Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

polinka 08:18, 22 cze 2014

Margarete napisał(a)
Doczytałam zaległości, rabata z carexami i kulkami wygląda super, a jeszcze jak dojdzie tam kolor od przetaczników to juz bedzie całkiem bosko. Twoje ice dance spowodowały że podjłeam decyzje - tez je kupie i posadze na brzegu mojej kulkowej rabaty, mam tam inną trawke ale dam ja na tyły ogrodu bo mi sie nie podoba.
Po ile płaciłas za te wypasione egzemplarze ?

Moja zdobniczka na buku niestety jest cały czas, mimo oprysków, bede powtarzac moze dzis albo jutro ...zobaczymy.

Donice świetne, ja nie miałabym gdzie chowac bambusów wiec unikam takich roslin które wymagaja światła zima, mam tylko garaz i piwnice, ale skoro masz możliwości to jak najbardziej.

Dzis niestety jestem w pracy ale od jutra zaczynam wekend, pozdrawiam i udanego weekendowania życzę

Cieszę się bardzo z zainspirowania ice dancami Mnie do niej przekonały dziewczyny a jak zobaczyłam w sklepie takie kępy to uśmiech od ucha do ucha
Z bambusami mam nadzieję, że sobie poradzę, przez rok myślałam nad zimowym miejscem dla nich
polinka 08:22, 22 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)
Polinko tak samo wyglądaly moje buki rok temu z powodu zdobniczki, w tym roku mimo mszycy mają już. Nowe przyrosty. Kohinor dziala systemicznie, tzn krązy w sokach rosliny. Mam zastosuję w lancy doglebowej moźe będzie bardziej skuteczne dla buków.

Madżen pryskałam polisectem i on też systemiczny. Małgosia chyba dobrze zasugerowała, że przyczyną nie rozwijania się mogą być wiosenne przymrozki Spróbuję florovitem zrobić oprysk. Zdobniczki mniej, na trzech liściach jeszcze siedzi.
Buczek zostanie do następnej wiosny i wtedy okaże się co dalej
Milka 11:24, 22 cze 2014

Mój buk, co roku coś miał, w tym pierwszy raz nic, a idzie mu 3 rok u mnie myślę, ze one jak się zaaklimatyzują na dobre, kończą sie problemy
polinka 11:32, 22 cze 2014

Milka napisał(a)
Mój buk, co roku coś miał, w tym pierwszy raz nic, a idzie mu 3 rok u mnie myślę, ze one jak się zaaklimatyzują na dobre, kończą sie problemy

I tego będę się trzymać
Donia72 13:24, 22 cze 2014

Mój buczek też nieciekawie wygląda, chociaż zdobniczki nie zauważyłam
gierczusia 13:31, 22 cze 2014

polinka napisał(a)

Madżen pryskałam polisectem i on też systemiczny. Małgosia chyba dobrze zasugerowała, że przyczyną nie rozwijania się mogą być wiosenne przymrozki Spróbuję florovitem zrobić oprysk. Zdobniczki mniej, na trzech liściach jeszcze siedzi.
Buczek zostanie do następnej wiosny i wtedy okaże się co dalej

Ja widzę ,że walka ze zdobniczką trwa w najlepsze .. A myślałam ,że jeden oprysk i będzie po bólu.. Optymistka
polinka 14:31, 22 cze 2014

Donia72 napisał(a)
Mój buczek też nieciekawie wygląda, chociaż zdobniczki nie zauważyłam

I to mnie Doniu zastanawia? Na to wychodzi, że coś innego może być przyczyną niedorozwoju.
polinka 14:33, 22 cze 2014

gierczusia napisał(a)

Ja widzę ,że walka ze zdobniczką trwa w najlepsze .. A myślałam ,że jeden oprysk i będzie po bólu.. Optymistka

Elu, zależy od buka. U części dziewczyny po jednym oprysku spokój
polinka 14:36, 22 cze 2014

Szukam róży pnącej, białej,powtarzającej kwitnienie. Jeśli ktoś może coś polecić będę wdzięczna.
Jutro będę przeprowadzać rozmowy tel. z rosarium
Okazało się, że będę miała miejsce na przedpłociu
Donia72 15:53, 22 cze 2014

polinka napisał(a)

I to mnie Doniu zastanawia? Na to wychodzi, że coś innego może być przyczyną niedorozwoju.

Dostał parę młodych listków Może będzie lepiej