.

ja chcę zobaczyć