Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Piaskownia na zakręcie

Piaskownia na zakręcie

ewsyg 16:30, 01 sie 2013

Biorę folię i jadę zabezpieczyć moje krzyżówki, zobaczymy, czy to coś da.
Debra 20:21, 01 sie 2013

A wiesz, ta nazwa rzeczywicie pasuje do tego liliowca !

On jest taki delikatny, jak senne marzenie, a imię Mimi też kojarzy mi się z jakąś niezwykłą damską pieknością....

Nie mam pojecia co Ty z nimi robisz, ja mam liliowce dopiero jeden rok, na razie to ja się uczę jak im zapewnic godne warunki bytowania

U Łukasza cenne wiadomości i niesamowita kolekcja, prawda ?
ewsyg 21:21, 01 sie 2013

Debra napisał(a)
A wiesz, ta nazwa rzeczywicie pasuje do tego liliowca !

On jest taki delikatny, jak senne marzenie, a imię Mimi też kojarzy mi się z jakąś niezwykłą damską pieknością....

Nie mam pojecia co Ty z nimi robisz, ja mam liliowce dopiero jeden rok, na razie to ja się uczę jak im zapewnic godne warunki bytowania

U Łukasza cenne wiadomości i niesamowita kolekcja, prawda ?

Debra, ja też uważam, że pasuje. Zdjęcie niestety nie oddaje rzeczywistości, tej złotej delikatnej końcówki falbanki i poświaty.
Ja z nimi nic nie robię, po prostu je krzyżuję. Za późno pojecham więc już ich nie zabezpieczyłam. Może jutro będzie ładnie to pojadę z wnuczkiem i pokrzyżuję i zabezpieczę, zrobię fotki to pokażę.
Z Łukaszem jestem w kontakcie. Od niego dostałam ofertę liliowców, nawet ceny przystępne to może coś zakupię.
Ja w tym roku zachorowałam na liliowca, którego kwiat wygląda jak ten najstarszy, ten pachnący narcyz. Myślę intensywnie nad zakupem.

No właśnie tak wygląda

Luki 21:42, 01 sie 2013

Na tym zdjęciu widzę dwa kwiaty liliowców wsadzone jeden w drugi
Ja już wybrałem lilowce i z chęcią wybrałbym jeszcze, ale trzeba przychamować
Niestety z mojego zapylania wyszła jedna wielka klapa. Totalne zero nasienników, kwaity spadły a torebek zero
A wymieszałem chyba 14 odmian. Jutro jeszcze będe próbował bo to już ostatni gwizdek bo nasinka mogą nie dojrzeć. Kurcze no nie poddam się bo to kolejny stracony rok i kolejny rok czekania na własne kwiaty
ewsyg 22:01, 01 sie 2013

Luki napisał(a)
Na tym zdjęciu widzę dwa kwiaty liliowców wsadzone jeden w drugi
Ja już wybrałem lilowce i z chęcią wybrałbym jeszcze, ale trzeba przychamować
Niestety z mojego zapylania wyszła jedna wielka klapa. Totalne zero nasienników, kwaity spadły a torebek zero
A wymieszałem chyba 14 odmian. Jutro jeszcze będe próbował bo to już ostatni gwizdek bo nasinka mogą nie dojrzeć. Kurcze no nie poddam się bo to kolejny stracony rok i kolejny rok czekania na własne kwiaty

Łukasz a spróbuj zabezpieczyć folią aluminiową. Wiesz jak ? Ja też mam mało Torebek i jutro użyję folii, może to coś da. Dzisiaj jak podlewałam dwa się zmoczyły. Ja właśnie przeglądam ofertę. Jestem dopiero przy 20. A Ty które nr wybrałeś ? Otwarły Ci się wszystkie zdjęcia bo mnie nie .\?
Debra 22:25, 01 sie 2013

Życzę udanej akcji zapylania ))

No jak dla mnie, to nie jeszcze nie wiem o co biega.....
Luki 22:40, 01 sie 2013

No w sumie na całośc ok 15 zdjęć się nie otwarło. Na początek wybieram sobie ok 30 faworytów, zapisuje zdjęcia i następuj długie zastanawianie co wybrać. Mam 6 typów: 6, 38, 84, 96, 116, 135.
Chciałbym więcej, ale trzeba będzie poszukać sponsorów
Jutro spróbuje z tą folią i domyślam się jak.
ewsyg 22:43, 01 sie 2013

Jak przejrzę wszystko i wybiorę to dam Ci znać. Mnie w oko wpadł ten narcyzowy, tylko nie wiem, czy oni go mają.
Luki 22:47, 01 sie 2013

Takiego nie widziałem i raczej takiego w ogóle nie ma, Nie wiem czy mówisz o tym konkretnym ze zdjęcia bo to zwykły miniaturowy pomarańczowy liliowiec wsadzony w większego białego, widać 2 'pakiety' pylników.
ewsyg 23:19, 01 sie 2013

Chyba masz rację, nie zauważyłam tego.

Zobacz jakie cuda znalazłam

Ale cudeńka nad cudeńkami .