Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

ewakatowice 17:41, 19 cze 2014

jeżówki mam Echinacea purpurea ale nie wiem jak będą wyglądać.
Teoretycznie tylko, hihihi

Karabela 18:01, 19 cze 2014

Na jeżówki sie czaje ale nie mam miejsca wiec nie wykupie śliczne są
malgorzata_s... 18:54, 19 cze 2014

Ja też jestem za ekologią i nie stosowałam chemii do tej pory. W tym roku jednak porażka na całej linii. Mam nadzieję że to tylko ten rok taki przez brak zimy. Czosnkowego eliksiru wylałam już litry a mszyce jakby go polubiły.
Niestety trza było chemicznie. Pozdrawiam
Loosiuu 19:48, 19 cze 2014

U mnie na jarzębie kaszmirskim w tym roku były mszyce, ale jakoś poznikały Wydaje mi się, że to dzięki skorkom, które często widuję w ich okolicy...
Niestety nie mogę się pozbyć mszyc z bluszczu Już kolejny rok się męczę. Na róże nie przechodzą, a na nim siedzą. Dlatego rozumiem walkę ze zdrobniczką i szczerze współczuję!
Kindzia 21:29, 19 cze 2014

Z mocno różowych jeżówek mam Secret Passion, drugi rok u mnie, już zaczyna kwitnąć, nic się nie zmieniła od ubiegłego roku Jaka była piękna taka jest

gusiarz 21:35, 19 cze 2014

Marzenko oj buki przedwczoraj drugi raz pryskałam w tym sezonie. Róże też dwa razy. Ale wiosną zapomniałam by buczyznę promanalem psiknąć i może stąd ta zdobniczka?
Teraz jeszcze ślimaki szaleją
magnolia 00:15, 20 cze 2014

ślicznie u Ciebie....
Jeżówki- z pełnych mam Pink Duble Delight- M się w niej zakochał poprzednią jesienia jak kwaitła nisko,wygladała jak szarotka. Nie rośnie już tak, rośnie szybko i krzepko, potrafi sie połozyc po deszczu. ale to szalony typek- z jedenj mamy juz 6 a każda ma po kilkadziesiąt pąków.

Ja najbardziej lubię pojedyńcze odmiany o dużych kwiatach- lądowiska dla motyli- np Solar Flare, Orange Pasion, wydaje się że i Fatal Atraction jest z tych- ciemny pęd, mocny, krzepki i wielki talerz kwiatu. Fatal A dopiero rusza u mnie. Vintage Vine- czekam na nią, mam ale zeżarły ja ślimaki , może odbije,
Green Jewel- z dobrym tłem piękna. Rosnie ładnie i ma najdłużej kwiatnące kwaity na świecie - jeden z zeszłym sezonie kwitł u mnie 1.5 miesiąca.
Ale często można ją kupić oszukaną- będzie nie zielona tylko kremowo żółta
Wybierając odmianę oceń czy lubisz jak płatki opadaja w dół- jest sporo takich odmian. Ja niezbyt to lubię, smutne są wg mnie- np Firebird
Odmiana Cheyenne Spirit- często zachwyca, ma nietypowe kolory. Ale b szybko traci barwy, wg mnie jest kiepska

Seslerie- czego szukasz o nich dziewczynko?
To trawy nie do zdarcia. ale za gęsto sadzone nie pokażą swojej urody, pokroju. Heuflera wg mnie co 45 cm minimum, co 50 polecam
Jesienna- chyba nawet więcej- z tej taki jeż jest
skalna- ta jest mała, co 35- 40 cm
Mam zdjęcie swojej heuflery ( niezbyt trafne, ale zawsze)- tu posadzona b.rzadko, żeby były przerwy- tak wg mnie najładniej jej

Loosiuu 00:27, 20 cze 2014

magnolia gdzie Twój wątek? Nie mogę nic znaleźć. Widzę, że musisz mieć piękny ogród!
Madzenka 08:52, 20 cze 2014

KIlka zdjęć a potem poczytam Was

Równałam sobie takiego potwora. Na razie siedzi w donicy a pójdzie na pierwszy plan pod ambrowce - albo jesienią albo w nastepnym tygodniu..... Trochę jeszcze dziurawy ale w szałwi nie będzie widac tych dziur

a był taki

I niech mi ktoś nie mówi że z szablonem jest łatwiej....
Madzenka 08:55, 20 cze 2014

Sesleria poupychana gdzie się da

Montana , któa rośnie w miejcu całkowicie wyżartych przez opuchlaki żurawek. Na drugim planie nowe sadzonki żurawek wykonane wiosną z tych wyjedzonych doszczętnie

Niedobitki ubiegłorocznej lawendy...sadzona rok temu w kwadraty bukszpanowe dopiero się rozrasta