Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli

Moja codzienność - ogród Oli

leon60 22:22, 22 lip 2017

nawigatorka napisał(a)
Ja podlewania nie znoszę i ciesze się ze w tym sezonie trzeba było u nas robić to jedynie raz

tak ten sezon daje nam odpocząć od podlewania
nawigatorka 22:27, 22 lip 2017

Tez masz studnie drenażowa? A zamknięta? Wystarcza Ci na podlewanie bo my kiedyś używaliśmy pompy w niej ale ale na obecne potrzeby by chyba nie wystarczyło
leon60 22:32, 22 lip 2017

nawigatorka napisał(a)
Tez masz studnie drenażowa? A zamknięta? Wystarcza Ci na podlewanie bo my kiedyś używaliśmy pompy w niej ale ale na obecne potrzeby by chyba nie wystarczyło

Studnia na 5 czy 6 małych betonów z wiekiem ale u mnie taki teren, że nawet jak sucho to od dna nachodzi i praktycznie woda jest cały czas. Jak była susza 3 miesiące to przez kilka dni było tylko po 10 konewek ale ogólnie spełnia swoje zadanie. Szkoda, że jak kopaliśmy nikt nie myślał o ''nowym'' ogrodzie
nawigatorka 22:55, 22 lip 2017

leon60 napisał(a)

Studnia na 5 czy 6 małych betonów z wiekiem ale u mnie taki teren, że nawet jak sucho to od dna nachodzi i praktycznie woda jest cały czas. Jak była susza 3 miesiące to przez kilka dni było tylko po 10 konewek ale ogólnie spełnia swoje zadanie. Szkoda, że jak kopaliśmy nikt nie myślał o ''nowym'' ogrodzie
w naszej tez zawsze jest woda. Nawet kiedyś ja poglebialismy kiedyś. Ale to studnia do ktorej spływa widać z pobliskich pół. Cześć całego systemu. A jak wode wyciągasz? Pompujesz?
leon60 15:19, 23 lip 2017

nawigatorka napisał(a)
w naszej tez zawsze jest woda. Nawet kiedyś ja poglebialismy kiedyś. Ale to studnia do ktorej spływa widać z pobliskich pół. Cześć całego systemu. A jak wode wyciągasz? Pompujesz?

tak używamy pompy
andziurex 16:31, 23 lip 2017

leon60 napisał(a)

tak ten sezon daje nam odpocząć od podlewania

Komu daje temu daje. U mnie przez ponad 1,5 m-ca nie spadła kropla deszczu. Wieczorem brak ciśnienia w wodociągu, więc pozostawały mi pobudki o 4:00 rano. Miałam dosyć i w końcu zmobilizowaliśmy się z małżonkiem i położyliśmy linię kroplującą. Oczywiście zaraz potem nastąpiło u nas nocne oberwanie chmury, ale z drugiej strony nie ma tego złego.... Nareszcie mam nawadnianie w razie czego i w końcu mogę się wyspać
Makao_J 14:56, 24 lip 2017

leon60 napisał(a)

Szybsze i nie lejesz po roślinach tylko prosto w nogi.
2 razy dziennie nigdy nie podlewałam jeszcze nie nie pogięło pisząc x2 miałam na myśli że eM pomaga

Kompostownik mam poza ogrodem, na tyłach za wysokim świerkowym żywopłotem.

i wszystko jasne
milka666 22:19, 26 lip 2017

leon60 napisał(a)

W 2015 dostałam 3 spore kępy, rosły w przechowalniku, zeszłej wiosny podzieliłam i tak porosły żeby inne tak szybko chciały przybierać na masie..
Ola jaki to miskant Ml
sylwai 22:30, 26 lip 2017

Olu,jakie pokrycie dachu macie na altanie?
ASUULEK 00:10, 27 lip 2017

Olu, ja chyba pierwszy raz u Ciebie piszę .... ale oglądam namiętnie....
pierwszy raz piszę i od razu pytam - to drzewo obok furtki (jak wchodzisz to po prawej stronie) kolumnowe bordowe to jakie to drzewo ??? buk??? Napiszesz mi?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies