Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 22:29, 23 cze 2014

Mala_Mi napisał(a)
Sprawdzam ile mam zaległosci na ulubionych watkach... od 1391.... może jakie streszczenie do 1426...

To jak sie iZa ogrnie to chyba musi jakies podsumowanie forum zrobić
Madzenka 22:30, 23 cze 2014

Juzia_G napisał(a)

Ale u Ciebie lepsze widoki!!!

Juzia chesz dostać po doopce?
Madzenka 22:36, 23 cze 2014

tusiawka napisał(a)
Jestem u Ciebie prawie codziennie i podobnie jak inni oglądam zdjęcia po kilka razy. Ogród zachwyca niezależnie od pory roku.

Qurcze nie pisz tak, bo jak ja oglądam swój ogród to mnie ciagle coś wnerwia... Dzisiaj zdechły kiścień zeblid... Gdzie ja dokupię jednego do rzedu... Albo bergenie powyżerane przez ślimaki.... Albo trawnik włazący w kostkę, stępiony nóż do trawnika M, carexy zbyt wolno rosnące i brak pierwszego planu dla róż, gracillimusy, ktorych niemal nie widać .... powojnik ktorego ciągle atakuje szara plesń i na dodatek mi teraz nie konweniuje z James Galawy!! I tak sobie musi pomarudzić ogrodniczka, ale nie narzeka na forum, tylko ora, w chwilach kryzysu poskacze po Waszych wątkach, obfotografuje tylko to co ladne a brzydkie nie pokaże

Marto masz cudowny ogrod a jak widze co w nim masz to wiem, że będą zmiany i będzie jeszcze piekniejszy. Na pewno pojawia się w nim bukszpany Bo zaraza bukszpanowa jest naturalna na naszym forum... A teraz rozprzestrzenia się zaraza różana... Przeżyłysmy juz trawkową, lawendową i żurawkową, czas na róże

Aha i wiosną po obejrzeniu ogrodu Bogdzi zawsze mamy zarazę rododendronową.
I uwaga nie leczymy się
Madzenka 22:46, 23 cze 2014

Zloże tylko meldunek z dzisiejszego migrenowego dnia (tak mam zawsze po długich podróżach samochodem a od czwartku więcej jestem w samochodzie niż ogrodzie...)
Nie usiedziałam jednak i przesadziłam bladoróżwego liliowca... Cały jest w pąkach... Mam nadzieję, że mu nie zaszkodziłam...a w jego miejsce wsadziłam kuleczkę bukszpanową, ktora w czwartek cięlam z pseudo szablonem kartonowym. Kuleczka ma 60 cm... I wszystko byłoby pięknie, tylko powinna być przesunieta o cały 1 m aby symetrycznie wkomponować ją przed ambrowcami... Ale ponieważ mam jeszcze jedną kulę 50 cm do wkopania na tę rabatę i przesadzenia 3 liliowce ... Więc poczekam do jesieni...Przy okazji zrobiłam małe przemeblowanie z miniaturowymi hostami i po raz kolejny przesadzałam seslerię i carexy frosted curls.... I nadal mi sie ta rabata nie podoba.. Bo purpurowe szławie nie są tak piekne jak ciemnofioletowe... Zrobie sobie jesienia rabatę szalwiowo carexową , zgapię od Magdy70 i stwierdzam że mam za malo przetaczników!!! Jak mogłam ich tak mało kupić rok temu. Mus je porozsadzać póznym latem, muszę mieć ich zdecydowanie wiecej!!!

I obiecałam sobie już nic nie sadzić, bo codziennie latam z konewkami!!!! Wszystko co posaadzone mdleje w słońcu... I jeszcze kilkanaście donić z jednorocznymi!!!!
I żeby nie było u nas była dzisiaj piekna pogoda... Nawet wieczorkiem gdy wrociłam do domu. I na Ślasku też było dzisiaj pieknie!
I zmykam, składać jak zwykle pranie, a potem wiecie gdzie... Podziwiać róże... Czy jest na to jakieś antidotum?
noemi 22:56, 23 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)

Jutro przychodzą moje trzy różyczki. Koniec teraz kupowania!! Ja sie musze powstrzymywać bo normalnie mozna oszaleć. Róże są tak subtelne.
Gospel już u mnie rośnie i ma pierwszy pąk a Ascot jutro do mnie dotrze. Larrissy nie mam ale oglądałam tę pieknotkę u Noemi.

Dzisiaj z Gabisią , domówiłam jeszcze Novalis Larissa dopiero zaczyna nieśmiało kwitnąć … jutro obiecuję zrobić fotkę
Sebek 23:04, 23 cze 2014

Nie nadążam za Tobą Wczoraj w W-wie, dziś na Śląsku, w środę Poznań i jeszcze przerzucasz pół ogrodu w międzyczasie I jeszcze dajesz radę być najaktywniejszym forumowiczem No i jak żyć?
makkasia 23:22, 23 cze 2014

I jeszcze pranie złożyć...jak żyć?
Rench 00:17, 24 cze 2014

Z różami to ja cię rozumiem doskonale,antidotum nie wynaleziono
A teraz jeszcze zobaczyłam u rosomanes Ebb Tide z Sharifą Asma ,przepadłam
Kindzia 09:08, 24 cze 2014

Ach róże...
Selly 09:08, 24 cze 2014

Madżenka, wiem , że jesteś zarobiona, ale gdybyś jednak znalazła chwilę, to mam do Ciebie prośbę o zrobienie swego rodzaju zestawienia wszystkich Twoich róż, tzn nazwa + aktualne zdjęcie.
Masz już ich trochę i ciężko skakać po wątku w ich poszukiwaniu, a nie ukrywam pragnę się powzorować...
Zrób zestawienie . Pewnie nie tylko mi się przyda.