Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Syla 10:20, 26 sie 2014

Ach te Twoje graby na przedpłociu ... śliczności jedne .... Madżen daj mi trochę energii bo kawa nie pomaga .... Wczoraj zrobiłam opryski a dzisiaj leje od wczesnego poranka .... Myślisz , że choć ciutkę roślinki wchłonęły zapodany antybiotyk ?

Możesz podzielić się informacją nt. nożyc spalinowych tych których używasz do cięcia grabów ?.... Właśnie nie wiem czy masz elektryczne czy spalinowe, i czy jestem w stanie to dźwignąć sama ?
Potrzebuję do cięcia swoich świerkowych i choinowo-tujowych żywopłotów ... Ze szpalerowymi tracę za dużo energii i czasu ....

Przeczytałam , że płyty chcesz zasypać żwirkiem o ile roślinki dalej Cię nie będą zachwycać przy tarasie .... A ja pomyślałam o trawce w tym miejscu .... bo dalej masz kostkę granitową ....
Pszczelarnia 10:27, 26 sie 2014

Trzcinnik 'Overdam' albo 'Avalanche'.

malkul 12:24, 26 sie 2014

Marzen pokaż przedpłocie do przodu proszę
Twoej donice utwierdzająmnie że w przyszlym roku będę i u mnie hortki
noemi 12:44, 26 sie 2014

Syla napisał(a)
Ach te Twoje graby na przedpłociu ... śliczności jedne .... Madżen daj mi trochę energii bo kawa nie pomaga .... Wczoraj zrobiłam opryski a dzisiaj leje od wczesnego poranka .... Myślisz , że choć ciutkę roślinki wchłonęły zapodany antybiotyk ?

Możesz podzielić się informacją nt. nożyc spalinowych tych których używasz do cięcia grabów ?.... Właśnie nie wiem czy masz elektryczne czy spalinowe, i czy jestem w stanie to dźwignąć sama ?
Potrzebuję do cięcia swoich świerkowych i choinowo-tujowych żywopłotów ... Ze szpalerowymi tracę za dużo energii i czasu ....

Przeczytałam , że płyty chcesz zasypać żwirkiem o ile roślinki dalej Cię nie będą zachwycać przy tarasie .... A ja pomyślałam o trawce w tym miejscu .... bo dalej masz kostkę granitową ....

Super pomysł z trawą
Milka 12:50, 26 sie 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Trzcinnik 'Overdam' albo 'Avalanche'.

Marzenko, obejrzałąm, poczytałąm, graby cudne
a czy te trzcinniki zimują u nas? masz je?
Mala_Mi 13:54, 26 sie 2014

Konstancja30 napisał(a)
zakochałam się na zabój w zawilcach na 340 srt ... od 2 dni siedzę w ogrodowiskowych akcjach cebulka i zrywam boki a miałam wnioski wyciągać ... zawsze uważałam, ze wiosna zaczyna się w marcu ... guzik prawda ... wiosna zaczyna się jesienią jak fariatki ją wkopują w ziemię ...

Leżę kwiczę Wczoraj nie wszytko doczytałam.... teraz rakiem idę wstecz.. ale to musiałam zacytować...
Ja nie kupuję żadnych cebul.. taki rok.. wiosna zacznie mi się wiosną.. ale mam troche wykopanych przy rewolucjach.. wiec będzie co upychać
malkul 13:56, 26 sie 2014

Konstancja ma rację - u mnie od dzis wiosna ja juz liste piszę co kupic i gdzie wsadzić
popcorn 13:59, 26 sie 2014

Ja się nie oparłam i trochę cebul zamówiłam i z biedrze nabyłam...
buziaki!!
Mala_Mi 14:09, 26 sie 2014

Trochę było dyskusji o rose the Rescht (na stronie Austina przez "ch" w innym miejscach bywa przez "h" )
Zamierzam utrzymywać ja w ryzach w rozmiarze 1-1,2 m i moze kiedyś konfiturę z niej zrobię do rogalików???

Oj trudno będzie to utrzymać, chyba, że po pierwszym tłoczeniu ostre cięcie... ale u mnie po 1-wszym tłoczeniu wypuściły ponad metrowe przyrosty.. i ma plamistość.. nic jej nie przeszkadza.

Moje trytomy jedne są na ponad 1,5 metra, a drugie ok. metra... ale kwitną wiosną... i mnie wnerwiają na maksa.... tylko jak kwitną to je lubię.
15:06, 26 sie 2014
Ana mówi ze nie wie dlaczego zrobił sie ferment, my jakies dwie nieudolne jestesmy ...uff dobrze ze nie ja sama
pytałam mamy a ona mówi ze zeby nie fermentowało treba cukrem zasypac tak zeby szczenie przykrył maliny z góry

nie wiem czy mam chęć sie bawic w to kolejny raz ...mam wisniówke zaraz bede robic pigwówke ...starczy na zime
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies