Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zakątek z fioletową ławeczką

Zakątek z fioletową ławeczką

Kindzia 19:45, 24 wrz 2014

Ale piękne zdjęcia ze Skierniewic!!! I jakie zakupy superzaste
Sadziłam wiosną trzy świecznice, w tym roku, niestety, żadna nie kwitnie
Donia72 20:06, 24 wrz 2014

Joasiua garaż masz jakoś ocieplony? Bo u mnie nie jest ocieplony i nie ma też żadnego okna Miałam kiedyś i kartofle i kalie schowane ładnie w styropianie i jeszcze okryte jakimś tam kocem i mi zgniły. Chyba za ciepło im było. Ale donice z rojnikami też miałam zimą w garażu i było wszystko ok
A bulwy w czym trzymasz? w piasku, trocinach?

Kindziufotek troszkę mało zrobiliśmya można było cykać i cykać, bo było co No to trochę się zmartwiłam tą świecznicą Chciałabym, żeby za rok miała kwiaty. Bo są takie ładne
JoannA 20:23, 24 wrz 2014

Donia72 napisał(a)
Joasiua garaż masz jakoś ocieplony? Bo u mnie nie jest ocieplony i nie ma też żadnego okna Miałam kiedyś i kartofle i kalie schowane ładnie w styropianie i jeszcze okryte jakimś tam kocem i mi zgniły. Chyba za ciepło im było. Ale donice z rojnikami też miałam zimą w garażu i było wszystko ok
A bulwy w czym trzymasz? w piasku, trocinach?

Doniu,
garaż ocieplony bo w bryle budynku. Dodatkowo grzejnik ale najczęściej skręcony na minimum. Przy najwiekszych mrozach temp. plus 5. Garaż ma 2 okna.
Karpy dalii trzymam w drewnianych skrzynkach, bez trocin czy piasku.
Tylko że jak wykopje dalie to nie otrzepuje ich mocno z ziemi, takie z bryłą trzymam do pierwszych mrozów w altanie śmietnikowej żeby ziemia lekko przeschła, a jak temp. wyraźnie spada układam w skrzynkach i do garażu. Skrzynki okrywam podzirkowana folią i tak zostają do wiosny. Od 2 lat tak przechowuję ze 100% powodzeniem. Przechowywałam kiedys dalie w piwnicy blokowej i nie było problemu, czasami wiosną już w piwnicy zaczęły rosnąć ale wtedy jej wywoziłam na działkę i trzymałam w domku.
popcorn 20:32, 24 wrz 2014

A ile potrzebujesz marikenów? uwazam że warto w nie zainwestować! A na wystawie w Zduńskiej Woli były nawet po 40 zł. Ale następna dopiero za rok, w lecie...
Tujki to nie to samo

pozdrawiam!
Donia72 21:01, 24 wrz 2014

Joasiu u mnie zima w garażu tak jak na dworze, jedynie różnica taka, że śnieg nie padaA dalie będę miała od babci i może jakoś dam radę je przechować

Popcarol w tym roku odpuszczę sobie marikeny, chociaż bardzo mi się podobająZa rok o nich pomyślę
Donia72 21:37, 24 wrz 2014

Dzisiaj częściowo plan wykonany. Część roślinek wkopana, jutro jak będzie pogoda resztę wkopię. No i jeszcze zostało prasowanie...ale to muszę mieć "ten" dzień
agata19762 21:46, 24 wrz 2014

jak tylko słońca troszkę na niebie to od razu chęci do pracy się znajdą
w ogrodzie tylko dwa drzewka przesadziłam ...
miałam dzień na wizyty u lekarzy z dziećmi ...

pokażesz fotki po zmianach ??? plisssss....
Donia72 21:48, 24 wrz 2014

Agatkopewnie, że pokażęChociaż za wiele zmian nie mam
jagoda99 22:03, 24 wrz 2014

Doniu jesien jest piekna
Donia72 22:10, 24 wrz 2014

Jagódkowiemale lubię jesień bez deszczu i wiatruBardzo lubię przebarwiające się liście na drzewach. A jutro wybieram się po jarzębinke i kasztany