Rabata ciągle w przebudowie Jest trochę wąska, szmaragdy jeszcze małe i dziwnie to wygląda. I za bardzo mi się nie podoba
I z drugiej strony Na kratce róża New Dawn.
Witaj Donia. Trafiłam do Ciebie czytając o żurawkowych kłoptach. Moja żurawka identyczna ;( Jak odkryłam dziś liście, jakiś czarny robal zwiał do ziemi.
W piątek będę wykopywać i oglądać korzenie. Kurczę, zawsze się musi coś przyplątać!!
Witaj Donia, wreszcie mam neta.
Jałowiec pięknie przystrzyżony, a żurawki w doniczkach odbiją, postaw je tylko w cień, aby było im łatwiej. Ja kończę moją rabatkę, posadziłam tam iryski syberyjskie, szałwię, marcinki i hortensje. Wszystko w tonacji biało - fioletowej. Wg moich obserwacji, roślinki kwitły w tym roku po sobie, więc na rabatce w przyszłym roku powinno się dziać.
Doniu smaragdy możesz opryskać pinivitem, to taki nawóz dolisty. Sprawdzony, polecam A przed hortkami może carexy biało-zielone? Za hortkami ładnie wygląda gracilimus,tylko nie wiem ile tam masz miejsca?
Jolka, koniecznie sprawdź swoje żurawki. Mi zostało jeszcze 7szt do sprawdzenia, chociaż na razie nic nie zauważyłam. Zrobiłam wywar z wrotyczu i będę lać