Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz przydomowy ogródek

Nasz przydomowy ogródek

zbigniew_gazda 22:25, 01 sie 2015

Dzięki Irenko i Gosiu. Gosia no to kupuj teraz bo to dobry czas i widać jakie mają kwiaty. Powiem Wam szczerze, że ketmia w tym roku słabiej kwitnie. Albo przez te upały, albo przez to że na wiosnę została mocno przycięta - kilka grubych gałęzi od dołu poszło do pieca i skróciłem ja przynajmniej pół metra. bold text
monteverde 22:32, 01 sie 2015

zbigniew_gazda napisał(a)

Kasiu super że mnie znalazłaś i że się rozkręcasz. Hortensje to wdzięczne rośliny, mało przy nich pracy a jest tyle odmian ze każdy coś dla siebie znajdzie.
Ha ha ha - leżałem tylko jak mi fotkę robili i na tym się skończyło.

Irenko wpadł mi taki pomysł a zainspirowałem się szpalerem Bożenki z Hortensjady. I wiesz co mi przychodzi do łepetyny? Całkiem możliwe że pod nogi hortensjom by pasował Owies który posiada Alinka spod Klasztoru. Może wymyślą wnet sposób aby przez internet dziabnąć łopatą. ( Alinka Ty nie czytaj tego).

Ketmia rozpoczęła wysyp.

a moja ma dopiero pąki pozdrówka dla Was Zbyszku
frezja 23:24, 01 sie 2015

moja dwuletnia ma pojedyńcze kwiaty..wcześniej miałam przez 12 lat piękny okaz,który po pewnej zimie nie odbił;nigdy nie okrywany i wniosek taki aby jednak nie ryzykować...
zbigniew_gazda 14:12, 02 sie 2015

Aniu zakwita od dołu pędów i Twoja też będzie oko cieszyć.

Ewa nigdy nie okrywałem ketmii. 3 lata temu była taka ostra zima i tylko końcówki pędów przemarzły. Możliwe że jak rośnie w nie osłoniętym miejscu to jest inaczej.
Krys 14:24, 02 sie 2015

Zbyszek piekne Bobo tez mam na nie chrapke ketmia sliczny kolor i taka duza
isia33 22:26, 02 sie 2015

Machałam dziś do Was z ronda w Miejscu Piastowym Ogród cudowny, hortensje są niesamowite. Pozdrawiam serdecznie. Iwona
zbigniew_gazda 08:19, 03 sie 2015

Krysiu dziękuję. Ketmia wyraźnie się rozkręca i później zrobię fotki.

Iwonko a miałaś okazję zobaczyć na żywo. Pozdrawiamy również i miłego wypoczynku w cieniu bo idą ogromne upały. Dziś raniutko zrobiłem spacer z piesem i już jestem mokry. Mam remontować schody do ogrodu ale nie da rady- poczekam aż się ochłodzi.
MirellaB 12:46, 03 sie 2015

Zbyszku, a Twoje rozchodniki jakie są duże, że masz je posadzone po tyle sztuk w jednym miejscu?
Zaglądaj proszę do mojego wątku częściej
Milka 14:41, 03 sie 2015

zbigniew_gazda napisał(a)
Dzięki Irenko i Gosiu. Gosia no to kupuj teraz bo to dobry czas i widać jakie mają kwiaty. Powiem Wam szczerze, że ketmia w tym roku słabiej kwitnie. Albo przez te upały, albo przez to że na wiosnę została mocno przycięta - kilka grubych gałęzi od dołu poszło do pieca i skróciłem ja przynajmniej pół metra. bold text

A moja zwariowała, lata była biała pełna, z bordowym oczkiem, a teraz ma po kilka kwiatów niebieskich i różowych, trikolor ketmia
Edyta10 20:50, 03 sie 2015

Zbyszku, piękne masz róże, hortki też, ale ketmia jest cudowna