Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Luki 15:48, 07 cze 2015

Przy okazji pytanie, mam się zacząć martwić w sumie nieuniknionym?

A tutaj zastanawiam się czy to nie skutek wczorajszej zabawy chrześniaka z wężem w najmocniejsze słońce, mgiełka polała się na Bonice, to przypalenia czy plamistość. Wczoraj tego nie było i pojawiło się bardzo regularnie na młodych liściach

No a Ascot robi mnie w balona bo codziennie myślę, że zakwitnie, a ta nadal w pąku

Luki 15:53, 07 cze 2015

Kiepskie zdjęcie Władysława Łokietka. Bardzo podobają mi się kwiaty, na początku różowe przebarwiają się na biało, ale zostaje na płatkach delikatny różowy paseczek.
No i dziękuje raz jeszcze Gierczusi bo dzięki niej Łokietek jest u mnie

Zapomniałem o rodki z przedogródka, kwiaty strasznie wymęczone przez upał

Pierwsze lilie się pokazują

Luki 15:59, 07 cze 2015

Mateusz również budownictwo Magisterka przed zmianą prawa dotyczącego uprawnień zmieniała bardzo dużo i dawała więcej możliwości, teraz jest to praktycznie bez różnicy, po inżynierce jedynie okres praktyki się wydłuża, a po magisterce skraca. Prawie na jedno wychodzi. A co, pierwszy podpis jako bezrobotny zrobię sobie z podwójnym tytułem
mateuszmichn 16:01, 07 cze 2015

Rh ładnie kwitną i lilie też niedługo się rozkręca, bardzo lubię ich zapach
mateuszmichn 16:06, 07 cze 2015

Luki napisał(a)
Mateusz również budownictwo Magisterka przed zmianą prawa dotyczącego uprawnień zmieniała bardzo dużo i dawała więcej możliwości, teraz jest to praktycznie bez różnicy, po inżynierce jedynie okres praktyki się wydłuża, a po magisterce skraca. Prawie na jedno wychodzi. A co, pierwszy podpis jako bezrobotny zrobię sobie z podwójnym tytułem

To witam kolegę po fachu
Mogłeś się nie przyznawać bo teraz będę mógł do ciebie pisać wyrazie pomocy xd oczywiście żżartuje. Co uczelnia i wykładowca to inny obyczaj. Gratuluję jednak dotrwania do końca i życzę abyś nie musiał się podpisywać tytułami na bezrobotnym ale na projektach dużych inwestycji i oczywiście dobrze płatnych
rozark 22:18, 07 cze 2015

Luki, róży MW nie znalazłam ale napisałam na priv
robisz cudne zdjęcia
Mathildis 22:49, 07 cze 2015

Luki napisał(a)
Aniu tak wczoraj patrzyłem na żurawki przy podlewaniu i zauważyłem, że mam jeszcze inne na prawdę fioletowe żurawki Sugar Plum i Plum ROyale jednak rosną tak sobie i mnie nie zachwycają, na słońcu liście się przypalają.

Gunsmoke jest na obu zdjęciach tak jak napisałaś polecam ręcami i nogami rośnie u mnie znakomicie, rewelacyjnie się rozmnaża, rośnie na każdym stanowisku. Mam już 15 roślin w ogrodzie, a to przy mojej różnorodności odmiana musi sobie na to zasłużyć

W podobnym kolorze dobrze rośnie jeszcze Fire Frost jednak potrzebuje półcienia, Gaugin, Solar Eclipse i Solar power dobrze rośnie, ale mają bordowe plamki na liściach. Kupiłem teraz Lime Ruffles i ładnie wygląda, ale dużo na jej tema nie mogę powiedzieć. Bardzo dobrze rośnie też u mnie Alabama Sunrise.

Fire Alarm i Paprika jak dla mnie to jedne z najgorszych odmian pod względem ich jakości bo kolory mają super. Zobacz sobie Amber Lady, Honey Rose, Buttered Rum, Apricot, Sweet Tea Redstone Falls.

Georgia Plum bardzo się różni od pozostałych, dobrze rośnie na słońcu, ale jest mniejsza od pozostałych bardziej kompaktowa i ma piękny fioletowy kolor. Niestety moje przesadzone w zeszłym roku do większego cienia zgniły w kwietniu od nadmiaru wody, zatem trzeba posadzić w miejscu, które wiosną ma dostęp do słońca.

(...)

Dziękuję Ci baaaaaardzo, ułatwiłeś mi w dużym stopniu moje obecne i przyszłe wybory dotyczące żurawek... opinia o roślinie od osoby która ją miała to zupełnie co innego niż opis w szkółce (dlatego mam fire alaram i paprikę )

na temat róż się nie wypowiadam bo się nie znam, ale Władysław Łokietek faktycznie ciekawie wygląda, jest na mojej liście z RH, ale jeszcze nie wiem czy znajdę tylko niego odpowiednią miejscówkę

Ewik 04:44, 08 cze 2015

Uśmiałam się z Twojego opisu kolorów,królowa zakwitła ślicznie.
agatanowa 09:50, 09 cze 2015

Luki napisał(a)

wow!!! cudowna rabata! to buksy? u mnie tego wlasnie brakuje - Twojego ladu i porzadku, wyregulowania, ach! jakbym tak chciala
agatanowa 09:53, 09 cze 2015

Luki napisał(a)
Do czego to doszło... ja taki wielki przeciwnik róż dzisiaj się nimi zachwycam

Pierwsza Queen of Sweeden mnie zachwyciła

Kolor idealny

tym mnie rozwalasz - moja wypierdek, przepraszam za wyrazenie, ale caly czas zla jestem (kupilam kiepska sadzonke przez net)
kolor? zalezy od slonca, pory dnia, pory kwitnienia; u mnie tez taka bywa o zachodzie lub wschodzie