Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

polinka 21:57, 15 lut 2018

SlonecznyOgrod napisał(a)
Kurczę, no na prawdę pieniek byłby fajny ... drewniany ,tam by się wpasował w beleczki i świeczniki.

Po tylu opniach o pieńku są dwie możliwości Albo drewniany albo betonowy.
polinka 21:59, 15 lut 2018

siakowa napisał(a)
ten mój jeszcze czasem widuje w sklepie ale powiem że ciężki jest

Właśnie wymyśliłam jak odciążyć beton...ale pozostaje kwestia beton czy pieniek? Co myślisz?
siakowa 22:02, 15 lut 2018

polinka napisał(a)

Właśnie wymyśliłam jak odciążyć beton...ale pozostaje kwestia beton czy pieniek? Co myślisz?
stawiam na poeniek pomalowany na szaro ale tylko do około wiesz o co mi chodzi?
O tak
https://www.google.pl/search?q=pieniek+bialy&client=ms-android-huawei&prmd=imvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjCtsPw6KjZAhUEYlAKHdkOA9UQ_AUIESgB

Albo poprostu taki
https://modo4u.pl/lawy-i-stoliki/4033-stolik-tray-kawowy-szary-stoliki-do-lozka-szara-taca.html
polinka 22:10, 15 lut 2018

leon60 napisał(a)

Zarówno beton jak i pieniek będzie pasował pieniek chyba w szarości bym zrobiła

Trochę obawiam się betonowego czy nie będzie go tam za dużo...dwa komplety świeczników na placyku, po skosie mam cztery duże donice betonowe a ogród mały...szare drewno mam tylko na beleczkach...
Chyba wyciągnę leżaki i zrobię przymiarki
polinka 22:16, 15 lut 2018

siakowa napisał(a)
stawiam na poeniek pomalowany na szaro ale tylko do około wiesz o co mi chodzi?
O tak
https://www.google.pl/search?q=pieniek+bialy&client=ms-android-huawei&prmd=imvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjCtsPw6KjZAhUEYlAKHdkOA9UQ_AUIESgB

Albo poprostu taki
https://modo4u.pl/lawy-i-stoliki/4033-stolik-tray-kawowy-szary-stoliki-do-lozka-szara-taca.html

Kasiek ale w tym pieńku zostawić górę w naturalnym kolorze drewna?? Nie mam w ogrodzie nigdzie surowego drewna...

A ten drugi stolik to niestety odpada ze względu na trzeci odcień szarości jaki wprowadziłabym u siebie Beleczki w jednym, beton w drugim i stolik jeszcze inny szary?

A może szary pieniek drewniany i okrągły blat betonowy? Wiesz o co mi chodzi?

leon60 22:18, 15 lut 2018

Jak nie chcesz surowego drewna to malnij cały na szaro też będzie fajny
siakowa 22:20, 15 lut 2018

polinka napisał(a)

Kasiek ale w tym pieńku zostawić górę w naturalnym kolorze drewna?? Nie mam w ogrodzie nigdzie surowego drewna...

A ten drugi stolik to niestety odpada ze względu na trzeci odcień szarości jaki wprowadziłabym u siebie Beleczki w jednym, beton w drugim i stolik jeszcze inny szary?

A może szary pieniek drewniany i okrągły blat betonowy? Wiesz o co mi chodzi?

szarego różne kolory nie będą się gryźć chyba że będą w innej tonacji ciepła. Zobacz bo to stoliki podobne były tej w jysku może akurat. A drewno i betonowy blat to już chyba nie będzie prosta wizualnie konstrykcja a naturalny kolor drewna masz np na piach drzew
polinka 22:25, 15 lut 2018

leon60 napisał(a)
Jak nie chcesz surowego drewna to malnij cały na szaro też będzie fajny

I to chyba będzie najlepsze rozwiązanie Dzięki wielkie Kochana!
natka098 22:26, 15 lut 2018

A ja u Ciebie widzę coś takiego, można z drewna samemu zrobić.
https://pin.it/epdj2naonb22zv . Natomiast pieniek gryzie mi się z Twoim poukładanym ogrodem.
polinka 22:34, 15 lut 2018

siakowa napisał(a)
szarego różne kolory nie będą się gryźć chyba że będą w innej tonacji ciepła. Zobacz bo to stoliki podobne były tej w jysku może akurat. A drewno i betonowy blat to już chyba nie będzie prosta wizualnie konstrykcja a naturalny kolor drewna masz np na piach drzew

Kasiek, żeby to ja się znała na tonacjach W J. też są takie stoliki, przed chwilą Ewelinka linka podesłała. A żebym miała taki sam kolor drewna to musiałabym mieć pieniek grabowy

Dzięki dziewczyny za dyskusję Lubię te nasze burze mózgów! Coraz mniej już planowania na forum ale w kryzysowych sytuacjach fajnie wiedzieć, że można na Was liczyć
Ostatecznie zrobię dwa stoliki Będzie szary pieniek i betonowy stolik-zobaczymy, który będzie bardziej pasował.
Buziaki