Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

polinka 13:36, 09 wrz 2018

beata_m napisał(a)
napięcie rośnie cudnie Polinko! Trzymam kciuki za plany!

Dzięki Beatko! Kciuki bardzo sie przydadzą
polinka 13:41, 09 wrz 2018

Margarete napisał(a)
Wpadłam przelotem, nie nadrabiałam zaległosci dalej niż 4 strony do tyłu...
Eh te twoje trawy... Bosko masz, szczególnie o tej porze roku
Cisy piekne - ja sprzed Ogrodowiska ma 6 cisów ale "chudziczki" chciałam z nich zrobi szpalerek , tne, nawożę, ppodlewam a one ni huhu w szerokość nie rosnąi sie nie chcą połączyc, chyba jakąś kolumnową odmiane kupiłąm, nie pmietm nazwy, rosną, są zdrowe i zielone ale chudziaczki...jak im pomóc ?

Moje Red Barony w tym roku dostały po łbie od suszy i upału i wylądają t r a g i c z n i e....patrzec na nie nie mogę choc na widoku są i mnie to wnerwia, dlatego z tym wiekszą przyjemnością oglądam twoje
Buziaki!

Małgosiu, Red Barony uwielbiają wodę. Wiem, ze to już jest nudne to moje pisanie o podlewaniu ale innej rady na ładne trawy nie ma
Co do cisów trzeba by poprosić Toszke o radę bo Ona jest tu ekspertem cisowym
Mogę tylko powiedzieć, ze mam też taką kolumnową odmianę i posadziłam bardzo blisko siebie plus do tego tnę co miesiąć gałązka po gałązce.

Nie wybierasz się jesienią do mojej Doliny?
Na stawach teraz ogrom ptactwa
polinka 13:42, 09 wrz 2018

lojalna_ napisał(a)
Tak się zastanawiam co tak naprawdę trawy u Ciebie lubią najbardziej CIEBIE czy te warunki . Powalesalam się nadal masz pięknie !

Oj Joluś Kochana jesteś!
One chyba dobrze wiedzą, że je kocham
polinka 13:45, 09 wrz 2018

asica napisał(a)
Piękne cisy, ja znalazłam ogloszenie z ładnie wyglądającymi cisami na żywopłot, ale eM zapowiedział że nic do cięcia . Więc strasznie zazdroszczę.

Asiu, dobrze rozumiem Twojego eMa...Pierwotny plan był aby posadzić smaragdy jako kontynuacja już istniejącego żywopłotu ale najmniej przyjemną dla mnie pracą w ogrodzie jest czyszczenie tuj, dlatego zdecydowaliśmy się na cis aby w miarę sprawnie szło mi utrzymanie w ryzach tych żywopłotów.
polinka 13:46, 09 wrz 2018

effka napisał(a)
Nowy avatarek, super

Dzięki!
polinka 13:51, 09 wrz 2018

Kasia_CS napisał(a)
Polinko, czy mogłabyś wstawić fotki porównawcze Little boy i bunny? Boya nie mogę nigdzie dostać, a z jakiegoś powodu go wolę - chyba po zobaczeniu jakichś fotek u Ciebie, gdzie były obok siebie z bunny i chyba nawet honey. Tylko nie mogę do nich dotrzeć

Napis jest rewelacyjny!!

edit.. no i znalazłam.. ale jakbyś miała fotkę dojrzalszych tych trawek to byłaby, wdzięczna Podobają mi się bardziej te "pełnowymiarowe" rozplenice i jak się uprę, to w końcu gdzieś wydzielę miejsce na Hameln a małe odpuszczę..

Kasiu, w ogrodzie mam tylko Little Bunny. W tygodniu mogę zrobić zdjęcie.
Little Boy jest bardziej strzelisty, taki jeżykowaty. Bunny ma bardziej przewieszające się żdzbła a Honey jest biało-zielony.

W donicach, w tym roku mam 2 letnie sadzonki Little Bunny i mają 50 cm średnicy.

polinka 13:54, 09 wrz 2018

leon60 napisał(a)
Ekstra

Podłoga położona
polinka 13:56, 09 wrz 2018

eee_taam napisał(a)

chyba nie sama te płyty układasz?
choć jak nawigatorka obrzeża potrafiła sama zabetonować ...to już o nic nie powinnam pytać

ale kręgosłup ważna rzecz dbaj o niego

Justyna, Navi to terminatorka i jeśli chcemy osiągnąć efekt wspaniałego ogrodu to trzeba zakasać rękawy i nie marudzić.
polinka 13:57, 09 wrz 2018

AnnaCh napisał(a)
O matko już mnie boli mój kręgosłup
Polinko, napis piękny

Dziękuję Aniu
polinka 13:57, 09 wrz 2018

Johanka77 napisał(a)

O Mamo!!!

Też Cię to czeka