Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

popcorn 21:41, 01 sie 2014

Ach! niesamowite te hortensje!
nicol21 22:35, 01 sie 2014

Marzenko.... cóż mogę powiedzieć- cudnaśne widoki u Ciebie. Obejrzałam część zdjęć w ciągu dnia ale do teraz zbierałam szczękę z podłogi i w końcu jawnie popadam w uwielbienie!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
ewa004 22:40, 01 sie 2014

Przepiękne masz hortki ...wszystko masz piękne
Juzia 23:06, 01 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)

Pytanie czy szukasz bezobsługowej czy ładnej ?

Cholercia...a nie można tak dwa w jednym?
barbara_kraj... 00:05, 02 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)

Urocza kompozycja!
A tych fioletów kompletnie nie znam Marzenko, oświeć mnie
Madzenka 10:38, 02 sie 2014

Witajcie w ten weekendowy poranek Macham zbiorowo a na pytania odpowiadam indywidualnie
U nas pochmurno a ma być gorąco.. Nie ujrywam, że chętnie bym się dzisiaj posmażyła w ogrodzie....
Dzisiaj jednak orace nad szlifowaniem elewacji drewnianej na garażu... Next week malowanie... Buu jak ja takich rzeczy nie lubię
Madzenka 10:42, 02 sie 2014

Jagodaa napisał(a)
Magical Moonlight piękne, czy one długo zachowują biel, czy szybko się przebarwiają?

Z fioletem idealnie, delikatnie.

O ile mnie pamięć nie myli to trzyma najdłużej biały kolor a wcześniej kiwtnie niż limeligt. . W ubiegłym roku limelight mi szybko zbrązowiała a magical była ciągle biała. Jednak muszę zobaczyć w innym komputerze na zdjęcia z jesieni i ci dam znać. Ma jeden podstawowy atut, tylko w pierwszym roku uginała się pod ciężarem kwiatów a już w drugim miała sztywne piekne pędy, w tym roku to normalnie niemal tyczki bambusowe na 1,5 m wysokosci. Ma bardzo regularny pionowy pokrój, limeligt jest bardziej rozłożysta. Jak na razie to w trzecim sezonie ma u mnie najwyższą ocenę Bo incrediball wciąż jest za miekka a płaciłam 58 zł za szt!!! Ratuje ją jednak wielkość kwiatów...
Madzenka 10:47, 02 sie 2014

JulkAd napisał(a)

Czy tniesz mocno czy tylko ścinasz tuż za przekwitniętymi kiśćmi?...czyli taki przestój to norma

Dzięki

Czytałam, że Munstead Wood lubi bladoróżowe towarzystwo...czy na Twoich zdjęciach ma rzeczywisty kolor, czy ciut inny niż w realu (na zdjęciach w szkółce jest bardziej purpurowa niż różowa)?....i czy rośnie na pełnym słońcu u Ciebie?

Ja tnę okrywowe i rabatowe latem ostro, bo mnie denerwują długie pędey, które wypuszczają. Więc tnę bez litości przekiwtłe pędy gdyż obok wypuszczają pędy z bardzo dużą liczbą pąków. Wlażą mi na bukszpany i sosenki dlatego obcinam je ostro. Jeśli jednak masz miejsce to nie muszisz ich teraz tak radykalnie ciąć. Ja jednak lubię trzymać ogród w ryzach i wolę ciąc teraz pędy róż niż jesienią w obawie orzed wyłamaniem pod wpływem wiatrów lub śniegu.

Musntead wood ma kolor taki jak na zdjęciach, po prostu jest zachwycający, dlatego z pewnością domówię jeszcze jedną lub dwie jesienią.... Boje się aż to pisać bo nigdzie jej nie dostanę Forum napędza popyt niesamowicie Jeżówki southerm bell nie można nigdzie kupić o tojeści purpurowej nie wspomnę
dorciabe 10:50, 02 sie 2014

Madżen piękny kolor ma Munstead wood, czy rośnie w słońcu?
Madzenka 10:53, 02 sie 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Ja za The Fairy nie przepadam, bo u mnie prawie nigdy nie zdąży drugi raz zakwitnąć, ma pełno pąków, które ścina mróz Róże Marzenko masz pięknie zestawione, Cały Twój ogród urzeka feerią barw, ale idealnie dobranych kolorystycznie Zaglądam codziennie, ale nie zawsze piszę. Pozdrawiam

To dziwne. Agnieszko, bo u mnie fairy kwitną nawet po pierwszych przymrozkach. Oczywiscie najwytrwalsza jest bonica.
Róże kochałam zawsze ale nigdy nie znalazłam inspiracji aby je pieknie zestawić w ogrodzie. Dzieki Danusi wątkowi o różach Austina i pokazywaniu ich urody nabrałam pewności a dzieki rosomanes opanaował mnie szał.
Od dwóch miesięcy czytam wszytsko rożach, na wszelkich możliwych forach i stronach. Wiesz co , powiem Ci że pokochałam je bezgranicznie. Dodatkowo zestawienie puruprowych z dotychczasowymi moimi bladorózowymi mnie zachwyca. Widzialm twą gillotkę , czekam na info, bo jest niska , idelna bylaby do mnie w jedno miejsce

Czekam kiedy pokocham białe roże....