Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

bdan 06:56, 18 lis 2015

Luki napisał(a)
Ha zrobiłe dzisiaj kilka zdjęć i choć są brzydkie bo jesień przedstawiają to od prawie miesiąca zdjęcia nie zrobiłem u siebie

O tej porze broni się jedynie rabata przy wejściu.

Bardzo mi się podoba, ma nadzieję, ze u mnie w przyszłym tez juz kulki i stożki będą mieć jakieś fajne towarzystwo. Jakie tam masz posadzone?
rozark 08:25, 18 lis 2015

Jakby coś to oferta aktualna wystarczy wyrazić chęć
Pszczelarnia 12:46, 18 lis 2015

Luki napisał(a)

No i na koniec coś w miare

Jak widać u mnie o tej porze nie ma co pokazywać bo działka wąska i wszystko zaczyna być widać z każdej strony bez liści

O? jest co pokazywać. A wejście bardzo efektowne, nie ma to jak żelazne rośliny.

Zdumiewa mnie kolor Twojego trawnika, zieleń jak malowana.

malgorzata_s... 13:36, 18 lis 2015

Uwielbiam tę wejściową rabatę. Wiankował będziesz? Ją chętnie powiankowałabym w grupie bo samej nudno Pozdrówka.
Luki 14:13, 18 lis 2015

Bogdziu myślę, że w przyszłym roku bardziej polubię jesień, oczywiście wszystkie plany muszą wypalić

AsiuKZ trzmielina wypuściła troszkę za dużo przyrostów, ale nie ma źle, poniekąd to taka moja duma ogrodowa

Asiunawigatorka ta trzmielina jest wiekowa bo sadozna była chyba w 2008 roku, ale 3 sezony na pewno nie była cięta, a jednej zimy po -30 stopniach zgubiła wszystkie liście i odbiła dopiero w czerwcu, ale jak widać żyje nadal. Na zdjęciu tego nie widać, ale ma ok 55cm średnicy

Iwonko pełne jeżówki koniecznie obcinamy na zimę bo mogą być źródłem chorób grzybowych, te zwykłe i o pustych kwiatach można zostawić do wysiania lub jako pokarm dla ptaszków, a jak Ci przeszkadzają to możesz ściąć o 2/3. Ja pełne już obciąłem, resztę zostawiam
Luki 14:33, 18 lis 2015

Danusiu ja Twoją rabatę widzę tak W obwódce rozchodniki matrona, a wiosną tulipany, których liście idealnie znikają w rosnących rozchodnikach, przetestowany sposób. Między bukszpanami turzyce Ice Dance lub seslerie(na tych się nie znam) i nie za wysokie jeżówki o różowych kwiatach, kilka sztuk 5-7 by zrobić taki ładny akcent kolorystyczny. Do tego od strony tarasu na wiosnę krokus o jakimś wyrazistym kolorze by było widać z daleka
Rabata nawiązywałaby do Magnoliowej kolorystycznie, a rośliny wprowadziłyby zmienność na rabacie

Reniu napiszę wieczorem.

Ewo w tych miejscach gdzie trawa nigdy nie była wysiewana tylko sama wyrosła na ziemi z bogatą zawartością pobudowlaną jest ładny zielony kolor, reszta miejsc pożółknięta i szpeci, także podwórko mam w melanżach żółto zielonych

Gosiu będę wiankował i choinkował i powiem szczerze, że o takim grupowym wiankowaniu też myślałem. Trze ba znaleźć jakąś miejscówke bo do mnie to chyba najdalej wszyscy mają chociaż nie wiem jak będzie z moją bardzo kiepską mobilnością w tym roku
Kijanka9 08:29, 19 lis 2015

Luki rabata przy weściu rewelacyjna. Będę zgapiać
popcorn 09:04, 19 lis 2015

Rafata na wejsciu jak nie na jesien! super
Kawa 10:06, 19 lis 2015

Luki rabata wejściowa jest super powiedz mi tam jest ice dance i ta ładna brązowa to jaka?
specem jestem nie - "ta brązowa to jaka"
victoriagos 10:56, 20 lis 2015

Ja z pytaniem - co to za trawka - jasna z długimi listkami?