Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Milka 17:34, 29 lip 2013

i ja tak, jak ty się zastanawiam, będzie padać czy nie...może i ja sypnę?
prywatne żaby, no niezły biologiczny sposób do walki! wczoraj równo 21.30 wyleciały żądne krwi i zwialiśmy, koszmar z nimi, słychać, czuć i nie widać!
ale są miejsca gdzie nie ma, domy na Grunwaldzkim, vipy zażądały i extra 3 opryski dostali i żyją jak królowie, bez komarów i tych końskich gzów, kąsają i strsznie boli!
JulkAd 18:06, 29 lip 2013

Marzenko...poczytałam i pooglądałam fotki z leżakowania i z przerobionej rabaty bez ksaćców...lepiej .....upał pewno taki jak u mnie, chociaż rano burza z mikrym deszczem była.....a ja o 1 w nocy jeszcze, po wyjściu gości, ze szlaufem latałam.... i zazdroszczę tego nawadniania, ale rachunków już mniej....ciesz się, że Córcia jedna, bo u mnie dwójka czyściochów nastoletnich, które garną się pod wodę.....o dwójce dorosłych nie wspomnę, bo też swoje potrafią zużyć...buziam serdecznie
alinak 20:54, 29 lip 2013

Marzena2007 napisał(a)
Witam Was
Wczoraj przerwę od forum sobie zrobiłam. To gorąco jednak czlowiek rozleniwia jeszcze o 22 było 33 stopnie..... Dzisiaj lajcik, zaledwie 30 stopni. Coś pofociłam ale do środy musimy sobie zrobić dyspensę ze zdjęciami
Rano forum nie działało...

Melduję, że upały nie przeszkadzają żarłocznym komarom, dołączyły do nich kasające końskie muchy... Własne dwie żaby nie pomagają a setki malutkich żab dopiero rosną..... Może kiedyś wyjedzą mi wszystkie komary i ślimaki??
Będzie padać czy nie bo muszę nawóz na trawnik posypać???

Marzen na spotkanie rozpyliłam preparat z Arox . taki co działa na wszelkie latające . był spokój .
i jeszcze wczoraj mało ich było . dzisiaj powrót do rzeczywistości . uciekłam z tarasu
Madzenka 21:58, 29 lip 2013

irena_milek napisał(a)
Marzenko, ruszam po rozchodniki, to roślinki dla mnie piękne i mocne przez cały rok

Nie ma ich na razie gdzie posadzic... Patrzę na ogród. Stopniowo muszę liczbę gatunków ograniczać....
Madzenka 22:00, 29 lip 2013

alinak napisał(a)

Marzen na spotkanie rozpyliłam preparat z Arox . taki co działa na wszelkie latające . był spokój .
i jeszcze wczoraj mało ich było . dzisiaj powrót do rzeczywistości . uciekłam z tarasu

Alinko stawiam świeczki antykomarowe orzy obnogach i można siedzieć na tarasie...
Kindzia 22:00, 29 lip 2013

Znalazłam, widziałam...też duża ta Twoja Hameln...ładna kępka Jak u Alinki
Zostawię jeszcze moje w tym roku, na wiosnę przemeblowanie w łezce zrobię, teraz w weekend carexy będę sadzić, mam nadzieję, że pogoda pozwoli
Tess 22:03, 29 lip 2013

My tu gadu gadu, a nowy konkurs ogłoszono!
Madżen, wygraj go
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3566-zasady-konkursu-w-skrocie
Madzenka 22:03, 29 lip 2013

Kindzia napisał(a)
Znalazłam, widziałam...też duża ta Twoja Hameln...ładna kępka Jak u Alinki
Zostawię jeszcze moje w tym roku, na wiosnę przemeblowanie w łezce zrobię, teraz w weekend carexy będę sadzić, mam nadzieję, że pogoda pozwoli

Kindzia moja to little bunny - czyli miniaturowa... A zobacz jaka wielka.... 0.5 x 0,5 m
Medium urośnie na 1x 1 m a giganteum 1,5-1,5 m
Madzenka 22:04, 29 lip 2013

Tess napisał(a)
My tu gadu gadu, a nowy konkurs ogłoszono!
Madżen, wygraj go
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3566-zasady-konkursu-w-skrocie

Tessiu ja mam gorszą kopię danusiowych inspiracji.... T się nie liczy - bialo- czarno- żółtawo u mńie.....
Agnieszka_B 22:05, 29 lip 2013

Marzena2007 napisał(a)

Nie ma ich na razie gdzie posadzic... Patrzę na ogród. Stopniowo muszę liczbę gatunków ograniczać....

chcialabym być na takim etapie