Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

polinka 18:18, 26 mar 2019

Wiolka5_7 napisał(a)
Super grabiszcza

Dziękuję Wiolu
polinka 18:20, 26 mar 2019

Makao_J napisał(a)
Wow, ładne graby. Takie gęste chciałam brzozy ale nie dostałam.
Graby super będą wyglądały jak się zazielenią.

Aniu, u nas też problem z drzewami. Jak są to cieńkie patyczki...
A graby dołączyly do 5 kolegów, które już mam w ogrodzie
polinka 18:26, 26 mar 2019

Margarete napisał(a)
Witam się w nowym sezonie i zaglądam z wiosną! Ale u ciebie już ogród uporządkowany. U mnie jeszcze prawie wszystko do zrobienia choć już w miniony weekend działania ogrodowe rozpoczęte.

Graby imponujące, zazdroszczę i grab9w i miejsca gdzie je możesz posadzić. U mnie już niczego więcej nie upcham.

Polinko jak mam postąpić z The Beatles ?wygląda bardzo brzydko po zimie. Wydłubywać te suche źdźbła czy obciąć ? Jest ich 3/4 na każdej kępie więc tak czy tak będą źle wyglądać ale przez chwilę potem odbiją -mam nadzieję. Nigdy aż tak brzydko po zimie nie wyglądały. Czy to znak że się zestarzały i wymagają jakiegoś odświeżania, podziału może ?

Witaj Małgosiu

Z działaniami ogródkowymi nie ma co się spinaćZapowiada się długi sezonto na spokojnie wszystko zrobisz U mnie wszystko musiało być jak najszybciej ogarnięte bo teraz już działam z czymś innym i termin bardzo goni
Z brakiem miejsca bardzo dobrze Cię rozumiem bo i u mnie to już ostatnie zakupy drzewkowe...
Niestety nie pomogę Beatlesa ponieważ nigdy ich nie miałam ale jak dobrze kojarzę ma je Anglelika "na zielonej trawce".
polinka 18:29, 26 mar 2019

Makusia napisał(a)
Polinka dobrze rozumuje, że to przed altane (ta śliczna) te graby? Piękne okazy! To rozumiem - drzewa na już, a nie za 10 lat, ale faktycznie za wielkością idzie cena.

Tak Martuś, to graby przed altanę
polinka 18:29, 26 mar 2019

dorciabe napisał(a)

Dziękuję, już ucięte

Nie ma za co Cieszę się, że mogłam pomóc.
polinka 18:38, 26 mar 2019

Wrotycz na pędraki dla dziewczyn

Wywar z wrotyczu-75g suszu lub 500gświeżego zalewamy 10l wodyi zostawiamy na 12-24 godz. Póżniej gotujemy pod przykryciem 20-30 min.Po wystudzeniu stosujemy w rożcieńczeniu 1:5.

Wyciąg-300g świeżego lub 30g suszu zalewamy 10l zimnej wody i odsawiamy na 24 godz. wykorzystujemy tego samego dnia w rozcieńczeniu 1:2

Jak dobrze pamiętam to robiłam wywar ale niestety nie pamiętam jak często podlewałam.

Może Walerek zajrzy i podpowie?
eVka 18:40, 26 mar 2019

polinka napisał(a)

Ewka, niestety i w Twoim sklepie nie było Fastigiat Tzn. były ale cienkie patyczki. Reszta na pw.

Hehehe nono zostały tylko te patyki i jeden duży Lucas.
Dzięki.
Magleska 19:08, 26 mar 2019

dzięki za przepis teraz pozostaje zakupić suszony wrotycz,póki nowy gdzieś nie urośnie

...szkoda ,ze na fotki trzeba czekać ja lubię takie z postępów prac ,nie tylko jak już pięknie i gotowe

buziaki Paulinko
Margerytka40 19:28, 26 mar 2019

Polinko skopiowałam sobie, dzięki. A jeszcze powiedz proszę, to kwiatków się używa, czy całą roślinę? Zakupiłam nasiona wrotyczu, posieję gdzieś w kątku
Gruszka_na_w... 20:11, 26 mar 2019

polinka napisał(a)

Niestety w dobie Ogrodowiska znalezienie ładnych fastigiat graniczy z cudem...bynajmniej u mnie...albo cena zabójcza albo pieniek o śr 8-10 cm...
Cieszę się jak dziecko,że udało nam się znaleźć "grubasy" w normalnej cenie

Coś w tym jest. Kiedy zakładałam ogród kilka lat temu wiele roślin, które wybrałam dostępnych było od ręki. Kiedy po paru latach chciałam coś dokupić, to sprawa się komplikowała. Albo nie były dostępne albo cena już nie taka.
Klony Ginnala i jarząby kupowałam po 1,50, za klona ussuryjskiego i ściętolistnego płaciłam 5 zł.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies