Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

WilczaGora 11:37, 16 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)
Moi drodzy dziekuję, że zagladacie i motywujecie. Zacięcie do dalszej pracy przy elewacji mamy, bo efekt nam się bardzo podoba. Mimo że mozolna praca to dajemy rade. Wczoraj przerwa, bo spędziliśmy 700 km w samochodzie aby odwiedzić bliską nam osobę. Dzisia jestem połamana i nieżywa, ale trzeba się zabrać za pracę.
Pada z przerwami deszcz, więc trawnik nie skoszony... Zatem zdjęć na razie nie będzie. A liczyłam na oprysk ortusem dzisiaj bo mi szpeciele chyba graby jedzą.
Jest zimno i brzydko ... Czyżby już nastapił koniec pieknego lata? Oby nie ...
Wyczytałam że w paździenriki już będzie zimno i brzydko... Aby wrzesien nas jeszcze uraczył piękna pogodę. Aby nie biadolić i nie mieć głupich myśli idę biorę się za robotę.

Lało!!!

ale mi się okrągła stronka u Ciebie trafiła
wiesz...słyszałam że miłe letnie dni..w przyszłym roku będą
chłód tak szybko przyszedł...wieczorami nawet pod kocykami średnio się siedzi na zewnątrz...zimne powietrze (wczoraj 12 stopni) ziębi tak bardzo...
przepraszam, że wpadam i też biadolę ale za robotę się wzięłam i mi nie przeszło musiałam się wyżalić

buziaki Wilkołaki
Konstancja30 12:09, 16 sie 2014

zapaliłam wszystkie latarenki w salonie ... tilajty ... i świece ... zrobiło się cieplej ... mentalnie oczywiście ... w tym jakże romantycznym otoczeniu maluję meble z pokoju Wiktorii (wiem to dziwne ale Nieletnia ma imię ) bo zgapiam efekt Riviera Maison na zestawie starych mebli ... wychodzi ... mam nadzieję na słoneczne dni bo będą mi bardzo potrzebne ... buźka
AgnieszkaW 12:09, 16 sie 2014

Lato, wróć!!!!
ewa004 18:34, 16 sie 2014

Marzenko pozdrowionka zostawiam

Elewacja wyszła rewelacyjnie ...no ale inaczej być nie mogło
malkul 20:59, 16 sie 2014

Ty masz odmianową hakone?

współczuje szlifowania i malowania bo dwa dni mój em szlifował taras który zeszłej jesieni zaolejował olejejm Tikuriila i po zimnie wyglądał koszmarnie, cały czarny zalepiony (wstawię na dniach fotki )

a co do koloru to w sumie mam mieszane uczucia, mnei się ta twoja jaecznica podobało ale to w sumie okresle się jak zobaczę cąłość
Marzenko caluski dla Was pracusie dwa
wiunia 00:46, 17 sie 2014

Marzenko Ty jako specjalistka na forum w uprawie grabów doradź mi czy jeszcze ciąć te moje młode graby? Cięłam w kwietniu po posadzeniu i w lipcu. a teraz mają taki biały nalot niektóre więc opryskałam Score 250 tak mi w ogrodniczym poradzono, no i nie wiem czy ciąć czy już dać im spokój?
Pozdrawiam serdecznie!
Madzenka 09:04, 17 sie 2014

malkul napisał(a)
Ty masz odmianową hakone?

współczuje szlifowania i malowania bo dwa dni mój em szlifował taras który zeszłej jesieni zaolejował olejejm Tikuriila i po zimnie wyglądał koszmarnie, cały czarny zalepiony (wstawię na dniach fotki )

a co do koloru to w sumie mam mieszane uczucia, mnei się ta twoja jaecznica podobało ale to w sumie okresle się jak zobaczę cąłość
Marzenko caluski dla Was pracusie dwa

Moja Droga nie jesteś obiektywna z kolorem pinia

Pokaż szybko tę Tikkurillę bo mialam ją kupić... A jeśli nie to kuię Fluugerra. Ciekawe dlaczego zlazlo. U mnie olej wodny fluugera dopiero po 2 latach zaczął się łuszczyć...

A co to jest hakone odmianowa? Ja mam stripe it rich. Kupiona w ubiegłym roku w ogóle nie rosła (przesadzana trzy razy)... Kupiona w tym roku mikra urosła pięknie, ale posadziłam w lekko zacienionym zakątku
Madzenka 09:06, 17 sie 2014

wiunia napisał(a)
Marzenko Ty jako specjalistka na forum w uprawie grabów doradź mi czy jeszcze ciąć te moje młode graby? Cięłam w kwietniu po posadzeniu i w lipcu. a teraz mają taki biały nalot niektóre więc opryskałam Score 250 tak mi w ogrodniczym poradzono, no i nie wiem czy ciąć czy już dać im spokój?
Pozdrawiam serdecznie!

Wiuniu biały nalot to mączniak, czyżby rosły w nieprzewiewnym miejscu przy budynku. U mnie pierwszy raz dopadl mączniak graby po 4 latach tylko te, które są posadzone jako osłona pompy powietrznej. Więc mają ekstremalne warunki - ciągle na nie dmucha zimne i wilgotne powietrze.

Ja będę jeszcze cięła w tym tygodniu lub w weekend moje graby
popcorn 09:11, 17 sie 2014

Kolor na garażu przepiękny!!! Na takie białe zawilce poluję
czekam na fotki - niedziela!!

pozdrawiam!!
Madzenka 09:11, 17 sie 2014

Wilcza bardzo mnie dziwią te chłone noce już od ubiegłego tygodnia. Nie można mieć wszystkiego - lekka zima, wczesna wiosna.... To dlaczego ma być długie lato?

Iza - ja wczoraj wieczór spędziłam w ogrodzie zimowym słuchając z M audiobooka . I za takie chwile dziekuję B, że mam ogród zimowy

Aga- lato miało wrócić już dizisiaj, 27 stopni ma byc. Tylko dlacezgo teraz jest zimno i pochmurno???

Ewa - wejście do domu po pierwszym malowaniu jeszcze lepiej wygląda M stwierdził, ze tak powinno być od początku!

Zbysiu macham niedzielnie

Karolina - lubie zawilce ale to póżnoletnie kwiaty... A gdy zakwitnie świecznica to jesień na całego...