Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

atena35 13:00, 25 cze 2014

Madżenka już tak szybko wszystko robi, nie poganiajmy jej
Loosiuu 13:25, 25 cze 2014

stychaz napisał(a)

Zwilżała końcówkę pędu i zanurzała w proszku. Nadmiar proszku trzeba strząsnąć i do ziemi (tylko uważaj, żeby podczas sadzenia nie opadł proszek z pędu).
Powodzenia

Podobno nie powinno się niczym zwilżać tylko taką od razu po cięciu lekko zamoczyć w proszku i prosto do ziemi.
Donia72 15:47, 25 cze 2014

Ja dziś robiłam sobie sadzonki z bukszpanu. Wsadzałam tylko w ukorzeniacz i do doniczki Zobaczymy czy coś mi z tego wyjdzie
Madzenka 19:42, 25 cze 2014

Ha łobuzy forum bym nie ogarnęła bez skrótu. Izy Boski , kto nie czytał niech nadrobi zaległości
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1829-ogrod-marzen-cegla-roza-lawenda-i-mila-do-tego-co-mam-w-glowie?page=715

Ja nic nie ukorzeniam z ukorzeniaczem, w ogóle nic nie ukorzeniam.... Wsadziłam kilak patyczków incredibal , jeden przeżył i nawet zakwitł. Całe szczęście bo mi jeden krzak zdechl.....
Nic nie posadizłam, bo leje, mial lać jutro , dużo mocniej
Ogród podlany, się zieleni a jutro będą lrzymairki róż. Na razie nic nie myśle, bo studiuję watki rozane. Ugrzęzłam, ale trzy już przeczytałam a teraz analizuję Robaczka
Zatem dopóki nie wyedukuje sie będzie mnie ciut mniej, bo uczę sie łączyc różne odmiany róż w takie bajkowe kompozycje jak u rosomanes
Madzenka 19:45, 25 cze 2014

Selly napisał(a)
Madżenka, wiem , że jesteś zarobiona, ale gdybyś jednak znalazła chwilę, to mam do Ciebie prośbę o zrobienie swego rodzaju zestawienia wszystkich Twoich róż, tzn nazwa + aktualne zdjęcie.
Masz już ich trochę i ciężko skakać po wątku w ich poszukiwaniu, a nie ukrywam pragnę się powzorować...
Zrób zestawienie . Pewnie nie tylko mi się przyda.

Jak tylko warunki atmosferyczne pozwolą obiecuję pofocić i skatalogować róże....
Madzenka 19:46, 25 cze 2014

ewakatowice napisał(a)
Madżenka, co tam same róże, całe zestawienie, najlepiej w pliku PDF, aby możne było łatwo odszukać, do tego odnośnik, gdzie i za ile, jak wygląda w poszczególnych latach ... albo, lepiej książkę nam wydaj... ja kupię a dystrybujca i reklama... jakoś damy radę

Ale biorę procent na pomysł jak i umowę na wyłączność mogę napisać (hahhaha)

Ewo pomysł na pracę na emeryturze juz mamy Będziemy tworzyć spółke, potrzebujemy jednak do pozytywnej analizy oplacalności ekspansji na rynki zachodnie, zwłaszcza niemieckojęzyczne
Madzenka 19:47, 25 cze 2014

Luki napisał(a)
"wszystkie motyle będą moje" to mnie rozbawiło Sporo do nadrabiania i w sumie dobrze, że nie było za dużo zdjęć bo zapewne byłoby 10 stron do czytania więcej
Ja mocno się trzymam i nie dam się przekupić na róże... chociaż Nostalgia kiedyś do mnie trafi, ale tylko ona

A ja ją oglądam z każdej strony i jakoś kolor do mnie nie przemawia... Ale może muszę dojrzeć do nostalgi
Madzenka 19:58, 25 cze 2014

Malgosik napisał(a)
Witaj

Czy znasz we Wrocławiu i okolicach jakieś dobrze wyposażone w rośliny sklepy lub szkółki?
Gdzie zajadę, tam kiepski wybór, albo chore, albo nie ma...

Małgosiu przede wszystkim doradzam giełdę kwiatową na ul. giełdowej , potem sklep internetowy Finki, trawy u. Grochowskich.
Ja robie zakupy u Botanika na Zakrzowie (dobre ceny) w Zielonym centrum podziwiam wybór roślin i ceny (tu spotykamy sie na kawie z grupą wrocławską), w Obi czasami grzeszę, róże przez internet, bukszpany na plantacji pod Wroclawiem. Spory wybór drzew jest u Beaty Karczegis na Bielanach i. Kulasa.
Duży wybór roślin ma Kwiaton (3 lokalizacje) ale ja mam do nich daleko.

Napisz co chcesz kupić konkretnie bedziemy doradzać określone miejsca.
Dziewczyny (Noemi, Justychaz) kupowały U Stefana i jeszcze w kulku nie znanych mi miejscach.
Sebek 19:59, 25 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)

Ewo pomysł na pracę na emeryturze juz mamy Będziemy tworzyć spółke, potrzebujemy jednak do pozytywnej analizy oplacalności ekspansji na rynki zachodnie, zwłaszcza niemieckojęzyczne

To już wiem jaki drugi język na studiach wybiorę Bo myślałem o francuskim! Mogę być Waszym podwykonawcą A tak na serio to fotki poprosimy jak już się wydoktoryzujesz z róż - a jest czego się uczyć, bo wiadomości o nich w necie co niemiara... Ja też jak sadzę jakąś nowość to sprawdzam co lubi - po całkowitym założeniu ogrodu...Ale lepiej późno niż później
Madzenka 20:00, 25 cze 2014

Odpowiadając na pozostałe posty, troszkę mi się baterie rozładowały ale wraz z zapowiadanym na jutro słońcem doładuje akumulatory w ogrodzie.

No i mam humor bo wakacje zarezerowane i teraz snuje plany zwiedzania. Huuura udało mi się z córką przekonać M, że nie leżymy na plaży, podziwiamy piekne miasto Rzym.
Ale do urlopu jeszcze tyyyyyyyyle czasu...