Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

Kindzia 20:24, 29 mar 2014

polinka napisał(a)
Nigra prześliczna Życzę samych przyjemności w ogrodzie Kasiu Ty chyba żyjesz od jednego weekendu do drugiego?
Edytuje bo dojrzałam ładnie rozrośnięte tujki. Fajnie już wyglądają takie grubaski

Ładnie wygląda Mało kolorów jeszcze, a tu taki róż
Późno zaczęliśmy, jeszcze najpierw musiałam inne sprawy załatwić, ale przyjemności ogrodowe też były.
Właściwie to nie tak...mam dwa różne życia po prostu codzienne i weekendowe
Grubaski się zrobiły po zeszłorocznym cięciu, jeszcze ze dwa lata i będą spełniać swoją rolę
Kindzia 20:26, 29 mar 2014

ewsyg napisał(a)
Kasiu, te tuje to może szmaragdy ?

Nie, to Aureospicata.
Kindzia 20:39, 29 mar 2014

Kasik napisał(a)
Ta Nigra fajna- okazało się , że też ją mam, tylko że moja troszkę za niska.
Dzisiaj zeszłam na dół, a tam pobojowisko. Nasz Figo rozpracował kolejną poduszkę w salonie - to już piąta. Nie wiem co mu w nich przeszkadza? uwinął się w kilka minut i teraz smacznie śpi - łajza jedna.

Wczoraj byłam na rekonesansie w ogrodnictwach- muszę pomyśleć jakie jednoroczne kupić, a przy okazji dstałam od znajomego atlas z trawami i będę się do nich przekonywać. ,

Buziaczki ślę.

Dlaczego za niska? Może Ci taka pasuje? U mnie nie mogła niższa być, za ciemno by wiosną miała, a teraz jej potrzebne słoneczko

Figo to kocurek? To paskudnik Moja Mama była kociara, często w domu jakiś futrzak był i wiecznie je wychowywała, z anielską cierpliwością...z różnym rezultatem

Jak dzisiaj się zabrałam za pikowanie cynii, to też się zastanawiałam czy warta ta robota, czy nie lepiej kupić sadzonki. Gdybym miała źródło astrowych i cyniowych sadzonek...

Do traw się przekonasz na pewno. Dodają lekkości w ogrodzie i są ozdobnikami W poniedziałek będę sadzić kulki buksikowe (Małgosia z Krzysiem zaszaleli) i zastanawiałam się co jeszcze im dać...coś mi brakowało. I zobaczyłam u Any buksiki z trawkami miedzy nimi TO JEST TO !!!

Może nie cały taki trawowy ogród, ale trawki między innymi roślinkami, lub koło nich...tak

Chociaż Bociusia ma całe rabatki trawkowe i ładnie to wygląda

Śląskiego buziaczka Ci ślę
Kindzia 20:45, 29 mar 2014

anna_g napisał(a)
Kasiu - Nigra pięknie kwitnie

Ja też czekam na tą pogodę co to dzisiaj ma być ładna Ale nawet jeśli nie to i tak pójdę sadzić około poludnia. Dobrego dzionka. Dzięki za rady - Heidi Klum czeka na cieplejsze noce.

Późno sie mgła podniosła, ale akurat dzisiaj mi to nie przeszkadzało, całe dopołudnie poza domem byliśmy. Akurat jak wracaliśmy, to słoneczko wyjrzało
My też koło południa wylegliśmy do roboty dopiero

Nie musisz się spieszyć z tą różą, w doniczce nic jej nie będzie A temperatura się ustabilizuje i róża zahartuje Takiemu wydelikaconemu młodziakowi mogą minusy zagrozić.
Kindzia 20:47, 29 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)
Kasiu za to kocham wiśnie ozdobne, za ten róż gdy ogród jest jeszcze smutny. U nas też straszna mgła czyli po południu będzie piękne słońce.

Dawno mnie tak nic nie zaskoczyło, tydzień temu jeszcze nic nie zapowiadało takiego kwiecia

Było słonecznie
eda 20:49, 29 mar 2014

Temat przewodni- Nigra Piękna jest warto ją mieć bo szybko wydała kwiatki a ja wsadziłam Nefris zobaczymy za rok jak moja się popisze buźiaki i miłego Kasiu
Kindzia 20:50, 29 mar 2014

Urszulla napisał(a)
Ładna ta kwitnąca wiśnia
u mnie też mglisto z rana i ciągle nie mogę się za bukszpany zabrać

i melduję, że hortensje mają coraz więcej listków a te co były ładnie rosną
wzięłam je od Ciebie w najlepszy czas bo była piękna pogoda do prac ogrodowych a potem dobrze popadało

Bo komfort masz, że możesz się zabrać w każdej chwili...ja muszę się zabrać zawsze tu i teraz, bo za tydzień może być za późno

Bardzo się cieszę Ulcia, że rosną i sprawują się dobrze i jedne, i drugie

Ja bym sobie trochę deszczu życzyła w przyszłym tygodniu, co drugi dzień
Kindzia 20:55, 29 mar 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu już bierzemy prysznic w hotelu W samochodzie jak to określa Krzyś wszechogarniający zapach kocich siuśków Tak mu pachną bukszpany
Tutaj jeszcze mgła nie zlazła

Nooo, Wy to macie tempo niemożebne!!! Bardzo mnie zaskoczyłaś, o 11,00 już mieliście buksiki spakowane!!!
Nawet nie wiesz jak było słychać wielką radość w Twoim głosie Od razu wiedziałam, jak Cię usłyszałam, że się udało wszystko

Doskonale rozumiem Krzysia Mnie buksiki też śmierdzą, a jeszcze jak mokre trochę..."wszechogarniający zapach kocich siuśków" - dobre, ale się uśmiałam

Czekamy Na Was jutro
Kindzia 20:56, 29 mar 2014

Urszulla napisał(a)
kocie siuśki? dobre

Krzysiu jest superowy Wart swojej żony zresztą
Kindzia 20:58, 29 mar 2014

boguslawa_madejska napisał(a)

Ale ci wiśnia niespodziankę zrobiłaMiłego wieczoru

Nie myślałam, że tyle kwiatów będzie miała

Ale Twoje ząbkowane też mnie zachwyciły Kwitną pięknie