Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Sebek 19:02, 12 lut 2018

Ja się pierwszy raz w życiu odważyłem na wczesne cięcie - a potem przyszło -16 Zobaczymy co z tego będzie... W sumie i tak mnie czekało ich wykopywanie, więc w razie wu pogodzę się ze stratą... Ale tfu tfu, bedzie dobrze

Poli czy Ty bedziesz na Gardenii?
Ewik 19:38, 12 lut 2018

Ja dzisiaj troche podziałałam ogrodowe i sekatorem tez popracowałam troche
SlonecznyOgrod 21:40, 12 lut 2018

Kurczę, no chyba szkoda by było tych traw, jeszcze zima może wrócić.
To w niczym nie pomoże. Ale wiem, wiem , łapki swędzą i każdy wiosny wyczekuje. Ja przewożę kupę piachu w niewidoczne miejsce i się cieszę jak głoopia, że mogę coś porobic
Kasia_CS 11:42, 15 lut 2018

Hej Polinko! Mam takie zapytanie -jak porównałabyś trawę Amazon Mist i Frosted curls - widzę, że są podobne pokrojem, a czym będą się różnić?

I jeszcze pytanie o Montanę - kupiłam w zeszłym roku odmianę 'Raureif' - czy to jedyna Montana jaka występuje czy są jakieś inne?
polinka 13:26, 15 lut 2018

Efffa napisał(a)

ja bym sie nie odwazyła tak wcześnie ciąć traw

Ewelinko, co roku bardzo wcześnie tnę trawy i odpukać nic się nie działo. W szkółkach jest tyle prac na wiosnę, że muszą jakoś sobie radzić
polinka 13:27, 15 lut 2018

Sebek napisał(a)
Ja się pierwszy raz w życiu odważyłem na wczesne cięcie - a potem przyszło -16 Zobaczymy co z tego będzie... W sumie i tak mnie czekało ich wykopywanie, więc w razie wu pogodzę się ze stratą... Ale tfu tfu, bedzie dobrze

Poli czy Ty bedziesz na Gardenii?

Trzymam kciuki za Twoje trawy
Niestety do Poznania nie dotrę.
polinka 13:28, 15 lut 2018

Ewik napisał(a)
Ja dzisiaj troche podziałałam ogrodowe i sekatorem tez popracowałam troche

U nas niestety lekki mróz trzyma cały czas...
polinka 13:30, 15 lut 2018

SlonecznyOgrod napisał(a)
Kurczę, no chyba szkoda by było tych traw, jeszcze zima może wrócić.
To w niczym nie pomoże. Ale wiem, wiem , łapki swędzą i każdy wiosny wyczekuje. Ja przewożę kupę piachu w niewidoczne miejsce i się cieszę jak głoopia, że mogę coś porobic

To prawda, łapki swędza W tamtym roku o tej porze miałam już większość traw ściętych...ech...
Zazdroszczę piachu Fajnie jak coś się dzieje!!
polinka 13:35, 15 lut 2018

Kasia_CS napisał(a)
Hej Polinko! Mam takie zapytanie -jak porównałabyś trawę Amazon Mist i Frosted curls - widzę, że są podobne pokrojem, a czym będą się różnić?

I jeszcze pytanie o Montanę - kupiłam w zeszłym roku odmianę 'Raureif' - czy to jedyna Montana jaka występuje czy są jakieś inne?

Cześć Kasiu
Niestety na pierwsze pytanie nie pomogę ponieważ nie mam tych traw.
A carex Montana to carex Montana. Tak jak carex Ice Dance czy miskant Gracilimus. A Raureif Mountain Sedge to nazwa angielska.
polinka 13:49, 15 lut 2018

Zastanawiam się nad stoliczkiem pomiędzy leżakami.Potrzebuję coś małego na odstawienie kubka z kawą czy szkla
Na początku myśleliśmy o betonie ale będzie to niepraktyczne...Taki stolik będzie swoje ważył a potrzebuję coś co będe mogła przestawiać...
Może drewniany, okrągły pieniek? Świeczniki stoją cały czas w tym samym miejscu i chyba pod nie musiałabym dobierać stolik?
Doradzicie??