Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

bleebla 15:20, 25 lip 2014

Marzenko przypomnisz mi nazwę spity w bukszpanach? To ponyteils czy inny rodzaj.
Syla 15:26, 25 lip 2014

pysznogłówka mi się bardzo podoba i nie mam jej ...Nie wiem jak się z nią obchodzić ... przykro mi
Gardenarium 15:43, 25 lip 2014

Ależ proszę.

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/372-monarda-pachnaca-herbata

Można przyciąć mocno, do samej ziemi, u mnie zakwitały ( w starym ogrodzie miałam), albo jak wyglądają nieźle - to jak Sebek mówi. Tam gdzie widzisz, że wypuszcza.

Instagram Ogrodowiska
BusyBee 17:23, 25 lip 2014

Marzena2007 napisał(a)

A proszę sie cofnąc i poczytać moje podsumowanie laurowiśni wraz ze zdjęciami

To już coś było konkretnie o laurowiśniach? Nie doczytałam, bo zaglądam z doskoku oj tudno, trudno być u Ciebie na bieżąco.....
Zaraz odkopię...

Właśnie doczytałam, że nie uda mi się z laurowiśniami na podlasiu Tak coś czułam
Dziękuję za sugestie, będę myśleć o czymś innym.....
noemi 21:01, 25 lip 2014

Przez moje podglądactwo bez logowania myślałam, że już Cie przywitałam po powrocie …. a to tylko po cichu Cię witałam
Teraz już ślad zostawiam

i potwierdzam , że nawóz jesienny teraz na trawnik to jest To !

i chciałam się pożalić …. moja novaliska miała jeden pączek i chodziłam koło niego na palcach … a tu się okazało , że coś mi odgryzło pączek … normalnie są ślady po mikro ugryzieniach … co to za potffory ?
teraz idzie drugi pączek … strażnika postawię

buziak Marzenko
AgnieszkaW 21:12, 25 lip 2014

Marzena2007 napisał(a)

Nie mam i w tym kolorze mam kilka innych przed nim jest za balady a jak pamiętach mam w tm kolorze 5 bonica, nie wiem ile fairy (ale duuuuuużo za dużo) , 7 NN, w ubiegłym roku dokupiłam Jamesa Galeway i Alnwick Rose. W tym Brother Cadfael I Alana T.
Teraz kupuję ciemniejsze. Z Austinek rózowych czekam na Gertrudę
Aktulenie na tapiecie róże w ciemniejszym różu, bardzo ciemne lub biała First Lady ze względu na nietypowy kwiat.
I chyba więcej zakupow nie bedzie bo musze powtarzać nasadzenia, w przeciwnym razie będzie misz masz...

Myśle gdzie poupychac mikanty do tych róź ... I bukszpany....

No tak, nie miała baba kłopotu, kupiła se róże i jeszcze inne baby naraża na "kłopot" (na ten przykład mnie, bo myślę, gdzie róże jeienią upchnę, zamiast firletki? ale ona też ładna...ot, i kłopot)
aage 21:20, 25 lip 2014

Marzena2007 napisał(a)

Agnieszko witaj, widzialam Cię już w kilku wątkach. Widzę, że wpadłaś w forum jak śliwka w kompot

Masz racje, wpadłam jak śliwka w kompot. Przez dłuższy czas podglądałam z ukrycia ale wizyta u Gabrysi dodała mi odwagi na ujawnienie.
Od lat piszę na innym forum, jednak tutaj atmosfera i ogrody zupełnie inne.
Madzenka 21:40, 25 lip 2014

bleebla napisał(a)
Marzenko przypomnisz mi nazwę spity w bukszpanach? To ponyteils czy inny rodzaj.

Oczywiście to stipa pony tails
Madzenka 21:44, 25 lip 2014

Gardenarium napisał(a)
Ależ proszę.

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/372-monarda-pachnaca-herbata

Można przyciąć mocno, do samej ziemi, u mnie zakwitały ( w starym ogrodzie miałam), albo jak wyglądają nieźle - to jak Sebek mówi. Tam gdzie widzisz, że wypuszcza.

A wydawaloby się że znam ten wątek bo za jego sprawą posadzilam na Danusiowej rabacie purpurowe monardy
Dle Ciebie Danusiu dzisiejsze fotki Twojej rabaty

A teraz za tymi bukszpanami przed trytomami rosną dwie róże Ascot i princess Alexandra of Kent.

Wprawdzie perovskie po deszczu leży ale wciąż mi sie podoba
AgnieszkaW 21:44, 25 lip 2014

Marzenko, musisz to przeczytać, ciekawostka na temat lawendy u mnie