Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 20:48, 14 sie 2014

Welka napisał(a)
Madżenko, pamiętasz może jak nazywają się Twoje tulipany, które miałaś wsadzone w berberysach Bagatelle (chyba u Ciebie były wsadzone jakieś ciemne/bordowe)?
Buziaki

Ciemne to queen of the night z biedronki (ciut jasniejsze niż oryginalne), różowe to peach bloosom
Madzenka 20:51, 14 sie 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Madżenno, R. de Rhest - zawsze możesz ją krócej ciąć, nie traci nic na kwitnieniu i urodzie, i kształcie. Utrzymanie jej na wysokości 70 cm nie jest trudne. Mam ją już 4 lata i to 5 krzaczków. Cudowna róża i moja naj!

Dzisiaj się nią zachwycałam i nawet ją wąchała. Pachni etak jak dzikie róże, wspomnienie z dzieciństwa. Czytałam, ze histroyczne tnie się poodbni ejak austinki latem, wisoną nie... bałam się, ze nie utrzymam w ryzach. Skoro jednak mozna to 1 m będzie optymalna, bo sesleria rośnie spora i na razie ją mi przesłania
Madzenka 20:53, 14 sie 2014

Milka napisał(a)
Czyli już nowości kupione i niebawem sadziszna razie jeszcze wybieram cebule, nie mogę się zdecydować
Róża mnie też cieszy, mimo krótkiej żywotności kwiatu, bo teraz aż kilka pąków widzę

Fajnie nam podlało, ale teraz życzę sobie już słońca, bo opryski w planie, coś te moje buksiki nie teges...

Irenko ja już nie wiem czy chcę deszcze... grzyby atakują moje róże..
Zakupy tylko przez internet, bo ostatnio nie mma czasu żyć a ogród zarasta.... chyba mimo niedzieli będę musiała w nim popracowac...

Cisy kupiłam malutkie, takie jak ty aurea, 5 szt po 9,90 zł. Chyba bedzi z nich malutki łuk w nogach róż, albo ostrosłup czyli na razie trójkąt
Madzenka 20:55, 14 sie 2014

Magda70 napisał(a)

W sumie to ja też nie mogę narzekać na B i L bo też problemów jeśli chodzi o cebule wielkich nie miałam...tylko jedne tulipki miały być czarne a były bordowe...może nie zdążyły zczernieć?
Ale najważniejsze, że mi czosnków nie pomylili!

Ja chyba nie bedę sadzić czosnków, mam nadzieję że jeszcze raz w tym samym miejscu zakwitną???
Madzenka 20:55, 14 sie 2014

grembosia napisał(a)
Takie bukszpanowe łuki z różami widziałam niedawno przed hotelem, wyglądały bardzo elegancko. Szkoda, że nie zrobiłam zdjęc...

Czyli warto przemyślec pomysł
Madzenka 20:58, 14 sie 2014

William Szekspir kwitnie, W ciągu dwóch dni po deszczach jego liście zaatakowała czarna plamistość... bede musiąła go oskubać. Ale kocham tę róże i licze, ze za rok będzie wielka!
Wiem, że wiele osób narzeka na jego wraziwosć na choroby ale ja będę o niego waczyć. Ten rok jest wyjątkow wredny dla moich róż i nowych grabów.. za dużo wody...
Madzenka 20:59, 14 sie 2014

Obiecałam fotki stipy po oskubaniu Już nie lezy po deszczach i liczę, ze się zazieleni
Kondzio 21:01, 14 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)

Kondzio zazdroszę wyzjadu do Rosarium Europa!! Fotki rób w tysiącach.
Wiem, zę róże wymagają ciepliwości wiec nie szaleję, obserwuję. Dokładnie czytałam jakie osiągają rozmiary... i nagle czytam, ze średnia to jedno a rzeczywiste rozmiary to drugie.
W donicy mam Mme Knorr bo czeka na opróznienie miejsca przez trytomy.

aha kolory w ogrodzie lubie bo ja kokoszka jestem. dlatego blady róż zosatał wzmocniony ciemnym i purpurowym
Rosarium Europa odpuścimy mamy daleko niestety zostawimy to na następny pobyt nie wyrobimy zrobimy sporo zdjec pogoda średnia taka jak w Krakowie powiem zew ogródkach pełno bylin jestem w niebie wiesz Marzenko ja moge oglądać twoj ogrod naokragło i mi sie nie znudzi
Madzenka 21:01, 14 sie 2014

Hakone, tatarak cynamonowy ruszyły i pożerają mi bukszpany i sadoznego latem klona orange dream

i moje ulubione trzmielinki w buchanani. Ciekawe czy za rok buchanani ukryje całkowicie pnie trzmilin i bedą kulki brązowych obłokach
Madzenka 21:02, 14 sie 2014

Kondzio napisał(a)
Rosarium Europa odpuścimy mamy daleko niestety zostawimy to na następny pobyt nie wyrobimy zrobimy sporo zdjec pogoda średnia taka jak w Krakowie powiem zew ogródkach pełno bylin jestem w niebie wiesz Marzenko ja moge oglądać twoj ogrod naokragło i mi sie nie znudzi

Zaraz pobiegnę zobaczyć czy sa już jakies fotku i u Ciebie. Dzięki kondziu za komplementy. Chyba wiesz jak Twój ogród wypiekniał!