Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

polinka 20:54, 18 cze 2017

Magleska napisał(a)
Pergola świetna ,po prostu super

Dziękuję!
Kacha123 20:54, 18 cze 2017

Normalnie WOW!
polinka 20:55, 18 cze 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Podpisuję się po tym, co napisała Ola. Beleczki przepięknie spięły całość kompozycji. Bardzo harmonijnie to wygląda. Miły dla oka widok

Haniu, bardzo cieszą mnie Twoja słowa! Harmonijnie, spójnie to jest coś co uwielbiam
polinka 20:58, 18 cze 2017

Rytla napisał(a)
Twój ogród jest, jak dzieło sztuki.
Wysmakowany.

Teraz to już nie wiem co napisać...naprawdę nie spodziewałam się takiego pozytywnego odbioru tych naszych beleczek...
buziaki
polinka 21:06, 18 cze 2017

babka napisał(a)
Powiem tak: BOMBA !!!
Zawsze mi czegoś brakowało patrząc na ten Twój kącik kawowy, teraz już wiem czego
Jest tak wspaniale, że oczu nie mogę oderwać, serio. Jest niesamowicie, myślałam że takie rzeczy to tylko na pintach Jeszcze raz BOMBA !!

Tak kocham nowoczesne klimaty a u siebie jakoś nie umiem

Olu, i nam czegoś tutaj brakowało musiało trochę czasu minąć abyśmy doszli co będzie pasować.
A wiesz, że ja kocham leśne ogrody, zakątki, taki troszkę uporządkowany busz a u siebie nie potrafię z czymś takim żyć...Próbowałam w drugim ogrodzie nie wszystkie nasadzenia robić pod linijkę i co? Wszystko teraz zmieniłam w geometryczny ogród... nie wygramy ze swoją naturą i chyba nie ma co z tym walczyć. A Twój ogród jest tak charakterystyczny, niestandardowy i myślę, że oddaje Ciebie,kim jesteś, co lubisz...

Dziękuję!

polinka 21:10, 18 cze 2017

Luki napisał(a)
Kurka no... 9 kawałków drewna, a jaki efekt. Genialnie Wam to wyszło

Hi, hi to prawda-9 beleczek, trochę podkładu,trochę farby, ciut pracy i stoi, i cieszy

Wiesz, czym się teraz zajmujemy?? podłoga w altanie Wiesz jaka i gdzie...
kaz742011 21:15, 18 cze 2017

Polinko, bardzo ci dziękuję za to że odpowiedziałaś u mnie o gnojówce ze skrzypu. Jeśli to nie kłopot to czy mogłabym liczyć na twój sprawdzony przepis i proporcje w jakich robisz opryski?
polinka 21:20, 18 cze 2017

anbu napisał(a)
Poli jak zobaczyłam pergolę to szczękę zbierałam z podłogi....suuuuper

Poli ja z pytankiem do Ciebie, jeśli pozwolisz
Czy podlewasz gnojówkami trawy w pierwszym roku? Czy ma u zastosowanie zasada, że w pierwszym roku niczym nie nawozimy?
Nie wiem czy mogę swoje młodziutkie miskanty potraktować tą śmierdziawką z pokrzyw

Podpowiedź proszę

Aniu, szczęka cała?

Nie powinno się nawozić żadnych roslin w pierwszym roku po posadzeniu ponieważ przewaznie w szkółkach dodają do ziemi a racej torfu nawóz długodziałajacy ( to te żółte kuleczki). Ja jak kupuję rośliny to przeważnie wywalam ten torf i nawóz, i póżniej normalnie podlewam gnojówkami. Przetestowałam też korzonek (ten co Toszka poleca) i są dobre efekty.
Jeśli się boisz to możesz dać połowę dawki pokrzywy
anbu 21:25, 18 cze 2017

polinka napisał(a)

Aniu, szczęka cała?

Nie powinno się nawozić żadnych roslin w pierwszym roku po posadzeniu ponieważ przewaznie w szkółkach dodają do ziemi a racej torfu nawóz długodziałajacy ( to te żółte kuleczki). Ja jak kupuję rośliny to przeważnie wywalam ten torf i nawóz, i póżniej normalnie podlewam gnojówkami. Przetestowałam też korzonek (ten co Toszka poleca) i są dobre efekty.
Jeśli się boisz to możesz dać połowę dawki pokrzywy

Szczenę skleiłam kropelką

Dzięki Kochanieńka.. ja też wydłubuję te kuleczki
Czyli następnym razem trochę pstryknę gnojóweczki

polinka 21:26, 18 cze 2017

Mathildis napisał(a)

Moje też długo się zbierały. Ruszyły ale nie zachwycają-w zeszłym roku to samo, więc wymienię na coś innego.

Moje wmarcu były wycinane a w maju nastąpiła pełna regeneracja i znów zachwycają Ale dostały duże dawki skrzypu.