Witaj Doniu. U Madżenki pytałaś o Święto Róży w Kutnie. Odbywa się od lat co roku na początku września. W tym roku będzie w dniach 5 -7, z tym że w piątek to tylko rozpoczęcie. Masz ładny, zadbany ogród a poidełko żeliwne mam dokładnie takie samo
Pozdrawiam.
Śliczna nowa różyczka i piękne widoczki Zazdraszczam (pozytywnie) uporządkowania w całym ogrodzie. U mnie z jednej strony w miarę ogarnięte, a druga część wygląda jak Twoja łąka, tyle że z większą ilością ostów i innych "dziadów". Oczywiście rośnie tam wszystko, prócz WROTYCZU!!
Doniu, nie jest źle
Jak roślinki się rozrosną będzie naprawdę fajnie.
Ja tu widzę duże możliwości.
1. Poszerz rabatę i będzie więcej miejsca na rośliny. Ten spłaszczony brzuszek bym zaokrągliła troszkę, poszerzyła ten wąski pasek wzdłuż płotu.
2. Przy ławeczcew zawijasku wyższe drzewko (może pissardi).
3. Bukszpany przesadź tak żeby zawijasek nie skręcał w głąb rabaty. Fajniej by chyba wyglądał pociągnięty wzdłuż obrzeża.
4. Dosadź Doniu róże i szałwie. Może przed tujami jakieś trawy by się zmieściły.
5. Przed kratką dołóż ze 2 róże.
6. Tam gdzie hortensje tak jak radzi Polinka. Hortensje można przesunąć trochę do przodu i zmieszczą się trawy. Przed tujami miskanty ML, a przed horti carexy Ice Dance.
Ja to tak widzę Doniu, ale decyzja należy do Ciebie
pozdrawiam