Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Konstancja30 09:59, 17 sie 2014

Madżenka czego słuchałaś ??? no jak ja usłyszę książka ... audiobook to zaraz muszę znać tytuł ... i nabyłam umiejętności słuchania audio ... kiedyś mówiłam "nie" ... za wolno było jak dla mnie ... teraz słucham ... kiedyś mówiłam "tylko książka" a teraz kocham Kindla ... nigdy nie mów nigdy ehhhhh

tymczasem mam słonecznie ... buziak
Malgosik 11:08, 17 sie 2014

Marzena przyszłam od noemi.
Na te opuchlaki, to może wybrać się na pole po ten wrotycz trzeba, nagotować, a potem popryskać i porządnie podlać.
Zdaje się, ze środki na szkodniki zabijają dorosłe owady na liściach.
Ja popryskałam raz na mszyce jakimś środkiem, to zdechłego opuchlaka na hortensji znalazłam. I spotkałam taką opinię w necie.
JulkAd 11:21, 17 sie 2014

popcarol napisał(a)
Kolor na garażu przepiękny!!! Na takie białe zawilce poluję
czekam na fotki - niedziela!!

pozdrawiam!!

No właśnie niedziela...odpoczywasz po pracach renowacyjnych, więc ciut ogrodowych fotek wrzuć nam
Madzenka 11:32, 17 sie 2014

Konstancja30 napisał(a)
Madżenka czego słuchałaś ??? no jak ja usłyszę książka ... audiobook to zaraz muszę znać tytuł ... i nabyłam umiejętności słuchania audio ... kiedyś mówiłam "nie" ... za wolno było jak dla mnie ... teraz słucham ... kiedyś mówiłam "tylko książka" a teraz kocham Kindla ... nigdy nie mów nigdy ehhhhh

tymczasem mam słonecznie ... buziak

Ojciec Chrzestny, polecam ze względu na obsadę. Idealny w drogę samochodem i nie mogliśmy się oderwać po powrocie do domu
Madzenka 11:34, 17 sie 2014

Malgosik napisał(a)
Marzena przyszłam od noemi.
Na te opuchlaki, to może wybrać się na pole po ten wrotycz trzeba, nagotować, a potem popryskać i porządnie podlać.
Zdaje się, ze środki na szkodniki zabijają dorosłe owady na liściach.
Ja popryskałam raz na mszyce jakimś środkiem, to zdechłego opuchlaka na hortensji znalazłam. I spotkałam taką opinię w necie.

Małgosiu czego ja nie stosowałam.... Na dorosłe Apacz, Calyspo, kohinor, Mospilan
Na larwy: Ema5 z wrotyczem, nicienie larvanem, wrotycz w suszu ....... A rok temu podlewałam dursbanem... I co stwierdzam, że mam liście gorzej wygryzione niż sprzed walki... Panoszą się niemiłosiernie... Co ma być to bedzie....
Madzenka 11:36, 17 sie 2014

JulkAd napisał(a)

No właśnie niedziela...odpoczywasz po pracach renowacyjnych, więc ciut ogrodowych fotek wrzuć nam

Będą , nich tylko słońce wyjdzie... Maiło być słonecznie i +27 ... Jest pochmurnie i +17... Wot i prognozy....
Zmykam na ogród mimo wszystko
JulkAd 11:40, 17 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)

Będą , nich tylko słońce wyjdzie... Maiło być słonecznie i +27 ... Jest pochmurnie i +17... Wot i prognozy....
Zmykam na ogród mimo wszystko

U mnie też chłodno, czekam do popołudnia, może prognozy się sprawdzą...mi wystarczy 24
polinka 12:19, 17 sie 2014

Do audiobooka chyba jeszcze nie dorosłam, miałam dwa podejścia i chyba trzeciego nie będzie Ale jak mówi Konstancja nigdy nie mów nigdy
Na starość jak już wzrok padnie to pewnie z radością do niego powrócę Póki co tradycyjna książka wygrywa.

Kolor elewacji świetny choć pomarańcz mi nie przeszkadzał. Ogólnie drewno czy to w domu, czy na zewnątrz tworzy piękny i ciepły klimat.

ewakatowice 12:23, 17 sie 2014

Marzenko, jak już „przeczytałaś” książkę to zdjęcia byś zrobiła.
Elewacja przed liftingiem wyglądała bardzo przyzwoicie teraz wygląda niesamowicie!

wiunia 14:10, 17 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)

Wiuniu biały nalot to mączniak, czyżby rosły w nieprzewiewnym miejscu przy budynku. U mnie pierwszy raz dopadl mączniak graby po 4 latach tylko te, które są posadzone jako osłona pompy powietrznej. Więc mają ekstremalne warunki - ciągle na nie dmucha zimne i wilgotne powietrze.

Ja będę jeszcze cięła w tym tygodniu lub w weekend moje graby

Marzenko moje grabiki rosną w miejscu bardzo przewiewnym, u mnie praktycznie nie ma miejsca gdzie nie wieje więc powód ataku mączniaka dziwny? Mam nadzieję, że oprysk pomoże ! Dzięki za odpowiedź