Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli

Moja codzienność - ogród Oli

nawigatorka 09:12, 05 mar 2016

leon60 napisał(a)

nie ma szans w tym sezonie

Spoko za rok ja jeszcze o trawie nie bede myśleć to poucze sie za rok
leon60 18:55, 05 mar 2016

nawigatorka napisał(a)

Spoko za rok ja jeszcze o trawie nie bede myśleć to poucze sie za rok

nie obiecuję, że to będzie za rok ale kto wie
Sebek 18:58, 05 mar 2016

Co tam dziś działaliście? Skoro u mnie wiosna, to u Ciebie z pewnością też
ivo 18:59, 05 mar 2016

Olka jak tam u mnie pogoda dopisała tylko ten wiatr no ale calkiem przyjemnie było. Rozpoczęłam sezon o d zrywania darni.
nawigatorka 19:01, 05 mar 2016

Mowilam ze slonko do Was dojdzie.bo od nas sobie poszlo
leon60 19:27, 05 mar 2016

Słońce co prawda nie dotarło ale przynajmniej nie padało więc już dobrze zimny wiatr trochę dokuczał...
Przed południem znajomy wpadł z traktorem i wyciągnął dwa okrutnie wielkie pęki, reszta gruzu wywieziona, korzenie wykopane, teren ogarnięty i przygotowany pod dostawę ziemi a także rozmierzone graby i serby (do przemyślenia).
Zielona 19:44, 05 mar 2016

...się dzieje Ile ziemi musicie nasypać? Z tego, co piszesz, wybraliście tam gruzu na głębokość krateru
leon60 19:47, 05 mar 2016

Zielona napisał(a)
...się dzieje Ile ziemi musicie nasypać? Z tego, co piszesz, wybraliście tam gruzu na głębokość krateru

tak na oko to nie wiem, zamówię więcej bo mam jeszcze parę miejsc do podsypania
Zielona 19:55, 05 mar 2016

Ja będę nieco podnosić rabatę przy podjeździe, by nie miała takiego spadku. Ale w tym celu wykopię wielki dół w drugiej części ogrodu, przewiozę ziemię, a dół zasypię tym, co zgromadzę podczas wiosennych porządków w ogrodzie. Często marudzę na nieco bałaganiarski klimat tego mojego ogrodu dzielonego na dwie części - uporządkowaną i roboczą, ale... czasem przydaje się możliwość wykopania sobie kilkunastu taczek ziemi
Buziak, Olka.
leon60 20:05, 05 mar 2016

Zielona napisał(a)
Ja będę nieco podnosić rabatę przy podjeździe, by nie miała takiego spadku. Ale w tym celu wykopię wielki dół w drugiej części ogrodu, przewiozę ziemię, a dół zasypię tym, co zgromadzę podczas wiosennych porządków w ogrodzie. Często marudzę na nieco bałaganiarski klimat tego mojego ogrodu dzielonego na dwie części - uporządkowaną i roboczą, ale... czasem przydaje się możliwość wykopania sobie kilkunastu taczek ziemi
Buziak, Olka.

Kiedyś miałam podobnie jak brakowało trochę ziemi kopałam na tyłach, teraz już nie bardzo mam gdzie..
Muszę kupić i jak zwykle martwić się jakiej jakości ziemia przyjedzie. W okolicy niestety ciężko o dobrą ziemię a z dalsza cena wzrasta potrójnie...
Buziaki