Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zakątek z fioletową ławeczką

Zakątek z fioletową ławeczką

yolka 07:43, 22 sie 2014

kosiarz to niecodzienny widok, dobrze, ze jeszcze możemy to zobaczyć. Pomysł z latarenkami rewelacyjny
AgataBC 07:59, 22 sie 2014

Rzeczywiście piękny ten kosmos i jaki wielki-porządna sadzonka
Kosiarzy u mnie też można dojrzeć- koszą często łąki albo jakieś trawska dla królików.
Pozdrowienia
agatanowa 08:37, 22 sie 2014

Donia72 napisał(a)
Takie widoki mam za płotem

Dziadek z kosą już leciwy. Dobrze, że sfociłaś.

Natrętnie przypomniała mi się "Konopielka" Redlińskiego, tam kosa to był wynalazek i brak szacunku dla zboża i tego, co się z nim wiąże: chleba, życia, rodziny, tradycjii... Rewolucja we wsi, nowe-złe. Bo nalezało się nad zbożem pochylać, skłaniac i każdą garstkę brać z szacunkiem w spracowane dłonie. Dlatego sierp był właściwym narzędziem. Tylko śmierć kosą kosi, a nie chłop. Patrzcie, jak się zmieniło. Teraz kosa i kosiarz, to rzadkość. Umiejętność posługiwania się nią zaczyna odchodzić wraz z tak leciwymi panami, jak na zdjęciu.

Klimaty, które juz prawie odeszły, pokazałaś, Doniu. Boćki lądujące na skoszone rżysko urocze
Dorota123 20:27, 22 sie 2014

Jak u Ciebie elegancko, zmiany bardzo korzystne.
boguslawa_ma... 21:15, 22 sie 2014

Kosmos obejrzałam piękny też go chciałam mieć ,ale on nie zimuje w gruncie?
aguleczka 21:39, 23 sie 2014

Doniu widoki masz piękne .
Czy w tych latarenkach świecisz jakieś świeczki czy lampki wkładasz mam takie latarenki i stoją puste .
Donia72 02:21, 24 sie 2014

yolka, u mnie takie widoki są na porządku dziennymBabcia mojego męża też z kosą u nas po łące chodziła
Agcia, kosmos w dalszym ciągu czeka na wsadzenie. Nie mam pomysłu, na którą rabatę go posadzić
Agatko, ten dziadek z kosą to nasz sąsiadBocianów u nas w tym roku było sporo, siadały na latarni na wprost mojego domuSwojego czasu upatrzyły sobie mój dach i skutecznie go osrywały. Długo były na nim plamy, nawet deszcze od razu tego nie zmyły
Dorotko, dziękuję Dziś była jeszcze akcja-kamienieChcemy wysypać jedną rabatę kamieniami, ale troszkę większymi
Bogusiu, no właśnie, ten kosmos nie zimuje w gruncie Nasionka już troszkę pozbierałam Jak będę go wsadzać to dokładnie obejrzę te bulwy. Jak się da jakoś podzielić to będę pamiętała o Tobie
Aguleczka, Dziękuję za miłe słowa i bardzo mi miło, że podoba Ci się mój ogród Latarenki zapalam, jak siedzimy dłużej w ogrodzie, albo jak robimy grilla. Wkładam do nich normalne świece albo wkładziki Ostatnio jak były te upały, to niestety, końcówki świec trochę się roztopiły w latarenkach i rozlały. Muszę trochę teraz wyskrobać ten woskStaram się, żeby zawsze były w nich jakieś świeczuszki

Donia72 02:27, 24 sie 2014

Trawniczek dzisiaj skoszony, nawozem podsypany, podlany wodą z kranuW niedługim czasie przyszedł deszcz, podlał jeszcze raz W tym czasie pranie mi zmokło, bo opadów nie zapowiadali Ale to nic, jutro pranie wyschnie, a najważniejsze, że ogród jest podlany
monteverde 02:30, 24 sie 2014

Deszczyk najważniejszy Doniudobrej niedzieli i dobranoc
JoannA 09:27, 24 sie 2014

Donia72 napisał(a)
Trawniczek dzisiaj skoszony, nawozem podsypany, podlany wodą z kranuW niedługim czasie przyszedł deszcz, podlał jeszcze raz W tym czasie pranie mi zmokło, bo opadów nie zapowiadali Ale to nic, jutro pranie wyschnie, a najważniejsze, że ogród jest podlany

Za tydzień nie poznasz trawniczka bo nawóz i deszcz to najlepsze dla ogrodu.
A do latarenek żeby wosk się nie rozlewał daj podgrzewacze tealigth z Ikea, tylko te większe.
U nas od rana pada delikatny deszcz i pdlewa działeczkę. Tak naprawdę to już było sucho i miałam zamiar zacząć podlewanie.
miłej niedzieli.