Dzisiaj się nią zachwycałam i nawet ją wąchała. Pachni etak jak dzikie róże, wspomnienie z dzieciństwa. Czytałam, ze histroyczne tnie się poodbni ejak austinki latem, wisoną nie... bałam się, ze nie utrzymam w ryzach. Skoro jednak mozna to 1 m będzie optymalna, bo sesleria rośnie spora i na razie ją mi przesłania
Irenko ja już nie wiem czy chcę deszcze... grzyby atakują moje róże..
Zakupy tylko przez internet, bo ostatnio nie mma czasu żyć a ogród zarasta.... chyba mimo niedzieli będę musiała w nim popracowac...
Cisy kupiłam malutkie, takie jak ty aurea, 5 szt po 9,90 zł. Chyba bedzi z nich malutki łuk w nogach róż, albo ostrosłup czyli na razie trójkąt
William Szekspir kwitnie, W ciągu dwóch dni po deszczach jego liście zaatakowała czarna plamistość... bede musiąła go oskubać. Ale kocham tę róże i licze, ze za rok będzie wielka!
Wiem, że wiele osób narzeka na jego wraziwosć na choroby ale ja będę o niego waczyć. Ten rok jest wyjątkow wredny dla moich róż i nowych grabów.. za dużo wody...
Rosarium Europa odpuścimy mamy daleko niestety zostawimy to na następny pobyt nie wyrobimy zrobimy sporo zdjec pogoda średnia taka jak w Krakowie powiem zew ogródkach pełno bylin jestem w niebie wiesz Marzenko ja moge oglądać twoj ogrod naokragło i mi sie nie znudzi