Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

nicol21 17:34, 13 maj 2014

Madżenka, a zajrzysz do mnie w wolnej chwili i poradzisz?
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
gierczusia 17:57, 13 maj 2014

Pszczelarnia napisał(a)

Jak to jest?
Mam buka czerwonego od lat 10 oraz żywopłot z buka czerwonego od lat 3 (posadzony wg inspiracji ogrodu Stone House, Danusia pisała o nim na Forum) - nigdy nie pryskałam niczym. Raz tylko potraktowałam mydłem ogrodniczym z czosnkiem. Może przy kolejnym żywopłocie bukowym (150 mb) odezwą się plagi egipskie?

Mammma ... Ale Szczęsciara .. Żadnych robali na buczku ??.. Zadraszczam normalnie
gierczusia 18:03, 13 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)
Mam pytanie z prośba o udzielenie porady.
Kupiłam zeolit aby poprawić strukturę trawnika, gdyż mam zbitą glebę. Wertykulacja i areacja wiosnenna pomogły tylko na chwilę i już ponownie jest skorupa i tarwa ma problemy ze wzrostem. Dwa lata temu rozpiaszczałam tarwnik i była poprawa. Teraz zakupiłam 120 kg zeolitu aby rozsypać go na trawnik. Czy przed dokonać wertykulacji lub areacji? Czy po zabiegu trzeba ten zeolit zwałować?

Nie walowałam... Zeolit mocno podlałam i sam wleciał w dziurska powstałe podczas wertykulacji .. Po pierszym solidnym deszczu śladu nie było

Ściskam
Agania 19:44, 13 maj 2014

Relacje z nasadzeń przeczytałam, a gdzie fotki nowości:?

Gardenarium 20:22, 13 maj 2014

ana_art napisał(a)
a widzieliście czarno-różowe petunie/surfinie?

Ja widziałam i nawet odręcznie posadziłam takowe niedawno w wysublimowanym zestawieniu, które objawi się niebawem na mojej nowej stronie haha.

Instagram Ogrodowiska
ana_art 20:37, 13 maj 2014

Gardenarium napisał(a)

Ja widziałam i nawet odręcznie posadziłam takowe niedawno w wysublimowanym zestawieniu, które objawi się niebawem na mojej nowej stronie haha.
jesteś bardzo tajemnicza
gusiarz 20:42, 13 maj 2014

Madżen... a co z twoimi umbarmi nie ten teges? U mnie dwie na dziewięć coś słabo rosną... kwitły, ale liście jakby w miejscu stoją... bać się?
I błaaaagam podpowiedz czym nawozisz róże... Ja na wiosnę sypnęłam azopodobny i myślę co dalej...
Majena 21:05, 13 maj 2014

Och te doniceMi się zachciało mieć takie buki) Macham wieczornie...
baraga1904 21:21, 13 maj 2014

...piękne wszystko u Ciebie Madżen, dosłownie....o grabowym myślę - juz postudiowałam odległośi i cięcia...tylko gdzie go kupic??? oto jest pytanie....
...poluję też na trawkę Hacenhloa All ale nie ma nigdzie u mnie... widziałm że kupiałs wypasioną... nawet Pan trawka nie ma... i zastanawiam się jaką inną trawką ja zastapic....
grupa_trzyma... 21:28, 13 maj 2014

Doczytałam do końca i dumna jestem z siebie.
Zebrałam stos informacji co? jak? i gdzie?
Skarbnicą wiedzy wszelakiej jesteś!
Warzywka pokażesz? Ciągle tylko carexy i hakone
Powiedz, czy ty swoim czosnkom opitalasz te suche badyle - liście? U ciebie ich nie widzę a przyznasz, że szpetne są dość. Buziole zasyłam. Bardzo żałuję, ze nie mogę tu spędzać tak dużo czasu jakbym chciała.