Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 23:00, 10 cze 2014

Majena napisał(a)
Och ja też uwielbiam!!Perfekcyjna pani ogrodu
Marzy mi się pochacac po takim ogrodzie
Mam problem bo z jednej strony swojej działki niemoge teoretycznie nic posadzic a chciałabym tak na około się pozasłaniać

Ja mam z każdej strony coś.... albo drogę, albo dojazd do sąsiada domu, albo sąsiada taras albo pole na którym kiedys powstaną domy...więc różnorodne żywopłoty były konieczne. A że jestem kokoszka mam różnorodne osłony: grabowe, cisowe, pęcherznice, laurowiśnie, buki i budleje.... Mam już taki busz, ze właściwie juz trudno mnie dostrzec w ogrodzie....
Madzenka 23:02, 10 cze 2014

Konstancja30 napisał(a)
Madżenka !!! od 2010 do 2014 zrobiłaś większy krok od ugoru do edenu niż onegdaj Gagarin ! (który miał jak wiemy lżejszy spacer ) ...

wiele razy to mówiłam, ale gdybym tu (tu do ogrodu madżenia :0 i tu na ogrodowisko) nie trafiła nigdy nie zabrałabym się za swój areał ... ale jak nie działać jak się widzi taaakie efekty ... no to zaraz chciejstwo się pojawia

Izuś przecież sama widzisz że za rok bedzie las u Ciebie a za dwa dżungla i busz. Florovit i azsofoska czynią cuda.
I sama nie wierzyłam, że patyczki w podjeździe bedą kiedyś udawać graby a'la Luciano Giubillei
Madzenka 23:04, 10 cze 2014

nicol21 napisał(a)

Podoba mi sie ten zapał i radość w oku!!! zupełnie jakby przed Tobą był ten ogród z dziś a nie chwasty wyższe niż po pas!!

To chyba było lato 2009 , bo w 2010 juz by rosły malutkie graby pod płotem.
a było kiedyś tak....
i to zaledwie 7 lat temu. Wkoło teraz osiedle,wypielęgnowane trawniczki i droga!!
W weekend jesli zakwitnie lawenda zrobię kolejne porównanie
nicol21 23:07, 10 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)

To chyba było lato 2009 , bo w 2010 juz by rosły malutkie graby pod płotem.
a było kiedyś tak....
i to zaledwie 7 lat temu. Wkoło teraz osiedle,wypielęgnowane trawniczki i droga!!
W weekend jesli zakwitnie lawenda zrobię kolejne porównanie

Pięknie!
a i powiem że tyły domu niczego sobie!! zupełnie nie wiem czemu tego nie pokazujesz częściej!!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Jagodaa 23:07, 10 cze 2014

Kulka na patyku boska! aż się uśmiechnęłam do monitora .

I jakie masz zdrowe róże, listki jak z wosku... Ja mam jedną, przypadkową, chorowitą i.... czekam aż się wykruszy .
Madzenka 23:08, 10 cze 2014

Syla napisał(a)

U mnie również na patelni ... popryskałam na grzyba i podlewam przy tych upałach pomijając liście niestety

Ja nic nie pryskam, jeśli padną to kupię nowe.... żurawki + palące słońce = zgon.... i nie bedę pisać, ze mi jedne kiścień zeblid padł.... był bez korzeni... za późno zobaczyłam, ze coś nie tak... dziwna sprawa, że w tym miejscu były dawniej opuchlaki a teraz pusto, padły od nicieni, żerują już dorosłe, czy coś innego? Wkoło rosliny były zżerane prze opuchlaki.. więc obstawim, ze to kreety a teraz gdzie są?
Kasik 23:12, 10 cze 2014

O ja cie.

Toż to zmiany spektakularne. Pięknie.

A bukszpany przycięte perfekcyjnie- ja jeszcze tak nie umiem. Ale się nauczę
Sebek 23:15, 10 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)

Tytus jak zwykle jako mistrz drugiego planu

A w ogrodzie po prostu bosssko - chyba każdy z nas marzy o takim buszu jak Twój Kostrzewy z netu to więcej niż wtopa... To jakiś abstrakt
Pszczelarnia 23:18, 10 cze 2014

Porównanie tyłów - nie do uwierzenia. Tylko rok a laurowiśnia taka wielka i te hosty!
AlKa 23:21, 10 cze 2014

Uwielbiam zestawienia przed i po. To jest bardzo motywujące