Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli

Moja codzienność - ogród Oli

leon60 20:42, 04 maj 2015

Gabrysia_ napisał(a)

Piękny jest i wypasiony co ty od niego chcesz,jak szukałam swojego to wszędzie były takie niskie chudzinki,wieki bym czekała aż urośnie,a to rabata frontowa i widok z okna kuchennego

jak szukałam w zeszłym roku to też były malusie albo takie ogromne z ogromną ceną
leon60 20:42, 04 maj 2015

Asiuniaa napisał(a)
Witam majowo, pięknie Olu, kompozycje w donicach świetne. Ściana i oczko pełna profeska, długo mnie nie było ale pracuję cały czas zawzięcie , wrzucę dziś efekty moich prac pozdrawiam

Dzięki Asiu byłam u Ciebie i też zmiany ogromne
leon60 20:44, 04 maj 2015

Malgosik napisał(a)
Ola zajrzyj proszę. Zadałam pytanie jak przyczepić tą folię kubełkową do skrzyni.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2683-warzywa-uprawiane-w-skrzyniach-pojemnikach?page=54#post_1

ja mam zwykłą grubą folię kubełkową połóż tak jak na fundamenty się daje
leon60 20:45, 04 maj 2015

Malgosik napisał(a)
to czekam

wymiary placu żwirowego 4 x 8 minus 4 skrzynie 250x120 i studzienka drenażowa średnicy 80cm
BusyBee 20:50, 04 maj 2015

leon60 napisał(a)

no właśnie w projekcie miał być na froncie przed hortkami stąd pomysł na tyły także na rabatę hortensjową

Piękne te grujeczniki na przedpłociu w ogrodzie z lustrem i nie wyglada na to, żeby miały być bardzo wysokie....może odmiana taka...
Ja męczę temat dzrzewek u mnie i pomysł, żeby 2 grujeczniki wsadzić też miałam
Problem tylko, że niekiedy mówią, że to wysokie drzewa rosną. co wiesz o tym? i w jakiej odległości myślałaś je u siebie sadzić?
Trudność nastepna to kupić grujeczniki z kawałkiem pnia...wiele z nich ma gałęzie od dołu...
olaw 21:06, 04 maj 2015

Widzę, że trafiłam w odpowiednim momencie bo właśnie dziś upolowałam pięknego grujecznika, ostatni się ostał i jakby czekał na mnie
Tylko mam odmianę pendula ale i tak jestem zadowolona
leon60 21:13, 04 maj 2015

BusyBee napisał(a)

Piękne te grujeczniki na przedpłociu w ogrodzie z lustrem i nie wyglada na to, żeby miały być bardzo wysokie....może odmiana taka...
Ja męczę temat dzrzewek u mnie i pomysł, żeby 2 grujeczniki wsadzić też miałam
Problem tylko, że niekiedy mówią, że to wysokie drzewa rosną. co wiesz o tym? i w jakiej odległości myślałaś je u siebie sadzić?
Trudność nastepna to kupić grujeczniki z kawałkiem pnia...wiele z nich ma gałęzie od dołu...

Grujeczniki jak większość innych drzew można korygować cięciem ale one raczej szybko nie rosną
Masz rację bardzo trudno dostać drzewka z jednym i do tego gołym pniem dlatego kupiłam małe i będą je sama prowadzić z resztą nie było w czym wybrać, w jednej szkółce tylko były krzywe i z wieloma pniami...
Odległości podam jutro jak posadzę
leon60 21:14, 04 maj 2015

olaw napisał(a)
Widzę, że trafiłam w odpowiednim momencie bo właśnie dziś upolowałam pięknego grujecznika, ostatni się ostał i jakby czekał na mnie
Tylko mam odmianę pendula ale i tak jestem zadowolona

no proszę w której szkółce szalałaś ?

dziś mija dwa lata na forum z tej okazji dwa grujeczniki zagościły w ogrodzie
Kuba 21:28, 04 maj 2015

Ooo dwa latka na forum, gratuluję, a już taki dojrzały ogród
Malgosik 22:21, 04 maj 2015

leon60 napisał(a)

wymiary placu żwirowego 4 x 8 minus 4 skrzynie 250x120 i studzienka drenażowa średnicy 80cm

Dzięki