Moim zdaniem stożek czy to cisowy czy bukszpanowy w to miejsce nie pasuje. Ciężko doradzać nie widząc całości ale najpierw pomyślałabym o przyłączeniu tej rabaty do chodnika pod domem bądź włączenie do niej ''choinki'' obok i nadaniu jej nieco innego kształtu by ułatwić koszenie.
Mamy fajny dział projektowanie i taki wątek https://www.ogrodowisko.pl/forum/-projektowanie-ogrodow pokaż to miejsce w innym kadrze a na pewno Danusia coś doradzi
Myślę, że jak miną najgorsze przymrozki.. jak posiejesz teraz to chyba też jej nic nie będzie.. ona wymaga stratyfikacji, czyli nasiona przeżywają spadki temperatury. Gorzej ewentualnie z siewkami. Ja bym poczekała do kwietnia i sprawdziła jakie są prognozy pogody. Do wschodu niestety potrzebuje ciepła. Jak za zimno to nie chce wzejść.
Cofam i tylko obrazki oglądam.. Widzę, że oczko idzie do przeróbki. I czy mnie oczy mylą, ale nie widzę sosny nad oczkiem tylko graba. Zmiana dekoracji???
Aniu całe tyły do przeróbki a jak już szaleć to na całego a tak na serio to nie ma nic gorszego jak igły sosny w wodzie, wytrzymywałam ale wszystko do czasu...
Formowany grab jest posadzony teraz nieco z tyłu a wybieranie z wody jego liści wiosną w porównaniu do igieł to będzie rozrywka
Dziękuję za info odnośnie werbeny
Buziak