Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Ola no co tu powiedzieć, świetnie wyglądają na inspiracjach te trawy. Mając w pamięci Twoje rabatki, wszystko spójne - z jednej bajki doświadczenie robi swoje!!! pozdrawiam ciepło no i wiadomo podglądam jak zwykle
dziewczyny się rozgadały u mnie są już berberysy pod grabami i nie planuję tego zmieniać
ja Ci dam niepomocne
myślałam również o seslerii którą ma Motylek, nawet do kupienia na miejscu ale ona jest niższa, kwitnie o innej porze i nie wiem czy jej kolor pasuje ?
Myślę obsadzić taki właśnie łan a jak nie będzie grało zawsze można coś dorzucić wbrew pozorom nie jest to jakaś gigantyczna przestrzeń
Tesiu cieszę się, że wyrażasz swoje zdanie, cały czas nad tym myślę.. intuicja mówi mi że będzie ok a jak wyjdzie zobaczymy, najwyżej będą korekty, przecież to lubimy
W seslerii na pewno będą czosnki to już dawno postanowione, szałwia mnie nie zachwyca póki co..(mam różową, niebieska i tak mi nie pasuje) więc nie biorę jej w ogóle pod uwagę kulkom nie mówię nie
to mnie cieszy jaka wysoka jest u Ciebie ?
Beatko planuję zaminować cały teren czosnkami
no nie ? od razu się umysł rozjaśnia zresztą sama przecież tego połączenia nie wymyśliłam
Ewa, Tess, Beatka - dziękuję ! obyście miały rację
Ola, ja mam seslerie skalną w niedalekim sąsiedztwie brzóz. Pokochałam ja miłoscią odwzajemnioną i posadziłam na froncie tak mi się spodobała.
Ale mam też seslerie jesienną - to bedzie jej debiut w tym roku bo sadziłam dopiero jesienia. Posadzona w szałwią (ale tych nie chcesz), a w ten łan rzucone 3 kulki berberysa - tylko bij-zabij - nie pamiętam - Bagatelle czy Admiration... musiałabym poszukać.
Ale to chyba ci na nic bo chcesz teraz zaplanować a mojej i tak nie pooglądasz jak wygląda bo raz że zima, a dwa że młodziutka ta rabata jeszcze...
Beatko dziękuję Ci za utwierdzenie w wyborze
Jak tylko masz zdjęcie tych nowych nasadzeń koniecznie wrzuć plissss i powiedz proszę gdzie kupiłaś jesienną ? może być na pw
jeśli nie uda mi się jej kupić będzie skalna ja pokochałam ją na Twoich zdjęciach
Mam ją gdzieś ale uwierz mi na słowo że nic nie widać ciekawego (chyba że chodzi ci o rozkład roślin to jurto poszukam bo to w innym kompie) - roślinki młode i małe - mam nadzieję ze w tym roku oko pocieszę
Sesleria od Finki wysyłkowo