Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Anita1978 14:43, 17 maj 2014

U mnie tez mokro, że hej! Różom to nie służy......biedaczki pewnie zaraz grzyba złapią, a dopiero rozprawiali sie z mszycami....no i bruzdownicę pędówkę mam
Margarete 14:45, 17 maj 2014

Mój oprysk klona palmowego na grzyba został skutecznie spłukany przez deszcz...
Ale przy takiej wilgotnej aurze i zapowiadanych ciepłych dniach to i tak trzeba bedzie oprysk powtórzyc i to nie tylko kjlona ale po cąłosci polecieć.
U nas pada a własciwie leje od 2 dni, z ogródkowania nici.....
Pooglądałam foty, jak zwykle mój zachwyt wzbudza twój ogród. Swój ogród póki co ogladam sobie przez okno, nie zzachęca niestety pogoda do wychodzenia, nawet psa wczoraj wieczorem musiałam siłą wypychać z domu na siku, bo stała schowana pod daszkiem na wejściowych schodkach i nie chciała iść na spacer....
Miłego weekendu !
Konstancja30 15:15, 17 maj 2014

nie wiedziałam, że mam astilbe ! ... a teraz wiem co mam i mam problem z głowy bo nosiłam się z zamiarem jej migracji i bojałam się ... już wiem jak można zatem luzik tylko niech przestanie lać ... masakra z tą pompą ...

Madżen smacznego piekarnikowania i miłego weekendu życzem buziak
gierczusia 18:04, 17 maj 2014

Łooo bożeszzzz .. Te Twoje czosnki .... Piękne

Buziak .. U nas nie można kupić zeolitu w markecie .. Patrzą jak na wariata jak się człek pyta ... Ale w necie bez problemu
Syla 18:08, 17 maj 2014

Ja również czekam na pogodę ... w apteczce ogrodniczej już preparat na grzyba i na mszycę bo mi na bukszpanach siedzi .... Miłego wypoczynku w towarzystwie wieczorową porą ....
AgnieszkaW 18:20, 17 maj 2014

Lawendę sadź zawsze bez kory, bo kora zakwasza, najlepiej w ziemi gliniasto-piaszczysto-żwirowej/gruz wapienny, na lekkim wzniesieniu (wystarczy kilka cm), by nie stała w wodzie. U mnie właśnie tak rosną i sieją się jak głupie. Pozdrawiam
Malgosik 18:22, 17 maj 2014

Dziewczyny macie do oprysków jakiś specjalny opryskiwacz?
A potem płuczecie go tylko by wlać inny środek?
Osobiście nie lubię chemii, ale czasem nie wyjścia.
Narazie pryskałam z takiej małej butelki jak do mycia szyb, ale trzeba się mocno namachać...
JulkAd 19:42, 17 maj 2014

Madżen miłej imprezy życzę, bo pogoda to pewno już Ci humor zepsuła...mnie zresztą też...patrzę na Twoje czosnki i koniecznie muszę posadzić takie giganty....u mnie tylko malizny rosną....pogody na jutro
polinka 20:02, 17 maj 2014

Czym pryskać na grzyba? Wszystko jednym środkiem czy różnymi?
Mala_Mi 00:41, 18 maj 2014

Ja tydzień temu przesadzałam astible.. i ma sie dobrze Nawet przez tydzień wybujało że hej..... przesadzanie widocznie pomogło i się ucieszyło