Hehe witam, witam.Będę podglądać masz to jak w banku. Olu a ty kupiłaś te hortki w tym czy w tamtym roku bo nie doczytałam? Czy to te , które masz na rabacie tej dłuższej?Bo te wyglądały naprawdę super w tamtym sezonie. Czy po sadzeniu ciachałaś je jeszcze? I czym zasiliłaś?
Pomysł na trawy też mi się podoba. Ja narazie planuję rabaty - też bym chciała taki trawiasty zakątek ale narazie nie mam pojęcia gdzie. A jak już tak jesteś w temacie traw to może podpowiesz mi czym mogę podsadzić "średnim" sosny na pniu takie 130 - 150 cm? Najniższym pietrem będzie rozchodnik okazały różowy .
Wiosną zeszłego roku kupowałam Limki na mój 17-metrowy szpaler nie przycinałam ich, były dużo mniejsze od kupowanych rok wcześniej, dość wiotkie ale ładnie kwitły. Teraz przycięłam je po swojemu Zasilałam nawozem do hortensji (nie pamiętam jakim) 2 lub 3 razy.
Zdjęcia z początku lipca widać doskonale różnice od prawej 5 sztuk przesadzone z wcześniejszego roku, od lewej sadzone wiosną 2014
Ola cudny ten szpalerek limkowy ... u siebie tez planuje szpalery z horetek , bo chyba nie ma piękniejszych krzewów od nich, zdobią od lata do wiosny ... cudny masz ten kanciasty ogródek uwielbiam proste linie a twoje kanty trawnikowe są po prostu jak żyleta ..