Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

JulkAd 14:11, 04 cze 2013

U mnie znowu leje
Kindzia 19:36, 04 cze 2013

irena_milek napisał(a)
cebulowe łatwiej sadzić, sianie to wyczyn, tak myślę i podziwiam, każdego komu cos wyrośnie
a, czyli 2 w planie i dobrze, dwójka liczba boza, jak gadali w ,,Sami swoi"

Więcej roboty z cebulami mi się wydaje...Z astrami nie dużo zachodu, siejesz do doniczki, jak urosną potem mocno podlewasz i do gruntu. A to szybciorkiem idzie. Dziurka, flanca i przycisnąć Podlać i gotowe

Mogłoby już być takie maleństwo...
Kindzia 19:39, 04 cze 2013

Enya73 napisał(a)
Już wiem Kasiu, dlaczego mi zniknęłaś z oczu. Nie zauważyłam, że założyłaś nowy wątek Gratulacje Coraz ładniejszy Twój ogród i masz satysfakcję, że jednak sama sobie poradziłaś

Pozdrawiam serdecznie

Nawet fizycznej roboty nie robiłam sama...projekt Julcia z Anią rzeszowską robiły Julcia wszystko wyrysowała, Ania jako konsultant robiła
Jest inaczej niż w projekcie, dużo jednak zostało, ale tytułowa łezka to nie moja zasługa
Kindzia 19:41, 04 cze 2013

JulkAd napisał(a)

No to bociek zza płotu jak najbardziej na miejscu...teraz tylko Córcię musisz zwabić do swojego ogrodu....no z astrami to fakt - zaszalałaś Kobieto

Jej ani wabić, ani namawiać specjalnie nie trzeba
W zeszłym roku miałam 80 szt. i wcale dużo nie było Ale w zeszłym roku dostałam flance od sąsiadki, teraz sama siałam
Kindzia 19:44, 04 cze 2013

boguslawa_madejska napisał(a)

Oby w sobote nie lało,Danusia mówi że będzie pogoda.

Nie wydaje mi się Bogusiu...ciągle duże opady na sobotę widać
Kindzia 19:46, 04 cze 2013

asc napisał(a)

O Bociuś nasz na inspekcji u Ciebie

To zdjęcie z dużym zoomem zrobione...nie był tak blisko. Ale róże mógł zobaczyć, może i lustrował
Kindzia 19:48, 04 cze 2013

Bogdzia napisał(a)
Kasiu wychodzi na to że ten bociuś wie czego wam potrzeba i byc może przyniesie. Pozdrawiam i dziewczynki zyczę.

W tym roku na pewno nie, ale może bociuś tylko się rozglądał? I wróci w przyszłym roku?

Nie mam preferencji, będę zadowolona i z dziewczynki, i z chłopczyka
Kindzia 19:51, 04 cze 2013

grazyna napisał(a)
Kasiu ,dopytam na temat astrów, które bardzo lubię. Czytam ,że ogrom ich posadziłaś, to znaczy siałaś w skrzynki, pikowałaś a teraz do gruntu w ogrodzie ?
Wiesz dlaczego pytam, bo ja to z torebki wysiałam wprost na rabatki i ma urosnąć. Nie urośnie ?

Tak robiłam.
Myślę, że Ci urosną, tylko przerwać będziesz musiała. Inaczej marne będą. Jak będą miały 2 pary listków to dobrze podlej i przerwij.
Dawno wysiałaś?
Kindzia 19:53, 04 cze 2013

Evchen napisał(a)

Kasiu, a dlaczego je chcesz wykopywać? trzeba?

Nie trzeba, ale mi się bardzo rozrosły i chcę zostawić te odmiany, które mi się najbardziej podobają. Zresztą nie pójdą na kompost, mam chętnego
Kindzia 19:57, 04 cze 2013

malgocha1960 napisał(a)
Witaj Kasiu porannie.U mnie popaduje,ale wczoraj odnawiałam obwódki i przy kopaniu trawy ziemia wcale nie jest mokra.Nawt jak sadziłam trawkę,którą dostałam,po wykopaniu dołka suchutko.

To aż nieprawdopodobne, sucho w dołku? Wydawałoby się, że bagienko będzie Dla świeżo posadzonych dobra pogoda, przyjmą się ładnie.
U nas też cały dzień nieciekawie Ale w Pszczynie podobno przyzwoicie było, eMuś ze schodami na zewnątrz walczył do późnego popołudnia