Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli

Moja codzienność - ogród Oli

leon60 19:50, 17 wrz 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Olu, wiem, żeś zajęta ale powiedz: dlaczego rozebraliście to ogrodzenie? Oczywiście jest lepiej. I jeszcze wytłumacz mi obrazowo sposób podejścia do słupa w ogrodzie. Też mam (nawet 2). Jest w cisach, tak? Ale czy ta rabata ma jakieś nawiązanie do reszty? I jak go zasłoniłaś?

Pszczółko kiedyś sąsiednia działka a właściwie łąka była własnością rodziców. Ogrodzenia zrobili jak im pasowało, potem działkę dostała siora i z narzeczonym wybudowali dom. Pięć lat temu postanowiła, że na stałe zostaje w Anglii, dom sprzedała. Sąsiad ogrodził w granicy i powstał pomiędzy płotami pas nieużytku szerokości 2,5 metra. Głupotą było to tak zostawić, rozebraliśmy i mamy większy ogród

Słup obsadziłam cisami, docelowo do wysokości ok 1,5 metra więcej nie mogę bo robi za oświetlenie uliczne i co jakiś czas panowie z energetyki wychodzą wymieniać żarówkę... Cisy powtórzyłam przy warzywniku ale nawiązania do reszty za bardzo nie mają, choć źle to chyba nie wygląda Słup jest szpetny nie da się ukryć i stoi w beznadziejnym miejscu ale nic na to nie poradzę... i tak jest lepiej jak było i z tego się cieszę

leon60 19:51, 17 wrz 2014

BusyBee napisał(a)

A ja siem nie zmieszczę ? też siem chcę pogapić.....

Wbijaj, miejsca u mnie pod dostatkiem
leon60 19:52, 17 wrz 2014

MalgosiaR napisał(a)

Ola łał, to mówi wszystko

Dziękuję Ci bardzo
agam 20:25, 17 wrz 2014

Ola to ja podpytam o głębokość rabaty ze swierkami, hortensjami i carexami. Muszę vswoja pogłębić bo jak zwykle ścisk się zrobił.
Thanks
ana_art 20:44, 17 wrz 2014

tak sobie czytam i sobie myślę czemu u mnie nie ma takiego ogrodzenia...aaaaa? Podziwiam nieustannie za całokształt
leon60 20:50, 17 wrz 2014

agam napisał(a)
Ola to ja podpytam o głębokość rabaty ze swierkami, hortensjami i carexami. Muszę vswoja pogłębić bo jak zwykle ścisk się zrobił.
Thanks

Aguś to ta sama rabata co ML i jeżówki zatem wymiar jak dla Jagody 150 cm od pni serbów
leon60 20:53, 17 wrz 2014

ana_art napisał(a)
tak sobie czytam i sobie myślę czemu u mnie nie ma takiego ogrodzenia...aaaaa? Podziwiam nieustannie za całokształt

Poszalałabyś
A ja podziwiam Ciebie pracusiu bo też sama wszystko robię i wiem doskonale ile to pracy kosztuje.
Buziolki
agam 21:43, 17 wrz 2014

leon60 napisał(a)

Aguś to ta sama rabata co ML i jeżówki zatem wymiar jak dla Jagody 150 cm od pni serbów

Tak mało? Będziesz cięła świerki? Zgłupiałam już. Limki się rozrosną , trawska też..
leon60 21:51, 17 wrz 2014

agam napisał(a)

Tak mało? Będziesz cięła świerki? Zgłupiałam już. Limki się rozrosną , trawska też..

Świerki będą cięte wszystkie a reszta się zobaczy, najwyżej będą przesadzać albo ciut poszerzać
Mala_Mi 22:29, 17 wrz 2014

To ja też sie wepchnęłam pogapić sie troszkę..

Metamorfozy ...... trzeba dużo odwagi i determinacji aby zrobić taką rewolucję....... potrzebuję takiej determinacji.. no, może nie na tę skale... ale zmiana jednak na plus