safikey
08:37, 31 lip 2013
przyszedł czas na rozbudowę mojego wrzosowiska (wrzosowiskunia, bo jednak małe) 
Będę tu prosiła o pomoc wszystkie mądre głowy...
najpierw zdjęłam czarną matę, dosadziłam kilka wrzośców, obłożyłam tymczasowo kamieniami i wysypałam korą, aby sprawdzić czy tak będzie mi się podobać
i efekt dla mnie super, bo wcześniej było po prostu nudno i nieciekawie
myślałam, że będzie mi wywiewać korę, ale nic z tego, na razie trzyma się dzielnie swojego miejsca 
tu zdjęcie już z widokiem na poprawioną rabatę żwirową
a tu widać rabaty, które jeszcze czekają na poprawę - zdjęcie włokniny, ewentualnie dosadzenie roslin, założenie obrzeży i wysypanie korą
ale ponieważ mam sporą działkę chciałabym powiększyć tę rabatę i dołożyć roślin, oto co kupiłam i jaki mam plan posadzenia tego:
wrzoście, wrzosy, bażyna czarna
miskanty hinjo (karłowaty zebrinus)
turzyce ice dance
wrzoście i bażynę chciałabym dosadzić pośrodku pośród tych, które już są, miskanty z jednej strony na obwodzie a turzyce ze strony drugiej, i potem obrzeże z kostki, cos takiego:
tylko, że na tym obwodzie jakoś tak pusto i dlatego proszę o pomoc, czy dosadzić więcej miskantów lub turzyc czy dać jakieś inne rośliny na obwodzie, aby cały był obsadzony, sama już nie wiem
????????????????????
jak macie jakieś pomysły do już z góry dzięki za pomoc
, w piatek będę je sadziła, więc mam jeszcze chwilę czasu 
mam nadzieję, że rabata wyjdzie mi fajna

Będę tu prosiła o pomoc wszystkie mądre głowy...
najpierw zdjęłam czarną matę, dosadziłam kilka wrzośców, obłożyłam tymczasowo kamieniami i wysypałam korą, aby sprawdzić czy tak będzie mi się podobać

i efekt dla mnie super, bo wcześniej było po prostu nudno i nieciekawie

tu zdjęcie już z widokiem na poprawioną rabatę żwirową
a tu widać rabaty, które jeszcze czekają na poprawę - zdjęcie włokniny, ewentualnie dosadzenie roslin, założenie obrzeży i wysypanie korą
ale ponieważ mam sporą działkę chciałabym powiększyć tę rabatę i dołożyć roślin, oto co kupiłam i jaki mam plan posadzenia tego:
wrzoście, wrzosy, bażyna czarna
miskanty hinjo (karłowaty zebrinus)
turzyce ice dance
wrzoście i bażynę chciałabym dosadzić pośrodku pośród tych, które już są, miskanty z jednej strony na obwodzie a turzyce ze strony drugiej, i potem obrzeże z kostki, cos takiego:
tylko, że na tym obwodzie jakoś tak pusto i dlatego proszę o pomoc, czy dosadzić więcej miskantów lub turzyc czy dać jakieś inne rośliny na obwodzie, aby cały był obsadzony, sama już nie wiem
????????????????????
jak macie jakieś pomysły do już z góry dzięki za pomoc

mam nadzieję, że rabata wyjdzie mi fajna