Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Konstancja30 23:50, 14 sie 2014

Tess napisał(a)
Madżen, nadrobiłam wszystko. Czego żałuję, bo mus mi teraz do Konstancji zajrzeć, taką ciekawość we mnie rozbudziła
Kolor drewna dobrałaś idealnie, jestem zachwycona efektem.
O ogrodzie nawet nic nie będę pisać, bo wszystko wiadomo.

przyszłam ... zobaczyłam ... zebrałam myśli i już miałam się rozwinąć ale wpadł mi Tesi kawałek ... Madżenka rozwinę się jutro z tymi swoimi rewelacjami bo mnie Tesia tak zaintrygowała , że lecę do siebie styloem świętokrzyskim ... może tam wpadnę na to o czym ona pisze ... ???
Robaczek 00:25, 15 sie 2014

Madżen,
Lejąc po liściach zapraszasz grzyba do róż. Mokro w nogach - tak, mokro ma liściach - nie...
Nie da się zupełnie wyeliminować ryzyka chorób, bo na pogodę nie ma mocnych, ale można je zminimalizować.
Odkąd mam róże, mogę policzyć na palcach jednej ręki te, ktore chorowały na plamistość. Ale zdarza się też taki maj jak w tym roku, kiedy niekorzystny układ kilku czynników ( bardzo zimne noce, wilgotna aura, pochmurne dni, duże różnice temperatur) boleśnie poraził mi róze mączniakiem rzekomym, mimo że nigdy wcześniej go nie było.
Na pewne rzeczy nie mamy wpływu, ale podstawa to zdrowa pielęgnacja, a nie prewencja chemią.

PS. Piękne te berberysy Bagatelle!
stychaz 08:44, 15 sie 2014

Piękny kolor
Gardenarium 08:48, 15 sie 2014

Elewacja zyska na delikatności, będzie taka "przydymiona" - to lubię. Lajcik wielki

Instagram Ogrodowiska
ocia79 09:18, 15 sie 2014

Madżen zmiana koloru drewna baaardzo na +

Marzy mi się też zmiana koloru elewacji na biały, poczekam jeszcze 2 lata i będę M.męczyć.
Lena 09:24, 15 sie 2014

Marzena elewacja to strzał w dziesiątkę - bardzo mi się podoba
I że wy to wszystko sami?Cztery ręce i pędzel?
Mala_Mi 12:58, 15 sie 2014

Lena napisał(a)
Marzena elewacja to strzał w dziesiątkę - bardzo mi się podoba
I że wy to wszystko sami?Cztery ręce i pędzel?

plus szlifierka.... prawie jak czterj pancerni
JulkAd 13:51, 15 sie 2014

Ja podziwiam ogrom pracy przez Was wykonany, rzekłabym jubilerska robota....nie tak łatwo wyszlifować takie listeweczki, a kolor faktycznie bardziej pasujący do elewacji...ślicznie będzie, bo w ogrodzie już jest
Milka 18:50, 15 sie 2014

Rewelacyjnie wyszło, bardzo mi sie podoba
nicol21 22:01, 15 sie 2014

ana_art napisał(a)
no biorę to pod uwagę szczególnie po tekście Pani w orodniczym. Gdy kupowałam kolejną sadzarkę i powiedziałam że po posadzeniu 200szt się wygięła w paragraf. Pani na to, że ludzie kupują i nie narzekają, bo być może 200 cebul nie sadzą... nawet nie dokończyłam że zostało mi jeszcze ok 1,5tyś do posadzenia... żeby nie padła, albo po kaftan nie zadzwoniła

Historię pamiętam, ale pomału pora nadchodzi na sadzenie cebul - jako że taka doświadoczona jesteś - to którą polecasz??
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies