Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

ana_art 22:58, 12 maj 2014

a widzieliście czarno-różowe petunie/surfinie?
abiko 23:00, 12 maj 2014

Marzenko szary i róż.. pięknie.. jak zwykle jesteś niedościgniona w zestawieniach..dzięki za wiadomości
Pszczelarnia 23:05, 12 maj 2014

alinak napisał(a)
Marzenka buki są uwielbiane przez czerwce , mszyce i nie ma szans na lepszy rok . co roku pryskam , nie raz nawet dwa razy ...miejsce chyba nie ma większego znaczenia ...ślimaki karmię na potęgę ....ale
jestem dobrej myśli bo dzisiaj zobaczyłam jak moja jaszczurka pałaszowała ślimaka . a jaszczurek ci u mnie dostatek . naliczyłam ok. 8 par ......wygrzewają się na kamykach .

edit. ja się też sponiewierałam do 20 .....dostałam od mamy całą reklamówkę niziutkiego iryska niebieskiego ...zapełniłam pół rabaty obok piwonii...

Jak to jest?
Mam buka czerwonego od lat 10 oraz żywopłot z buka czerwonego od lat 3 (posadzony wg inspiracji ogrodu Stone House, Danusia pisała o nim na Forum) - nigdy nie pryskałam niczym. Raz tylko potraktowałam mydłem ogrodniczym z czosnkiem. Może przy kolejnym żywopłocie bukowym (150 mb) odezwą się plagi egipskie?
Mala_Mi 23:56, 12 maj 2014

Melduję że też sie sponiewierałam.. ale wydarta ze szklarni do życia towarzyskiego
gdzie foto kloników???
malgorzata_s... 00:07, 13 maj 2014

Marzenko ja teżpodziałałam ogrodowo. Róże pnące pleśni dostały, trzabyło pryskać No i wreszcie wyziewy przepikować. Lało pół dnia i miałam leżeć martwym bykiem ale jak wróciłam do domu słońcewyszło i bykaniebyło Pozdrawiam nocą
Zeta 08:33, 13 maj 2014

Dzięki Madżen za pomoc ...jesteś niezastąpiona....Danusia powinna Ci pensję wypłacać za porady i dobre słowa hihihihihihihi...... Albo w prezencie my się zrzucimy na jakiegoś ogrodowiskowego rarytasa do Twojego ogrodu
Przecież kobieto Ty wracasz z pracy i idziesz do drugiej pracy na forum.....chociaż ta domniemam bardziej przyjemna
Buziaków sto
Loosiuu 09:49, 13 maj 2014

Marzenko jak zobaczyłem to zdjęcie to pomyślałem, że może Cię zainteresować. Róż i czerń
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152205833347893&set=a.392564567892.167471.376101312892&type=1&theater
Kindzia 11:00, 13 maj 2014

Zeta napisał(a)
Dzięki Madżen za pomoc ...jesteś niezastąpiona....Danusia powinna Ci pensję wypłacać za porady i dobre słowa hihihihihihihi...... Albo w prezencie my się zrzucimy na jakiegoś ogrodowiskowego rarytasa do Twojego ogrodu
Przecież kobieto Ty wracasz z pracy i idziesz do drugiej pracy na forum.....chociaż ta domniemam bardziej przyjemna
Buziaków sto

Ja jestem za...jeszcze parę innych osób, oprócz Danusi oczywiście, bym takich znalazła
Milka 12:06, 13 maj 2014

Marzenko.....foto szkodników doskonałe, teraz każdy rozpozna!
...kupiłaś kloniki nowe, cudne i ja też teraz mam fazę na kolny, wywalam wiciokrzewy, gdzie, nie wiem, a sadzę kilka klonów...generalnie wybieram różne odmiany japońskich, nie chcę aby były wielkie, tak do 2m
...zakupy prawie udane, ale powiem ci, że w Kwiatonie doskonały wybór, ceny rewelacyjne, kondycja roślin super; jednorocznych mnóstwo i po drodze na Opolskiej u Krzywdów, cały raj...i nowe odmiany traw, skusiłam się
żal mi Ciebie, że to paskudztwo tak się uparło, tyle dodatkowej pracy, w małym ogrodzie ogarniesz, tak jak w moim, po prostu zostawiam, co ma się dziać, niech się dzieje....miałam dać nawóz różom i hortensjom, nie wyrobiłam, chwasty pędzelkować, nie wyrobiłam i tak musi powoli bronic sie sam, coś żyje, coś gorzej, ale z padaniem nie leci tak szybko..
nicol21 17:28, 13 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)

Powolne powiększanie tylko dzięki radykalnemu cięciu. Jeśli chcesz aby szybko przyrosly to tnij dwa razy w sezonie. Tnij po dojrzeniu przyrostów pi prostu rowno i w miarę gęsto. Jesli od razu po cieciu bedzie jrzywo to dlugo się bedzie odbudowywac.
Jesli krzywo rośnie to ja bym jednka je teraz radykalnie przycięla. Jesli nieregularnie rosną w donicy to nie panikuje, jesli w gruncie popatrz co im dolega...

Kupione jakies 2mce temu, sadzone do ziemi z 2-3tyg temu, wiec raczej nie kwestia podłoża. ot z jednej strony są ładne przyrosty,a z drugiej nic nowego nie ma. Wydaje mi się, że przed sprzedaża je mocno przycieli i te nowe za jakiś czas się tam odbiją. Wieczorkiem wstawię u siebie zdjęcie. Boksuski wyglądają dość zdrowo, opryskałam dolistnie, potem na kwiatki czyli mszyce. Teraz się aklimatyzują.

Poczekam na stwardnienie gałązek i pod koniec czerwca przytnę, a potem pod jesień jeszcze trochę. Zobaczę jak pierwsze cięcie mi pójdzie i będę decydować czy powiększam czy tnę po starej linii kuli

zazdraszczam Ci tych nowych nasadzeń [czekam na focie!!ha!] i tego styrania się w ogrodzie!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies