Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

lojalna_ 19:37, 10 wrz 2014

Dzieki bardzo odpowiedziałas nawet naytania, które dopiero miałam zadac kofana jestes albo czytasz mi w myslach

Jeszcze Cie troche pozamęczam dzis tylko jeszcze raz pochwale Twoje cudne zakątki , bosko u Ciebie bosko.
Pawlus 20:10, 10 wrz 2014

Marzenko, jakie wymiary ma ta rabata z brzozami Long Trunk i trzmielinami? Tak się nią zachwycam, że mam ochotę skopiować u siebie. Początkowo miałem w planach 3 wiśnie umbry.

Ale oderwać oczu nie mogę od tych trzmilinkowych kulek w brązowych carexach. I te brzozy..Cudne.
leon60 21:16, 10 wrz 2014

Zasiedziałam się w wizytówce
Madzenka 21:47, 10 wrz 2014

Pawlus napisał(a)
Marzenko, jakie wymiary ma ta rabata z brzozami Long Trunk i trzmielinami? Tak się nią zachwycam, że mam ochotę skopiować u siebie. Początkowo miałem w planach 3 wiśnie umbry.

Ale oderwać oczu nie mogę od tych trzmilinkowych kulek w brązowych carexach. I te brzozy..Cudne.

Pawlus u mnie nimal każda rabta jest wielokrotnością 2 m.
Rabata z brzozami ma łacznie 6 m : po 2 m pod gabionami i 2 m pomiędzy przy trzmielinach. Szerokość ma równieź 2 m

Dziekuję za komplement, marzyly mi się te kulki trzmielinowe zawieszone jakby w powietrznych obłokach z traw.
Madzenka 21:47, 10 wrz 2014

lojalna_ napisał(a)
Dzieki bardzo odpowiedziałas nawet naytania, które dopiero miałam zadac kofana jestes albo czytasz mi w myslach

Jeszcze Cie troche pozamęczam dzis tylko jeszcze raz pochwale Twoje cudne zakątki , bosko u Ciebie bosko.

Męcz do woli
Madzenka 21:48, 10 wrz 2014

leon60 napisał(a)
Zasiedziałam się w wizytówce

Jeszcze do wymiany zdjęcia z gory, bo nieaktualne fotki muszę w weekend zrobić
Pawlus 21:54, 10 wrz 2014

A brzozy w jakiej odległości od siebie są posadzone? Z trzmielinami nie ma problemu bo są małe.
bdan 22:45, 10 wrz 2014

Marzenko przysłam podziękować za odwiedziny u mnie.
Jestem u Ciebie bardzo często, bo Twój wątek to jak już kiedyś pisałam, lektura obowiązkowa. Nie tylko pozachwycać się można, ale szkolenie z ogrodnictwa zaliczamy przy okazji.
Dziękuję bardzo za odwiedziny
Margarete 00:18, 11 wrz 2014

Ufff................nadrobiłam i jestem na bieżąco......ale cięzko było.........fotek dużo i żal uronic choćby posta bo ważne rzeczy u ciebie napisane, albo smieszne...

Różane szleństwo zawładneło toboba na całego i do tego te burgundy......usmiałam sie na pomysł Pszczelarni z bukietem buraków zamiast dyni do ozdoby przed domem..
Ale cos w tym jest mnie tez w tym roku zauroczyły odcieneie ciemnej czerwieni i bordo - bardzo podobały mi sie te ciemne kosmosy u Any, te tojeści z CHFS, ostatnio rozglądałąm sie za rdestem oraz ciemnymi rozchodnikami olbrzymimi - do tego stopnia że sama dokupiłam nowego miskanta purple fall (na próbe 1 szt - bacznie bede obserwowac czy zaczerwieni sie) oraz kolejną ciemnoczerwona róże wielkokwiatową odmiany tajga.

Zakochałąm sie w tych póżno-letnich zawilcach, mus nabyc i posadzic, koniecznie jak u ciebie obok miskantów ML ....tylko gdzie ? za mały mój ogród za mały..........
Pozdrawiam
Madzenka 06:38, 11 wrz 2014

Pawlus napisał(a)
A brzozy w jakiej odległości od siebie są posadzone? Z trzmielinami nie ma problemu bo są małe.

Co 4 m