kaisog1
22:46, 14 lut 2011
Moja mama mieszka w bloku - starym i zaniedbanym. Zaniedbana jest również zieleń w około. Pomyślałam sobie, że trzeba się tym w końcu zająć bo ilekroć jadę do mamy i patrzę na to podwórko to mi się plakać chce.... Na początek myślałam o obsadzeniu długich ale wąskich rabat między klatkami, pod oknami sąsiadów. Te rabaty ciągną sie przez cała długośc bloku. Całe podwórko jest od strony zachodniej więc ciemno tam.... I tu moja prośba... Podpowiedzcie jakie rośliny tam będą się dobrze czuły i nie wymagały zbytniej pielęgnacji? Czy tuje by tam sobie poradziły? Rosną tam dwie funkie i one radzą sobie całkiem nieżle (w końcu są cieniolubne
), myślałam też nad żurawkami... może jakieś trawy żeby i ładnie wyglądało zimą?
Tak sobie siedziałam i myslałam.... jakby zrobić te rabaty wszystkie takie same to nie byłoby nudno? Może np. na jednej dać jaskrawo zielone zurawki a na drugiej np. czerwone? Czy to będzie grało?
Chyba sie porywam z motyką na słońce hihihihihi
No w każdym razie KAŻDA Wasza rada będzie dla mnie bezcenna więc czekam z niecierpliwościa
Pozdrawiam
Gośka
P.S Niestety nie dysponuje zdjęciami ale "namachałam" szkic co i jak mniej więcej.... wymiarów nie znam
Będę u mamy chyba jeszcze w tym tygodniu to polatam z miarką 

Tak sobie siedziałam i myslałam.... jakby zrobić te rabaty wszystkie takie same to nie byłoby nudno? Może np. na jednej dać jaskrawo zielone zurawki a na drugiej np. czerwone? Czy to będzie grało?
Chyba sie porywam z motyką na słońce hihihihihi
No w każdym razie KAŻDA Wasza rada będzie dla mnie bezcenna więc czekam z niecierpliwościa

Pozdrawiam
Gośka
P.S Niestety nie dysponuje zdjęciami ale "namachałam" szkic co i jak mniej więcej.... wymiarów nie znam