Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

JulkAd 23:16, 30 maj 2013

Za późno przyszłam...dobranoc Kasiu....goździki cudne, a irysy wstaną....u mnie teraz non stop leje
Kindzia 23:26, 30 maj 2013

JulkAd napisał(a)
Za późno przyszłam...dobranoc Kasiu....goździki cudne, a irysy wstaną....u mnie teraz non stop leje

To znaczy, że do nas jutro dojdzie...a teraz nie pada właśnie...
Dobranoc Juleczko
Evchen 23:45, 30 maj 2013

Kasiu, zaglądam Irysy cudne .. odciskam palucha będę na bieżąco, bo dawno mnie nie było i siem pogubiłam
danuta_szwajcer 08:18, 31 maj 2013

Kasiu piękne masz irysy, u mnie cos nie wszystkie w tym roku zakwitną i nie wiem czemu? Pogoda jednak nie jest dla irysów bo szybko woda zniszczy te cudne kwiatki.Ale bedzie u Ciebie "astrowo" Od nadmiaru wody juz takie powalone wszystko u mnie jest. Pozdrawiam i słonka życze
JulkAd 20:51, 31 maj 2013

Kasiu i jak dzionek? Było słoneczko? U mnie rano dwa razy ulewa potężna, a później piękne słoneczko....mam nadzieję, że zrobiłaś to co zaplanowałaś
Kindzia 13:58, 01 cze 2013

Evchen napisał(a)
Kasiu, zaglądam Irysy cudne .. odciskam palucha będę na bieżąco, bo dawno mnie nie było i siem pogubiłam

Ewcia trudno jest być na bieżąco, nawet w tych zaznaczonych wątkach
Irysy teraz mają swój czas, te kremowe, które są do wykopania, bardzo ładnie pachną...chyba chociaż troszkę mus zostawić
Kindzia 14:01, 01 cze 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Kasiu piękne masz irysy, u mnie cos nie wszystkie w tym roku zakwitną i nie wiem czemu? Pogoda jednak nie jest dla irysów bo szybko woda zniszczy te cudne kwiatki.Ale bedzie u Ciebie "astrowo" Od nadmiaru wody juz takie powalone wszystko u mnie jest. Pozdrawiam i słonka życze

U mnie część też nie kwitła w zeszłym roku, ale teraz się postarały Wystraszyły się czy co?
Z tym deszczem to przesada jest...znowu pada...Róże też by chciały, ale słonka potrzeba. Dopiero słyszałam, że cały czerwiec ma być taki bylejaki
Kindzia 14:06, 01 cze 2013

JulkAd napisał(a)
Kasiu i jak dzionek? Było słoneczko? U mnie rano dwa razy ulewa potężna, a później piękne słoneczko....mam nadzieję, że zrobiłaś to co zaplanowałaś

Nad ranem wczoraj trochę padało, ale potem wymarzona pogoda Posadziłam z drugiej doniczki astry i wzięłam się za plewienie róż. O 19,00 się poddałam, nogi mi posłuszeństwa odmówiły...tylko połowę wyplewiłam...myślałam, że dzisiaj skończę! I kicha...leje znowu. Nawet jak przestanie, to nie pójdę plewić. Już wczoraj się bardzo ziemia przyklejała do rękawiczek...
Mam gnojówkę z pokrzyw gotową do użycia i podlać nie mogę...nawet już śmierdzieć to wiaderko przestaje
Kindzia 14:10, 01 cze 2013

I wczorajsze zdjęcia:
astry z drugiej doniczki

rodki jeszcze kwitną ten NN

zaskoczył mnie ten kolor, nie miałam takich irysów...

i spacerowicz na polu za siatką

Kindzia 14:32, 01 cze 2013

Żurawki to piękne rośliny, bardzo podoba mi się tegoroczna marmoladka

sweet tea

autumn leaves

fire chief

Teraz to już tak leje, że żadnej nadziei...