Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

grupa_trzyma... 21:30, 13 maj 2014

A czy można sobie posadzić jednego grabka w leśnej części ogrodu, czy graby tylko lubią być żywopłotami albo formowańcami? Tak pięknie gadasz o tych grabach, że mi się zachciało mieć jednego.
ewa004 21:32, 13 maj 2014

Pozdrawiam
Mala_Mi 22:21, 13 maj 2014

Czytam, by wszytko mieć przeczytane.. ale sie pytam dlaczego nic nie miałam obejrzane???
Madzenka 22:53, 13 maj 2014

gusiarz napisał(a)
Madżen... a co z twoimi umbarmi nie ten teges? U mnie dwie na dziewięć coś słabo rosną... kwitły, ale liście jakby w miejscu stoją... bać się?
I błaaaagam podpowiedz czym nawozisz róże... Ja na wiosnę sypnęłam azopodobny i myślę co dalej...

Moje umbry i lawendy mają chyba za dużo wody i za cięzką glebę. Slabo rosną umbry, a lawendy nie ruszają po zimie... Chyba zdejmę korę z tego stanowiska, bo mam strasznie grubą warstwę kory, ktora chyba dodatkowo dusi korzenie.. Myśle. ..
Aga zgodnie z zaleceniami Alinki róże teraz naleźy zasilić Florovitem do kwitnących. Mialam podelwać roztworem ale skoro tak ma padać kupię w granilacie. Najlepiej poszukaj nawozu do róz w granulacie. Ja pójdę na łatwiznę i calosc ogrodu sypnę Florovitem
Madzenka 22:54, 13 maj 2014

Gardenarium napisał(a)

Ja widziałam i nawet odręcznie posadziłam takowe niedawno w wysublimowanym zestawieniu, które objawi się niebawem na mojej nowej stronie haha.

O matulu , na nowej stronie? Ależ się będzie działo!!!
Madzenka 22:55, 13 maj 2014

baraga1904 napisał(a)
...piękne wszystko u Ciebie Madżen, dosłownie....o grabowym myślę - juz postudiowałam odległośi i cięcia...tylko gdzie go kupic??? oto jest pytanie....
...poluję też na trawkę Hacenhloa All ale nie ma nigdzie u mnie... widziałm że kupiałs wypasioną... nawet Pan trawka nie ma... i zastanawiam się jaką inną trawką ja zastapic....

Na trawki trzeba jeszcze poczekać. Zaraz zapytam Finkę czy ma. Ja kupiłam impulsowo stripe it rich... A miała być all
Graby u nas są... Ile potrzebujesz i jakiej wielkosci? Popytać u nas?
Magda70 22:55, 13 maj 2014

Zeta napisał(a)
Chyba wszyscy maniacy ogrodowiskowi lubią się sponiewierać ....ja tyż

nom
Madzenka 23:08, 13 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)
Czytam, by wszytko mieć przeczytane.. ale sie pytam dlaczego nic nie miałam obejrzane???

Fotograf poległ na kanapie i zasnął....
Madzenka 23:09, 13 maj 2014

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
A czy można sobie posadzić jednego grabka w leśnej części ogrodu, czy graby tylko lubią być żywopłotami albo formowańcami? Tak pięknie gadasz o tych grabach, że mi się zachciało mieć jednego.

Aguś wręcz przeciwnie, graby lubią być rosochate. Pelno ich i buków w polskich lasach. Nasze sudeckie lasy pełne sa grabów poczochranych.
Madzenka 23:10, 13 maj 2014

gierczusia napisał(a)

Nie walowałam... Zeolit mocno podlałam i sam wleciał w dziurska powstałe podczas wertykulacji .. Po pierszym solidnym deszczu śladu nie było

Ściskam

Coś za drobny ten zeolit... Zobaczymy.. Na razie jak na zlość nie pada...