Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dążenie do ideału, czyli trudna nauka pokory

Dążenie do ideału, czyli trudna nauka pokory

berolina 12:51, 18 mar 2014

ewakatowice napisał(a)
Iza ile należy zakupić żwiru - kamyków na 1 m2???

musisz sobie przeliczyć na metry czyli jaka gruboś razy powierzchnia i podjechać do kamieniarza o Ci doradzi ile z tony danego kamienia wyjdzie na taka powierzchnie. Ja tak kupowalam i bylo ok. W zależności od rodzju, grubości i wagi nie da się powiedzieć na oko
izabela75 13:33, 18 mar 2014

berolina napisał(a)

musisz sobie przeliczyć na metry czyli jaka gruboś razy powierzchnia i podjechać do kamieniarza o Ci doradzi ile z tony danego kamienia wyjdzie na taka powierzchnie. Ja tak kupowalam i bylo ok. W zależności od rodzju, grubości i wagi nie da się powiedzieć na oko

Dokładnie tak jak mówisz, mój M tak właśnie liczył, tylko u mnie wciąż zmiany i powierzchnia żwirowa wciąż się powiększała i powiększała i powiększała i ciągle tylko ciągaliśmy te kamienie bez końca.

ewakatowice 13:39, 18 mar 2014

Kamienie są w garażu
wyglądają w worach szpetnie.... nie wiem czy ja rano byłam przytomna kupując je.
Może jak je wysypię będzie lepiej
izabela75 14:02, 18 mar 2014

W sobotę przytargalam do domu głazy i to co z nich powstało jeszcze wymaga dopracowania ale muszę czekać na nową dostawę kamyczków......

ewakatowice 14:12, 18 mar 2014

izabela75 napisał(a)
W sobotę przytargalam do domu głazy i to co z nich powstało jeszcze wymaga dopracowania ale muszę czekać na nową dostawę kamyczków......

poniosło Ciebie dość mocno... kamole
izabela75 14:14, 18 mar 2014

I jeszcze kwestia mojej nieszczęsnej rabaty, kupiłam bukszpany na obwódkę ale nie jestem pewna czy dobrze to bedzie wyglądało....... Nie mam jeszcze wszystkich krzaczorów i nie wiem czy więcej będzie mi potrzebnych .......

I z drugiej strony .......

I myślę żeby je pogrupować tak jak ma w tym miejscu bo to w sumie byłoby przedłużenie ......

a pomiędzy wcisnąć np kuleczki na kiju, np bukszpan lub tujki
izabela75 14:17, 18 mar 2014

ewakatowice napisał(a)
Kamienie są w garażu
wyglądają w worach szpetnie.... nie wiem czy ja rano byłam przytomna kupując je.
Może jak je wysypię będzie lepiej

wysypiesz, opłóczesz wodą i będą cool ,ale fotę mogłabyś machnąć, obiecujesz tylko że będą a tu weekend minął i niiiiiic
izabela75 14:23, 18 mar 2014

ewakatowice napisał(a)

poniosło Ciebie dość mocno... kamole

taaa no i załatwiłam sobie nadgarstki, wróciła kontuzja, teraz to se będę mogła tylko leżeć i pachniec (zakupię tylko olejek cynamonowy buahahahaha) a robota będzie musiała zrobić się sama.....
berolina 16:33, 18 mar 2014

izabela75 napisał(a)
I jeszcze kwestia mojej nieszczęsnej rabaty, kupiłam bukszpany na obwódkę ale nie jestem pewna czy dobrze to bedzie wyglądało....... Nie mam jeszcze wszystkich krzaczorów i nie wiem czy więcej będzie mi potrzebnych .......

I z drugiej strony .......

I myślę żeby je pogrupować tak jak ma w tym miejscu bo to w sumie byłoby przedłużenie ......

a pomiędzy wcisnąć np kuleczki na kiju, np bukszpan lub tujki

Wiesz super masz ten ogrodeczek taki dopieszczony. Ja bym tu posadziła trawy, mój typ to ostnica pierzasta. Jedyny mankament, że wiosną trzeba ściąc. Ewentualnie jakaś zimozielona Wyglądała by w Twoim uporządkowanym świecie zarą...ście
izabela75 17:05, 18 mar 2014

berolina napisał(a)

Wiesz super masz ten ogrodeczek taki dopieszczony. Ja bym tu posadziła trawy, mój typ to ostnica pierzasta. Jedyny mankament, że wiosną trzeba ściąc. Ewentualnie jakaś zimozielona Wyglądała by w Twoim uporządkowanym świecie zarą...ście

Też myślałam o trawach, najgorzej że teraz nie ma zbyt dużego wyboru, u nas szaleństwo trawowe jest jesienią. Dzięki za propozycję