Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

zawitka 08:42, 22 cze 2014

Dzięki Marzenko że zajrzałaś do mnie .A ja cichutko też byłam w Twoim raju i podlądnęłam pierwszą stronkę i tam na 6 zdjęciu jesy Sliczna trawa czy to miskant olbrzymi ?????
Sebek 10:22, 22 cze 2014

Halinko - na szóstym zdjęciu widzę miskanta Zebrinusa, a na siódmym to na pewno Morning Light
Madzenka 10:56, 22 cze 2014

Sebek napisał(a)
Halinko - na szóstym zdjęciu widzę miskanta Zebrinusa, a na siódmym to na pewno Morning Light

Mój rzeczniku na pewno są o zebrinusy i na 7 zdjęciu Mornig Light. Nie wiem czy przypadkiem Zawitka nie pyta grosse fontaine? Polecam tego miskanata, bo jest wielki, ma pasek, szerokie liscie i piekny kształt fontanny. Obok rośnie silberfeder i juz mi sie tak nie podoba. W trzecim roku rozlazi mi sie i muszę go podwiązywać bo sie pokłada na bramę wjazdową a grosse fontaine mają piekny sztywny pokrój.
Madzenka 10:59, 22 cze 2014

Gabisia napisał(a)

Marzenko, to zdjęcie rozwala umysł

Gabi to miejsce pod brzozami to moje ulubione zimą, dlatego to miejsce zmienialam rok temu. W tym roku jesienią dosadzę jeszcze malutkie kuleczki bukszpanowe, ktore teraz siedza w donicach....polecam takie kompozycje, ktore niekoniecznie latem są na pierwszym planie ale za to po sezonie cieszą oczy. No i trawki , tygryski lubią trawki

Ale przez Twojego linka do Ogrodu 100 róż...... Chodzę chora i już komponuję kolejny kolor w moim ogrodzie..... Będzie pośredni róż pełen róż..... Robaczek i AnaAn zarziły mnie... Jakże piekne są ogrody różane... Ja i tak nie mogę mieć nowoczesnego ogrodu z bukszpanami i trawami zatem bedzie jeszcze pełen róż
polinka 11:04, 22 cze 2014

Marzena jak wysoki jest zebrinus? Potrzebuję coś wysokiego do 2m. do limek. Mam tam teraz proso ale za niskie jest. ML i gracek odpada bo jest w dalszej części ogrodu.
Madzenka 11:04, 22 cze 2014

Chyba mnie przez chwilę nie będzie.... Bo ugrzęzłam w ogrodach różanych na innym forum.....ja popełnie sepuku, dziewczyny maja po 200 odmian w ogrodach, najpiekniejszych zachwycających gatunków...
Syla 11:05, 22 cze 2014

A ja miałam przyjemność oglądać Cię przed chwilką przez chwilkę w tvn pozdrawiam
Syla 11:08, 22 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)
Chyba mnie przez chwilę nie będzie.... Bo ugrzęzłam w ogrodach różanych na innym forum.....ja popełnie sepuku, dziewczyny maja po 200 odmian w ogrodach, najpiekniejszych zachwycających gatunków...

również tonę w wątkach o różach ale nadal się waham , bo po pierwsze nie wiem gdzie ... po drugie nie wiem czy dam radę (bo i tak wymiękam przy tym co mam) ...
KasiaWB 11:15, 22 cze 2014

Marzenko, dziękuję za pamięć rzadko teraz bywam na forum...niestety.
Masz piękny ogród, pełen inspiracji dla innych

ja jeszcze w tym roku mam budleje,ale postanowiłam wyprowadzić je z ogródka, bo rosną wielkie krzaczory, zbyt duże jak na mój mały ogródek.Ewentualnie kupię kiedyś miniaturki ))jak dostanę
Wczoraj stwierdziłam,że duży czarny ślimak podżera mi żurawki u nasady.

Aaa i doszłam do podobnego wniosku jak Ty - odpisałaś Gabi: "Ja i tak nie mogę mieć nowoczesnego ogrodu z bukszpanami i trawami zatem bedzie jeszcze pełen róż "...... - wczoraj siedziałam na tarasie, patrzyłam na rabatki i właśnie pomyślałam, że nie mogę robić u siebie ogródka nowoczesnego będzie więc eklektycznie ))) trudno ))
Serdecznie pozdrawiam
Paulaa 11:25, 22 cze 2014

Ja też widziałam Cię w TVNmacham