Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli

Moja codzienność - ogród Oli

babka 11:00, 01 maj 2017

nawigatorka napisał(a)
Może hakone zielone tam daj

+++++ ... Byłabym ZA
leon60 12:25, 01 maj 2017

babka napisał(a)

+++++ ... Byłabym ZA

dzięki za głosik

kto jest jeszcze za hakone w donicy przy altanie ?
Luki 12:57, 01 maj 2017

Ola fakt hakone zanim nabierze odpowiedniej masy to potrwa do 3 sezonów, ale widziałem takie okazy po 60cm wysokości... bajka
Pomysł z hakone mnie się podoba.
UrsaMaior 13:06, 01 maj 2017

Sorry, że się wtryniam z fotką, ale mam zielone hakone. Sadzone w zeszłym sezonie, chyba wiosną, musiałabym sprawdzić - a fotka z sierpnia. Wydaje mi się, że naprawdę na tempo wzrostu nie można narzekać...

leon60 19:38, 01 maj 2017

Luki, Iza dziękuję za głos w sprawie tylko gdzie ją kupić ? tu zaczynają się schody
Kacha123 19:47, 01 maj 2017

Zieloną hakone mam w czterech miejscach i potwierdzam, że dość szybko rośnie.
nawigatorka 19:58, 01 maj 2017

1800 gratki na mam zielona z siewek odmianowych. Na razie wyładowała po rewolucji tarasowej w kotłach ktoś ostatnio kupował te zielona...
leon60 20:03, 01 maj 2017

kto kupował zieloną przyznać się bez bicia
20:06, 01 maj 2017
inag napisał(a)

Przeczytałam o tym jej kwitnieniu w którymś artykule ale nie bardzo wierzyłam. Później jej szukałam jak chciałam zamówić i w dwóch szkółkach z góry mnie uprzedzili że ona RACZEJ nie kwitnie u nas bo potrzebuje dłuższego lata. Dlatego z niej zrezygnowałam na rzecz "Lady U". Problem z rozplenicami jest taki że są do siebie podobne i wydaje mi się, że niektórzy sprzedają pomieszane gatunki byle tylko sprzedać a klient i tak ma małe szanse żeby się zorientować w większości że to nie zamawiana odmiana...

z tym pomieszaniem gatów rozplenic to sie zgadza ...niby kupujesz z metkami ...a jak juz rosna obok siebie to sie okazuje ze sa pomylone bo kazda inna
Gruszka_na_w... 20:23, 01 maj 2017

Ja kupowałam! 3 lata temu. Źle dobrałam jej stanowisko i nieodpowiednio dbałam. Kiepsko przyrastała. Za radą Toszki wymieniłam jej podłoże z gliny na mieszankę drobnej kory, kompostu i piasku.Przeniosłam na słoneczne stanowisko. Zamierzam obficie podlewać. Mam nadzieję na jej cudowne rozrośnięcie. Jej rozłogi muszą mieć pulchny grunt, żeby się rozrastać. Tak pisała Toszka.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies