Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

mira 22:33, 07 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)
Szuakm informacji nt tojeści gdyż wypadaloby ją posadzic. Wg Izy i finki straszliwie się rozrasta. Zatem 10 zakupionych sztuk wystarczy mi na kilka rabat
Min będzie posadzona z rodgersją i bordową żurawką
Tu na CHFsh z rodgersją
http://www.pinterest.com/pin/421579215091589407/

I coś mi się wydaje, że zakupiona w tym roku tojeść rozprezstrzeni się po calultkim ogrodowisku

dokładnie sobie tak pomyślałam, skoro wszyscy mają werbenę patagońską to teraz czas na nowości - jest zjawiskowo piękna i pasuje do wszystkich typów ogrodów a jak gadacie że sie rozrasta to lepiej być nie może tylko co z zimą
może ktoś z nasionami kombinował już

pozdrawiam
Madzenka 22:41, 07 cze 2014

JoannA napisał(a)
Marzenko,
byłam dzisiaj w kilku szkółkach i szukałam tojeści. Każdy robił wielkie oczy bo zna tej rośliny, tylko w jednej usłyszałam, że to roślina wystawowa i niestety niedostępna na dzień dzisiejszy.
A może ona wytworzy nasionka i można ją samemu wyhodować.
Jakby co to już dzisiaj uśmiecham się do Ciebie
pozdrówka

Poczekaj za rok dostaniesz sadzonkę
Madzenka 22:43, 07 cze 2014

dorciabe napisał(a)

Ja nie mam gdzie sadzić, ale taki sklep warto znać poproszę namiar
macham

Moi drodzy dostaję mnostwo pytań o ten sklep. Nie wiem czy taka jakość obslugi to standard czy wyjątek. Pierwszy raz u nich zamawiałam na ziolaibyliny.pl
Madzenka 22:45, 07 cze 2014

Mala_Mi napisał(a)
Madżen napisz gdzie kupowałaś swoją, bo ja tez kupiłam na necie... moja ciut niższa, ale ma kwiaty i szybko dogoni Twoją.. może kupowałyśmy w innym żródle.. i będę mogła dać namiar dziewczynom

Moja poszła pod białe kwiatki co nazwę pamięta KOnstancja, a ja znów zapomniałam.. Iza przypomnij plisss... a za krzewuszkę MOneta.. tylko tam udało sie upchnąć wyciepując firletki U Ciebie ładniej skomponowane...

Tojesć urośnie szybko i duża.. jak inne tojeści.. przypomina orszelinowatą.. tylko kwatki bardziej mięsiste i pachną

Nie przetrenuj się kochaniutka.. bo bez Ciebie jak zyc na forum

Ja dzisiaj nawet sobie poćwiczyc nie mogłam, bo pracowałam i nagrywałam. Już jestem, już w ogrodzie podzialalam, jutro mimo niedizeli będę działać dalej, bo mnie ręce swędzą do cięcia
Jagodaa 22:46, 07 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)

Moi drodzy dostaję mnostwo pytań o ten sklep. Nie wiem czy taka jakość obslugi to standard czy wyjątek. Pierwszy raz u nich zamawiałam na ziolaibyliny.pl

Nie wiem, czy próbować wchodzić na stronę, bo pewnie zawisła... .
Konstancja30 22:46, 07 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)
Szuakm informacji nt tojeści gdyż wypadaloby ją posadzic. Wg Izy i finki straszliwie się rozrasta. Zatem 10 zakupionych sztuk wystarczy mi na kilka rabat
Min będzie posadzona z rodgersją i bordową żurawką
Tu na CHFsh z rodgersją
http://www.pinterest.com/pin/421579215091589407/

I coś mi się wydaje, że zakupiona w tym roku tojeść rozprezstrzeni się po calultkim ogrodowisku

jeżeli jej rozłogi zachowują się podobnie do siostry orszelinki to owszem rozprzestrzeniają się ... ale ukorzeniają się płytko i słabo ... łatwo przy pomocy łopaty upierdutać i postawić na swoim co do ofiarowanego obszaru na rabacie ... a łby to obie mają piękne ...
Madzenka 22:47, 07 cze 2014

Sebek napisał(a)

O Ty!!! Zazdraszczam, też miałem jechać, ale nie wyszło...

Sebek żałuj bo było bardzo energetycznie, piekna pogoda i Ewka, Lefteris oraz Tomek dali czadu.
JoannA 22:48, 07 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)

Poczekaj za rok dostaniesz sadzonkę

Dziękuję Marzenko
Robię nową rabatę i planowałam posadzić ją ze stipą. Myślę teraz intensywnie czym tę tojeść zastąpić. Nic mi sie nie podoba, objechałam parę szkółek i nic w oko nie wpadło.
Madzenka 22:48, 07 cze 2014

Juzia_G napisał(a)

Marzenko postraszyłaś tymi bukszpanami...ja mam ich coraz więcej...chyba będę musiała prosić kogoś do pomocy przy ciachaniu Bojam się co to będzie Ale pewnie kupię jeszcze niejedną kulkę

Ciekawa jestem ile będzie ludziów...wyhasaj się za mnie

Rzeczywiście przy takiej ilosci bukszpanów jaka mam u mnie w ogrodzie, ciecie trwa minimum tydzień... Ale za ro jaki efekt jest po cięciu
Madzenka 22:49, 07 cze 2014

JoannA napisał(a)

Dziękuję Marzenko
Robię nową rabatę i planowałam posadzić ją ze stipą. Myślę teraz intensywnie czym tę tojeść zastąpić. Nic mi sie nie podoba, objechałam parę szkółek i nic w oko nie wpadło.

Posadż przetaczniki lub szławię