Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zakątek z fioletową ławeczką

Zakątek z fioletową ławeczką

Donia72 23:28, 22 wrz 2014

Agnieszkoja miałam wcześniej jakieś zawilce, ale nie wiem gdzie się podziały. Nawet nie wiem co to za odmiana była, czy wiosenne czy jesiene?
ka1sia 23:28, 22 wrz 2014

Donia72 napisał(a)
Ka1siaciesze się bardzo, że mnie odwiedziłaśZapraszam jeszcze

Doniu, dziękuję, na pewno bedę zaglądać
Donia72 23:36, 22 wrz 2014

Dobranoc wszystkim

Mariusz 07:09, 23 wrz 2014

Piękne zawilce , u mnie po wczorajszym wietrze kwitną na poziomie bergenii, kwiaty położyły się na niej, ale i tak nie uszczupla to im urody Miłego dnia
laurowisnia 10:50, 23 wrz 2014

Doniu, odwiedziłam już Twój ogród wcześniej, ale zgapiłam się i śladu nie zostawiłam, masz bardzo zadbany ogród, widać w nim miłość do roślinek, pozdrawiam Cię serdecznie.
P.s. Werbenkę siałam z nasion zebranych z sadzonek, które mi się udało kupić jakimś cudem w jesieni, będzie teraz u mnie już co roku. Mogę przesłać nasionka jeśli jej nie masz jeszcze.
Donia72 16:54, 23 wrz 2014

Mariuszzawilce są piękneciekawe jak będzie z nimi po zimie?
Pozdrawiam cieplutko w ten zimny dzień

Laurowiśnio-Agatkofajnie, że do mnie zaglądaszNa nasionka ja chętnaale pewnie trzeba je wysiać w doniczki i trzymać w domu? Z tym mam problem, bo nie mam żadnej piwnicy, a w domu na parapetach pełno ozdóbek stoi. Ale może gdzieś wygospodaruję jakieś miejsce
olaw 17:09, 23 wrz 2014

Byłam już kilka razy ale nie zostawiałam śladu...ale kiedyś trzeba zaległości nadrobić

Piękny i zadbany ogród, a najbardziej podoba mi się rabata z bonsajem na kamyczkach...super

Odnośnie werbeny to nasionka wysiewa się w styczniu lub lutym, ja tak siałam bo długo mi schodziły...a roślinki werbeny można przechować w domu przez zimę i z nich rozmnażać, tak robi Ania - Mała Mi.
mira 17:11, 23 wrz 2014

Czytam że nie masz werbeny i kiepsko z miejscem na zimowanie - tak więc jak wykopie karpy do przechowania to pomyślę o Tobie i na wiosnę zobaczymy czy będzie co wysyłać, a jak teraz karpę dostaniesz to do doniczki i do piwnicy i czaaaaasem podlać i powinna wytrzymać a na wiosnę puści od korzeni, można też wysiać z nasion też tak zrobiłam ale zabawy było, było i czekania - warto

pozdrawiam
Donia72 17:15, 23 wrz 2014

Oladziękuję, że mnie odwiedzasz Kamienie robilismy w tym roku w sierpniu. Teraz ta rabata wygląda lepiej, tylko chwasty gorzej się wyrywa Te nasionka to wsadzać w doniczki i trzymać w domu na parapecie czy też w chłodnym miejscu? Nigdy nie bawiłam się z nasionkami, ale kiedyś trzeba to zacząć
Donia72 17:29, 23 wrz 2014

Mirakochana jesteś U mnie właśnie jest problem z zimowaniem roślinek W kotłowni za ciepło, a piwnicy nie mam. Mam tylko schowanko pod schodami i tam nie ma okna. Kiedyś mąż przywiózł mi kalie i schowalismy je na zimę w garażu. Był zrobiony ze styropianu taki malutki schowek i niestety, bulwy nam zgniły