Anek coś czułam, że konkretnie pomożesz Lubię to Twoje konkretne podejście do tematu poparte doświdczeniem.
Na wiosnę planuję aby były jakieś cebulowe, myślałam o białych tulipanach ale kiedy one kwitną to oczywiście nie wiem ( taki ze mnie ogrodnik jak z koziej....).Poszukam tych narcyzów o któych piszesz chociaż nie wiem czy te żółknące liście nie będą mnie denerwować...
Czyli wiosną będzie coś kwitnącego, koniec maja będą juz widoczne trawy, na koniec czerwca myślałam o czosnkach główkowatych, które planuję posadzić też w ogrodzie w hortensjach ale wygooglowałam Everesty i myślę, że będą jeszcze lepsze Będą łądnie się komponować z zielonym bluszczem.
Lato to jeżówki. Masz rację, że musi być coś wyższego. Niska bylina zostanie zagłuszona przez ML, które będą coraz większe i szersze więc jezówka Secret Pride odpada ale zostaje White Swann, którą również poleciła Ola
Nie ukrywam, że Green Jewel bardzo mi się podoba! Ta limonkowa zieleń jest śliczna...
Czyli teraz pozostaje mi wybrać między tymi dwoma jeżówkami
Ja tez obstawiam jeżówki
Chociaż dla nie nr jeden w połączeniu z ML są zawilce ,ale jeżówki tez pięknie.
Ja mam u siebie zwykłe różowe jeżówki posadzone w Ml ,ale chcę wymienić na białe zawilce ,bo mam tam półcień i jeżówki bardzo szybko mi przekwitły .
Teraz straszą badyle ,nie podoba mi się to .